Izbrisani podjetniki

Izbrisani podjetniki

15.08.2016 Odškodnine

Izbrisani podjetniki

Problem sega v leto 1999, ko je parlament zaradi prevelike nediscipline in insolvetnosti podjetij sprejel zakon, po katerem je država podjetnike prisilila, da so za dolgove teh podjetij odgovarjali z osebnim premoženjem. Po tem zakonu so upniki dobili pravico, da so tudi delničarji in družabniki postali odgovorni z vsem svojim premoženjem, čeprav s poslovanjem podjetja niso imeli nič in niso bili odgovorni za njegov propad.
Na vladi odgovarjajo, da se problema zavedajo, vendar bodo počakali na odločitev Evropskega sodišča za človekove pravice. 
Evropsko sodišče za človekove pravice bo najpozneje do poletja razsodilo, ali je Slovenija upravičeno izbrisala 40 tisoč pravnih subjektov. Oškodovanci napovedujejo tožbe v znesku milijarde evrov.Potem ko je ESČP pred dvema letoma razsodilo v prid izbrisanim prebivalcem Slovenije, enako pričakujejo tudi v CINIP. V CINIP napovedujejo, da bodo skupaj presegle milijardo evrov, saj je ob izbrisu bilo izbrisano tudi premoženje izbrisanih kapitalskih družb, predvsem njihovih terjatev do dolžnikov.
brezplačni telefon

Imate vprašanje? Pišite nam
Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
x080 26 26