V kolikor vam je žival prinašala dobiček (mleko, jajca, sir,...), nakar je iz razloga, kot je recimo stik z električnim tokom utrpela škodo (je umrla, se poškodovala, ji je preprečena normalna paša...), ste upravičeni do odškodnine. Ta se odmeri glede preostalo življensko dobo živali in količino dobička, ki bi ga v tem času prinesla.

Šteje se število let, v katerih bi žival še prinašala dobiček. Izračuna se povprečen mesečni dobiček, ki ga je žival prinašala pred škodnim dogodkom. Nato se naredi izračun, koliko mesecev oz. let bi ta doprinos še trajal. Upoštevajo se tudi vaši stroški, ki bi jih imeli za mesečno oskrbo živali.

V zadnjem koraku se izračuna razlika med bodočimi finančnimi prihodki, ki bi jih dobili od živali, če ta ne bi umrla ali se poškodovala, ter stroški mesečne oskrbe. Rezultat tega izračuna je izgubljeni dobiček, ki ga v obliki odškodnine dobimo od zavarovalnice.

Ste imeli zavarovano svojo dejavnost, v katero so bile vključene tudi živali?

brezplačni telefon

Imate vprašanje? Pišite nam
Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
x080 26 26