Nasveti za varno vožnjo v zimskem času

Nasveti za varno vožnjo v zimskem času

Odškodnine

V zimskem času se stanje na cestah zaradi potencialno nevarnega snega ali ledu nekoliko spremeni. Zato se morajo vozniki vseh vrst vozil nujno pripraviti na zimsko sezono. To pomeni, da poskrbijo za svojo varnost in varnost vseh ostalih udeležencev v prometu, ker lahko samo majhna nepripravljenost na zimske razmere nekoga stane celo življenja.

Zato si vzemite čas in svoje vozilo pripravite na varno vožnjo v zimskem času. Posledično se boste počutili varneje in boste na cesti samozavestnejši. Sneg, led in zimske nevihte lahko namreč povzročijo nevšečnosti na cesti.

Kako pripraviti avto na zimske razmere in preprečiti nezgode?


Jeseni oziroma preden zapade sneg zamenjajte svoje pnevmatike, da boste pripravljeni za ceste v zimskih razmerah. Pred vsakih potovanjem in enkrat na mesec obvezno preverite stanje pnevmatik ter rezervne pnevmatike. Po navadi tlak v pnevmatikah pri hladnem zraku pada. Napolnite svoje pnevmatike v skladu s priporočili proizvajalca.

Poleg rezervne gume v svojem vozilu shranite tudi tople odeje, svetilko, strgalo za led, avtomobilski polnilec za telefon, plastenko vode

Preverite stanje vseh zunanjih in notranjih luči v vozilu ter utripalke v sili. Poskrbite, da boste vidni in s tem varni na cesti.

Pred zimo obvezno zamenjajte metlice brisalcev in napolnite vetrobransko tekočino, primerno za nizke temperature.

Na koncu bi bilo zelo priporočljivo, da vozilo odpeljete k mehaniku na servis. Mehanik bo namreč preveril stanje motorja in avto pripravil na varno vožnjo v zimskih razmerah.

Upoštevajte varnostne nasvete


Če upoštevate varnostne ukrepe za varno vožnjo, kot so redna uporaba varnostnega pasu, neuporaba mobilnih telefonov in ostalih aparatov med vožnjo, ne-uživanje alkohola ali pomirjeval pred ali med vožnjo, še dodatno prispevate k zaščiti sebe in drugih udeležencev v prometu.

Ker nesreča žal ne počiva in lahko do nje nepričakovano pride kadarkoli ter ne glede na upoštevanje vseh razpoložljivih varnostnih ukrepov, se vseeno lahko pripeti vsakemu od nas. Včasih se trku nikakor ne moremo izogniti niti ga vnaprej predvideti, vendar lahko s svojim odgovornim ravnanjem mogoče vseeno zmanjšamo morebitno škodo in posledice.

V primeru prometne nesreče zdrsa s poledenele ceste nemudoma pokličite policijo in počakajte na prihod policistov. Podajte izjavo o nesreči, naredite test alkoholiziranosti, da se izključi sum prisotnosti alkohola, navedite vse znane okoliščine ter podajte podatke o svojih sopotnikih. Čimprej poiščite medicinsko pomoč. Če imate na svoji polici AO+ zavarovanje za telesne poškodbe voznika, ste do odškodnine upravičeni tudi v primeru, da ste nesrečo povzročili sami.

Če ste se vi ali kdo od vaših svojcev ali znancev poškodovali v prometni nesreči, pokličite Visoko odškodnino Planinšec. Prisluhnili vam bomo ter vam svetovali glede postopka uveljavitve najvišje možne odškodnine za telesne poškodbe v prometni nesreči. Zato ne oklevajte in nas pokličite na našo brezplačno telefonsko številko 080 26 26.

Več o odškodninah pri prometnih nesrečah pa tukaj https://www.visokaodskodninaplaninsec.si/prometna-nesreca



brezplačni telefon


Imate vprašanje? Pišite nam

Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletna stran uporablja piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razlikujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

x
080 26 26