Upravičenost do odškodninskega zahtevka za telesne poškodbe, ko je povzročiteljevo vozilo registrirano v tujini

Upravičenost do odškodninskega zahtevka za telesne poškodbe, ko je povzročiteljevo vozilo registrirano v tujini

01.06.2019 Odškodnine
Nemalokrat se slovenskemu državljanu zgodi prometna nesreča pri kateri ima povzročitelj zavarovano vozilo v tujini. V tem primeru v naši pisarni preverimo pogodbenega korespodenta, ki je na podlagi korespodenčnega sporazuma pristojen za izplačilo odškodnine v Sloveniji. Pogodbeni korespodent je slovenska zavarovalnica, ki je na korespodenčnem sporazumu pogodbena partneric z povzročiteljevo zavarovalnico. Na tem seznamu so zavarovalnice držav članic EU, članic EGP ter Švice. V kolikor povzročiteljeve zavarovalnice ni na predmetnem seznamu se obrnemo nesporedno na zavarovalnico v tujini. V tem primeru moramo dodatno pripraviti prevod vseh odškodninskih vlog. Policijske zapisnike iz tujine pridobivamo sami, brez pomoči naših strank. Zavarovalnice imajo v tem primeru po odškodninskih izplačilih medsebojne regresne zahtevke.
brezplačni telefon


Imate vprašanje? Pišite nam
Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
x
080 26 26