Naj grem po prometni nesreči v bolnišnico?

Naj grem po prometni nesreči v bolnišnico?

25.07.2020 Odškodnine

Če ste bili udeleženi v prometni nesreči, ste lahko zaradi stresnega dogodka zmedeni ali preobremenjeni. Stres lahko celo povzroči nenavadno fizično vznemirjenje, ker telo po travmatičnem dogodku naravno proizvede adrenalin, da pomaga predelati, kar se je zgodilo. Ta napad adrenalina lahko prikrije simptome bolečine, ki bi jih sicer lahko občutili. Sredi vsega tega kaosa se boste morda vprašali:

"Ali naj grem po prometni nesreči v bolnišnico?" Odgovor je pritrdilen. Vsekakor.

Obstaja veliko vrst poškodb, ki se lahko pokažejo več ur ali celo dni po prometni nesreči. Nateg vratnih vretenc na primer običajno ne pokaže simptomov takoj po nesreči. Nastane kot posledica hitrega gibanja vratu naprej in nazaj, kot pri pokanju biča. Ta gib lahko poškoduje kosti v hrbtenici, diske med kostmi, ligamenti, mišicami, živci in drugimi tkivi v vratu. Pomembno je, da dobite hitro in natančno diagnozo in izključite možnost zlomljenih kosti ali drugih resnejših poškodb, ki lahko negativno vplivajo na vaše zdravstveno stanje. Znaki in simptomi se običajno razvijejo v nekaj dneh po poškodbi in lahko vključujejo bolečino in okorelost v vratu, omejeno gibanje vratu, glavobol na dnu lobanje, bolečine v rami, mravljinčenje ali otrplost v rokah, utrujenost, omotičnost …

Druge poškodbe, ki jih po nesreči morda ne boste opazili, med drugim vključujejo notranje krvavitve, hernije diskov in blage travmatične poškodbe možganov. Če se te poškodbe ne diagnosticirajo in ne zdravijo takoj, se lahko poslabšajo in otežijo vaše okrevanje.

Kaj storiti po prometni nesreči?

Če se po prometni nesreči počutite tesnobno, je to normalno. Zaradi tega je pomembno, da razumete, kaj morate storiti takoj po nesreči.
Najprej bi si morali izmenjati podatke z drugim voznikom in preveriti, ali ima poškodbe. Če je kdo očitno poškodovan, mu morate nuditi prvo pomoč ter poklicati reševalce in policijo. Počakajte, da na kraj nesreče pride pomoč. Ko prispejo policisti, jim opišite, kaj se je zgodilo, vendar ne sprejemajte krivde. Nekateri vozniki, ki povzročijo nesrečo, bodo poskušali kriviti druge voznike. Nikoli ne sprejmite krivde, če ste prepričani, da nesreče niste povzročili vi.

Naj grem po prometni nesreči v bolnišnico? Definitivno. Če vas policist vpraša, ali ste bili poškodovani, ne recite, da niste utrpeli poškodb. Lahko preprosto rečete, da želite iti v bolnišnico na temeljit pregled.

Naj vas zdravnik pregleda, tudi če ne mislite, da ste bili poškodovani. Nekatere resne poškodbe, kot so notranja krvavitev in udarci, simptomov včasih ne pokažejo tudi do več ur po nesreči. Hitra diagnoza in pravilno zdravljenje vam lahko skrajšata čas okrevanja, hkrati pa razkrijeta vzročno zvezo med vašimi poškodbami in nesrečo.

Hitra zdravniška pomoč vam lahko pomaga ohraniti pravice do odškodnine

Če z obiskom zdravnika počakate nekaj dni ali tednov, vam bo to morda otežilo dokazovanje, da so poškodbe, ki ste jih utrpeli, nastale zaradi vaše prometne nesreče. Zavarovalnice pogosto poskušajo najti vzroke, zaradi katerih kot žrtev nesreče niste upravičeni do odškodnine. Če želite zavarovalnici to otežiti, pridobite jasno medicinsko dokumentacijo, ki dokazuje, da je vaše bolečine povzročila prometna nesreča, ne pa kaj drugega.

Kaj storiti po obisku bolnišnice?

Ko se odpravite v bolnišnico in se začnete zdraviti zaradi svojih poškodb, se čim prej obrnite na izkušenega odškodninskega strokovnjaka za telesne poškodbe.

V Visoki odškodnini Planinšec vam bomo omogočili, da se osredotočite na zdravljenje, medtem ko mi obravnavamo vašo nezgodo. Mi bomo poskrbeli za komunikacijo in pogajanja z zavarovalnico, tako da boste manj verjetno delali napake, ki bi vas lahko drago stale.

Zdaj, ko razumete pomen odhoda v bolnišnico po prometni nesreči, je pomembno, da ugotovite, kakšne so vaše pravne možnosti, če ste bili poškodovani.

V Visoki odškodnini Planinšec lahko preučimo vaš primer in pošteno ocenimo vaš zahtevek. Če ste bili vi ali nekdo, ki ga imate radi, vpleteni v prometno nesrečo, ne pozabite, da se vam za pošteno odškodnino ni treba boriti brez pomoči. Če želite izvedeti več o svojih pravicah, se obrnite na našo brezplačno številko 080 26 26.


brezplačni telefon


Imate vprašanje? Pišite nam

Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
x
080 26 26