Prikrajšanja pri plači za voznike Arriva, Nomago in Ljubljanski potniški promet, AP Murska Sobota, Marprom, itd.

ARRIVA IN NOMABO - PRIKRAJŠANJE PRI PLAČI

ARRIVA d.o.o., NOMAGO d.o.o., IN LJUBLJANSKI POTNIŠKI PROMET, AP MURSKA SOBOTA, MARPROM, ITD.

VOZNIKI AVTOBUSOV ZA PREVOZ POTNIKOV- so bili prikrajšani pri plači.

Vozniki podjetij Arriva, Nomago, Marprom in LPP (Ljubljanski potniški promet), AP MURSKA SOBOTA, Marprom, itd., ne dovolite, da vam delodajalec ne upošteva časa, ko čakate na naslednjo vožnjo. Pripada vam namreč prikrajšanje pri plačah in že mnogi so uspešno uveljavili svojo pravico. Gre za znano krivico, ki je bila potrjena s pravnomočno sodno odločbo. Za vas vlagamo uspešne zahtevke – do 5 let nazaj za vse delovne dni.

Vozniki, ki opravljajo prevoz potnikov, so bili in so še prikrajšani pri plači.

Gre za mobilne delavce, ki so zaposleni pri avtobusnih podjetjih Arriva d.o.o., Nomago d.o.o., in Ljubljanski potniški promet, AP Murska Sobota, Marprom, itd., ter prevažajo potnike.

V času, ko voznik avtobusa opravlja linijske prevoze potnikov, mu delodajalec (Arriva d.o.o.,Ljubljanski potniški promet d.o.o., Nomago d.o.o., AP Murska Sobota, Marprom, in ostala prevozna podjetja) plačo izplačuje po doseženi urni postavki (100 %). Medtem ko delavec (voznik avtobusa) opravlja druge delovne zadolžitve, ki pomenijo čakanje na naslednjo uro, delodajalec to šteje kot prosti čas ter vozniku avtobusa za opravljene ure plačuje zgolj 40 % osnove.

Plačilo v obsegu 30% - 40 % za čas med delovnim časom, ki ga delodajalec (Ljubljanski potniški promet d.o.o., Arriva d.o.o. in Nomago d.o.o. AP Murska Sobota, itd.) opredeljuje kot prosti čas, je nepravilno in neutemeljeno. To pomeni, da delodajalec za čas, ko voznik linijskega prevoza potnikov med posameznimi vožnjami ne vozi, šteje za prosti čas.

Za voznike, ki vsakodnevno opravljajo linijske prevoze potnikov, tako ne more veljati posebna ureditev delovnega časa, ki velja za mobilne delavce, ampak je delovni čas takšnega voznika opredeljen kot čas od začetka do zaključka dela.

Glede na materialnopravno podlago je treba za linijske prevoze potnikov, razpoložljivost oziroma čas, ko voznik med posameznimi vožnjami ne vozi, vrednotiti v obsegu 100 %. Vrednotenje v višini 40 %, kot to vrednoti Podjetniška kolektivna pogodba ter delavcu (vozniku avtobusa) izplačuje delodajalec (Ljubljanski potniški promet d.o.o., Arriva d.o.o. in Nomago d.o.o., itd.), torej ni sprejemljivo.

 

ljubljanski potniski promet

Za kakšen znesek je bil pri plači prikrajšan voznik avtobusa podjetja Arriva d.o.o. oziroma Nomago d.o.o., AP Murska Sobota, Marprom, itd.?

Vozniki so tako utrpeli prikrajšanje pri plači, saj so pri podjetjih Arriva d.o.o., Nomago d.o.o., Ljubljanski potniški promet d.o.o.,itd, zavzeli napačno stališče. Vrednosti prikrajšanja pri plači se šteje za daljše obdobje, in sicer že od leta 2018 dalje. V povprečju posameznemu vozniku, ki spada med omenjene delavce, pripada znesek v višini do 10.000,00 EUR.

Visoka odškodnina Planinšec se je specializirala za povrnitev denarnih zneskov za prikrajšanja pri plači voznikov avtobusov, zaposlenih pri podjetjih Ljubljanski potniški promet d.o.o., Arriva d.o.o., Nomago d.o.o., itn., ki opravljajo prevozne linije.

Za vas je postopek brezplačen, saj smo vezani le na uspeh. Pokličite nas na brezplačno telefonsko številko 080 26 26 in z veseljem vam bomo pomagali.

brezplačni telefon


Imate vprašanje? Pišite nam

Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletna stran uporablja piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razlikujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

x
080 26 26