Izbrisani podjetniki

Izbrisani podjetniki

Odškodnine

Izbrisani podjetniki

Problem sega v leto 1999, ko je parlament zaradi prevelike nediscipline in insolventnosti podjetij sprejel zakon, po katerem je država podjetnike prisilila, da so za dolgove teh podjetij odgovarjali z osebnim premoženjem. Po tem zakonu so upniki dobili pravico, da so tudi delničarji in družabniki postali odgovorni z vsem svojim premoženjem, čeprav s poslovanjem podjetja niso imeli nič in niso bili odgovorni za njegov propad.
Na vladi odgovarjajo, da se problema zavedajo, vendar bodo počakali na odločitev Evropskega sodišča za človekove pravice. 
Evropsko sodišče za človekove pravice bo najpozneje do poletja razsodilo, ali je Slovenija upravičeno izbrisala 40 tisoč pravnih subjektov. Oškodovanci napovedujejo tožbe v znesku milijarde evrov. Po tem, ko je ESČP pred dvema letoma razsodilo v prid izbrisanim prebivalcem Slovenije, enako pričakujejo tudi pri Civilni iniciativi nasilno izbrisanih podjetij (CINIP). V CINIP napovedujejo, da bodo skupaj presegli milijardo evrov, saj je bilo ob izbrisu izbrisano tudi premoženje izbrisanih kapitalskih družb, predvsem njihovih terjatev do dolžnikov.

Več informacij najdete na https://www.visokaodskodninaplaninsec.si/visina-odskodnine/ostale-odskodnine/izbrisani-podjetniki.


Objave v medijih
Certifikati in garancije
ŽELITE BREZPLAČNO PRAVNO MNENJE ZA SVOJ PRIMER? POKLIČITE NAS NA NAŠO BREZPLAČNO 24-URNO ŠTEVILKO.
PRAVOČASEN NASVET JE ZELO POMEMBEN.
NE ČAKAJTE, DA NE BO PREPOZNO.
Naši izkušeni pravniki vam pomagajo do pravice in odškodnine, ki si jo zaslužite.

brezplačni telefon


Imate vprašanje? Pišite nam

Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletna stran uporablja piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razlikujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

x
080 26 26