Visoka odškodnina za poškodbo pri delu

Ste se poškodovali na delovnem mestu?  POKLIČITE 080 26 26

Odškodnino dobimo na podlagi zavarovanja odgovornosti za poškodbe pri delu, vi pa lahko zahtevate odškodnino še posebej – iz vašega kolektivnega nezgodnega zavarovanja- tudi z našo pomočjo.

delovna nezgoda

 

Kako pravilno ravnati?

Višina denarne odškodnine je v veliki meri odvisna od vašega ravnanja takoj po nesreči, zato nas v najkrajšem možnem času pokličite na telefonsko številko 080 26 26. Brezplačno vam bomo svetovali, kaj storiti po nesreči, da uspešno izpeljete postopek in dobite pravično denarno zadoščenje.

Za uspešno uveljavljanje visoke odškodnine za primer nezgode pri delu oz. na delovnem mestu, od vas potrebujemo:

  • s strani delodajalca izpolnjen R8 obrazec oziroma prijavo o nezgodi;
  • izjavo prič;
  • poškodbeni list;
  • dokazila o morebitnem bolniškem staležu (potrdilo o upravičeni zadržanosti od dela ali sklep ZZZS);
  • dokazila o nižji plači zaradi odsotnosti od dela (potrdilo delodajalca o višini izgubljenega dohodka zaradi bolniškega staleža ali plačilne liste za 3 mesece pred odsotnostjo in plačilne liste za mesece, ko ste bili odsotni);
  • dokazila o drugih izgubah dohodka zaradi odsotnosti od dela (dnevnice, nagrade, računi ipd.);
  • dokazila o oškodovanju na ostalih področjih (šport, študij, hobi, glasba ipd.);
  • sami poizvemo preko dopisa delodajalcu o pristojni zavarovalnici, kjer ima delodajalec zavarovano civilno odgovornost za poškodbe pri delu;
  • fotokopijo potrdila pogodbe o zaposlitvi.

Odškodnino lahko dobite, če je bil narejen zapisnik – prijava nezgode pri delu – oziroma z ER 8 obrazcem ali policijskim zapisnikom oziroma zapisnikom inšpektorja varstva pri delu.


ALI STE ZARADI DELOVNE NEZGODE UTRPELI TUDI IZPAD DOHODKA?

V kolikor ste utrpeli izpad dohodka zaradi bolniškega staleža tudi: 

- ločeno od glavnega zahtevka vložimo zahtevek za povrnitev izpada dohodka, ki je nastal v času bolniškega staleža. Potrebujemo tri do šest plačilnih list ali drugih dokazil pred nezgodo in vse plačilne liste ali druga dokazila v času bolnškega staleža.


odškodnina za delovno nezgodo


SMO PRAVA IZBIRA ZA ODŠKODNINSKE STORITVE, KER VAM UREDIMO MED PRIDOBLJENO ODŠKODNINO IN STROŠKOM PROVIZIJE TOLIKO VIŠJE ODŠKODNINSKO IZPLAČILO - 080 26 26.STRAH PRED DELODAJALCI JE ODVEČEN
:

V kolikor vas je strah delodajalca, vas lahko potolažimo, da je bojazen povsem nepotrebna. Večina delodajalcev ima sklenjeno zavarovanje odgovornosti za poškodbe pri delu in skoraj vsi kolektivno nezgodno zavarovanje. Naše podjetje samo (na vašo željo tudi z vami) preveri ali ima delodajalec sklenjeno zavarovanje za poškodbe pri delu, predno se lotimo vaše odškodninske zadeve, v kolikor stranka ne ve ali je podano zavarovalno kritje. Nato na zavarovalnico, kjer ima delodajalec zavarovano kritje za delovne nezgode, vložimo odškodninski zahtevekPristojna zavarovalnica vam izplača celotno odškodnino in delodajalec nima nobenih stroškov in ne odgovarja na noben način!

V primeru, da ste se poškodovali na delovnem mestu kot zaposleni delavec, pripravnik, priložnostni delavec, praktikant, štipendist, študent ... , ste upravičeni do visoke in primerne denarne odškodnine. Ta vam bo nadomestila nepremoženjsko škodo že ob enem obisku zdravnika in materialno škodo zaradi morebitnega izpada dohodka v bolniškem staležu, nastalo kot posledica nesreče pri delu oziroma na delovnem mestu.

IMAMO UGODNE PROVIZIJE IN VISOKE SKLENITVE ODŠKODNINSKIH PORAVNAV.

POZOR: PONUJAMO MOŽNOST IZPLAČIL V GOTOVINI. OBVESTILO O NAKAZILU NA TRANSAKCIJSKI RAČUN VAM ZAVAROVALNICA POŠLJE NA VAŠ DOMAČI NASLOV. ZNESKE ODŠKODNIN IZPLAČUJEMO V NAŠIH PISARNAH, KJER PODPIŠETE BLAGAJNIŠKI IZDATEK O PREJEMU ODŠKODNINE. 

Ena izmed naših prednosti je tudi ta, da so vsa NAŠA SVETOVANJA BREZPLAČNA.

V primeru, da delodajalec nima zavarovane odgovornosti, se lahko odločite tudi za odškodninski zahtevek zoper delodajalca, v kolikor to seveda želite.


Večina delodajalcev ima zavarovano civilno odgovornost, kar pomeni, da odškodninski zahtevek oziroma tožbo vložimo proti zavarovalnici.

Pokličite na brezplačno telefonsko 080 26 26 še danes ali nam opišite vašo delovno nezgodo preko našega spletnega obrazca oziroma e- naslova: info@odskodninaplaninsec.si!

OBJAVA V ČASOPISU SLOVENSKE NOVICE, 31.08.2017 (objavljeno tukaj)


slovenske novice celoten clanek

Nekaj primerov naših strank, ki so utrpele poškodbe pri delu.

37-letna stranka je bila na delovnem mestu polita s kislino. Nepravilno skladiščena kislina ji je skozi rokavico poškodovala kožo. Šlo je za krivdno odgovornost delodajalca. Ta je imel zavarovano civilno odgovornost in stranka je dobila odškodnino neposredno od zavarovalnice. Delodajalec ni imel nobenih finančnih težav, prav tako ne kazenskih. Delodajalec ni priznal napake, a je zavarovalnica kljub temu morala izplačati odškodnino, saj so bili argumenti na podlagi objektivne odgovornosti v prid delavcu. Ta je še vedno zaposlen pri istemu delodajalcu in v dobrih odnosih z njim.


31-letna stranka
 je med delom utrpela poškodbo na delovnem stroju. Ker je delovni stroj zatajil, si je stranka hudo poškodovala desno roko. Utrpela je ureznine, dva zloma in poškodbo živca. Uredili smo ji odškodnino v višini 23.000.00 EUR. Imela bo trajno posledico, saj ima zmanjšano mišično moč zapestja ter trajne težave s kazalcem desne roke – omejeno gibljivost –kot posledico poškodbe živca. Delodajalec je priznal krivdo in zavarovalnica, kjer ima delodajalec zavarovano civilno odgovornost za poškodbe pri delu, je izplačala celotno odškodnino.

45-letna stranka je, kot delavka pri pakiranju embalaž, utrpela globoko ureznino na ostrih robovih, ki ne bi smeli biti v predmetni obliki. Stranka ni bila sama kriva, saj ni mogla predvideti teh okoliščin. Od delodajalčeve zavarovalnice je dobila visoko odškodnino.

53-letna stranka je v službi med delom na lestvi padla z višine treh metrov. Utrpela je številne poškodbe. Po pravilih varstva pri delu bi morala delati v paru, pri čemer bi drugi sodelavec držal lestev. Delodajalec ni pravilno organiziral delovnega procesa in stranki smo uspeli urediti 70.000,00 EUR. Na kraj nezgode sta prišla policija in inšpektor varstva pri delu. Zavarovalnica je del odškodnine izplačala v izvensodnemu postopku, drugi del pa v sodnemu postopku.

43-letna stranka je utrpela poškodbo pri delu. Med opravljanjem vzdrževalnih del si je poškodovala roko, ker je med posegom zatajil tekoči trak na stroju. Upravičenje je dobila iz naslova objektivne odgovornosti, saj je delovni stroj nevarna stvar, iz katere izvira večja nevarnost za nastanek škode na telesu človeka. Delodajalec je imel zavarovano civilno odgovornost in odškodnino smo dobili neposredno od zavarovalnice.

 

OPOZORILO: Za morebitno uveljavljanje odbitne franšizo se ob zaključenem postopku odločite sami. V kolikor delodajalec nima sklenjenega zavarovanja civilne odgovornosti za poškodbo pri delu, vam to tudi sporočimo. Nato se sami odločite ali želite uveljavljati odškodninsko upravičenje neposredno od vašega delodajalca. Šele nato vložimo zoper delodajalca odškodninski zahtevek.


V PRIMERU SPORNEGA UPRAVIČENJA, KJER PRIDE DO MOREBITNE ODKLONITVE ODŠKODNINE:

V spornih primerih, kjer obstaja možnost odklonitve in morebiti ne dobimo ničesar, smo za vas ves postopek izvedli seveda brez provizije in popolnoma brezplačno! Seveda pa vas poučimo o možnostih vložitve tožbe. Tudi tožbo naredimo brezplačno in smo vezani le njen uspeh. V primeru možnosti neuspeha zaradi zelo sporne zadeve, vam relevantna dejstva obrazložimo in vas poučimo o vseh možnih pravnih opcijah in dejstvih, pod katerimi bi imeli možnost do pravne zmage. V kolikor smo popolnoma prepričani o nesmiselnosti vložitve tožbe, vam dokumentacijo vrnemo in vam svetujemo, da se, v kolikor kljub temu želite nadaljevati pravno pot preko tožbe, obrnete na drugega pravnega zastopnika. Tudi v tem primeru vam smo za vas celoten postopek izvedli na lastno tveganje in brezplačno.

 

Imate vprašanje? Pišite nam
Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Pravni svetovalec
Zdravo! Svetovalec je trenutno nedosegljiv. Pošljite sporočilo, odgovorili bomo v najkrajšem času.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
X

V kolikor ste bili udeleženi
v PROMETNI ali SLUŽBENI nesreči,
nam pišite ČIMPREJ!

info@odskodninaplaninsec.si

Brezplačna številka 080 26 26
Pustite nam kratko sporočilo ali kontaktne podatke in z veseljem vas bomo kontaktirali nazaj