ODŠKODNINA ZARADI SMRTI BLIŽNJE OSEBE


Do odškodnine so upravičeni ožji sorodniki osebe, ki je umrla zaradi posledic prometne nesreče, delovne nesreče ali drugih nezgod.

Če oseba za posledicami nezgode umre, lahko sodišče prisodi njenim ožjim družinskim članom (zakonec, otroci in starši) pravično denarno odškodnino za njihove duševne bolečine.

Odškodnino lahko dobijo sorodniki umrle osebe tudi, če je le ta bila sama kriva za prometno nesrečo, in sicer na podlagi zavarovanja vozila AO PLUS.

Takšno odškodnino je mogoče prisoditi tudi bratom in sestram, če je med njimi in umrlim oziroma poškodovanim obstajala trajnejša življenjska skupnost.

Odškodnino iz prvega oziroma drugega odstavka tega člena, lahko prisodi sodišče tudi zunajzakonskemu partnerju, če je obstajala med njim in umrlim oziroma poškodovancem trajnejša življenjska skupnost.

Družinski član umrlega z našo pomočjo prejme povprečno 25.000.00 EUR.
Kot najnižjo odškodnino (npr. V primeru 1 leto trajajoče izvenzakonske skupnosti) dobimo vsaj 5.000.00 EUR.

Pišite nam ali nas pokličite na 080 26 26.
Imate vprašanje? Pišite nam
Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.