Blog

Izbrisani bančni imetniki Nove KBM  in imetniki podrejenih obveznic NLB

Izbrisani bančni imetniki Nove KBM in imetniki podrejenih obveznic NLB

08.07.2019 Odškodnine
Višina odškodnine se določi kot zmnožek razlike med pravilno in dejansko obravnavo posameznih razredov kvalificiranih obveznosti posamezne banke ter kvocienta med obsegom istovrstne obveznosti banke do posameznega izbrisanega imetnika kvalificirane obveznosti in skupnim obsegom posamičnega reda kvalificirane obveznosti. 
Preberi
Ali je potrebna civilna tožba zoper povzročitelja prometne nesreče?

Ali je potrebna civilna tožba zoper povzročitelja prometne nesreče?

20.06.2019 Odškodnine
Civilna tožba zoper povzročitelja prometne nesreče za pridobitev odškodnine ni potrebna. Če je ugotovljeno, kdo je krivec za prometno nesrečo, nosi odškodninsko odgovornost zavarovalnica pri kateri je imel povzročitelj zavarovano svoje vozilo. 
Preberi
Odškodnina za poškodbo preko študentskega servisa

Odškodnina za poškodbo preko študentskega servisa

10.06.2019 Odškodnine
Tudi za poškodbo na delovnem mestu, ki ga opravljate kot študent lahko pridobite odškodnino od zavarovalnice delodajalca, ki vas je najel preko študentskega servisa. Odškodnina za poškodbo študenta se skoraj vedno prizna.
Preberi
Odškodnina za paraplegijo in tetraplegijo

Odškodnina za paraplegijo in tetraplegijo

08.07.2019 Odškodnine
Odškodnina za paraplegijo je običajna pri prometnih nesrečah z motorji in pri izredno hudih čelnih trkih z avtomobili. Prisotna je tudi pri poškodbah na delovnem mestu, predvsem pri padcih z višine. Gre za izredno hude poškodbe hrbtenjače, ki imajo lahko katastrofalne posledice za poškodovano osebo. 
Preberi
Kolikšna je pri pravnem pojmu "odškodnina zaradi poškodbe" vredna ena operacija,  kot posledica prometne nesreče?

Kolikšna je pri pravnem pojmu "odškodnina zaradi poškodbe" vredna ena operacija, kot posledica prometne nesreče?

20.06.2019 Odškodnine
Operacija zaradi prometne nesreče ali operacije zaradi poškodbe pri delu ni posebej ovrednotena, je pa vključena v dva elementa odškodnine in sicer pod element telesne bolečine in element nevšečnosti med zdravljenjem. Bolečine po operaciji zaradi prometne nesreče so vsekakor prisotne in trajajo nekaj dni ali tednov.
Preberi
Prijava nezgode pri delu – prijava poškodbe na delovnem mestu

Prijava nezgode pri delu – prijava poškodbe na delovnem mestu

02.06.2019 Odškodnine
Če se zgodi nezgoda pri delu oziroma poškodba na delovnem mestu je potrebno nezgodo pri delu takoj prijaviti, kar pomeni, da je obvezno izpolniti prijavo nezgode pri delu - poškodbe na delovnem mestu, tako imenovani ER-8 obrazec. 
Preberi
brezplačni telefon


Imate vprašanje? Pišite nam
Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
x
080 26 26