Odškodnina za hude telesne poškodbe

05.03.2020 Odškodnine

Oškodovanci, ki so utrpeli hudo telesno poškodbo pri prometni nesreči in jih je s kraja škodnega dogodka odpeljalo rešilno vozilo ali so bili hospitalizirani, lahko prejmejo visoko odškodnino za hudo telesno poškodbo. Višina odškodnine za hudo telesno poškodbo se določa na podlagi različnih dejavnikov.

Za koga oz. kakšen primer je primerna?

Za oškodovance je pametno vedeti, da jim pripada odškodnina tedaj, ko so utrpeli blažje, srednje ali hude telesne ali duševne poškodbe.  Poškodba je lahko posledica prometne nesreče ali nesreče pri delu, za prejem slednje pa je pomembno, da oškodovanec pošlje na zavarovalnico odškodninski zahtevek. Za vložitev zahtevka morajo obstajati telesne ali duševne posledice ter ustrezno dokazno gradivo za obstoj slednjih. Oškodovanec lahko prejme visoko odškodnino za hude telesne poškodbe tudi tedaj, ko je v oskrbi domačih, znesek pa se računa glede na primerljive stroške, ki bi jih oškodovanec imel, če bi najel strokovno zdravstveno oskrbo. Dejavnik določitve višine odškodnine je torej tudi višina stroškov, ki bi jih oškodovanec moral kriti, če bi se namesto za domačo oskrbo odločil za profesionalno zdravstveno nego. 

Najvišji znesek odškodnine se izplača oškodovancem, ki jih invalidska komisija na podlagi posledic in hudih telesnih poškodb uvrsti v 1. kategorijo invalidnosti. V tem primeru oškodovancu pripada renta za izgubljeni dohodek, ki nadomesti prihodnji izgubljeni dohodek iz naslova ne sposobnosti opravljanja svojega dela. Ko govorimo o hudi invalidnosti, oškodovanec prejme doživljenjsko rento za izgubljeni dohodek saj se smatra, da je trajnost posledic doživljenjska. Poleg slednje, oškodovanec, uvrščen v 1.kategorijo invalidnosti prejme tudi rento za bodoče materialne stroške, s pomočjo katere krije stroške sredstev za zdravstveno pomoč.

Oškodovanec lahko odškodnino za hude telesne poškodbe prejme v obliki enkratnega zneska ali v obliki mesečne rente. Če je oškodovanec tekom procesa pridobitve odškodnine še vedno znotraj procesa zdravljenja, lahko prejme tudi odškodnino za bodočo materialno škodo v enkratnem izplačilu. Odškodnine za hude telesne poškodbe se kategorizirajo na tri načine. Prva kategorija so odškodnine, ki nadomestijo nastalo materialno škodo, druga kategorija so odškodnine, ki nadomestijo bodočo materialno škodo in tretja kategorija so odškodnine za telesne poškodbe.  Odškodnine, ki nadomestijo bodočo materialno škodo so tiste, ki se izplačajo zaradi nezmožnosti prihodnjega opravljanja dela oškodovanca in posledično izgubo dohodka. Pripadajo tudi tistim oškodovancem, ki so pred poškodbo opravljali razna priložnostna dela ali so bili zaposleni za določen čas. Oškodovane osebe, ki so na podlagi škodnega dogodka uvrščene v 1. kategorijo invalidnosti, lahko prejmejo poleg zgoraj omenjenih odškodnin tudi visoko invalidnino.

Kaj je vsebina/predmet storitve (pravno svetovanje, pregled dokumentacije, zastopanje na sodišču)?

Eden izmed glavnih dejavnikov za prejem visokega izplačila odškodnine je tudi dober pravni svetovalec. Visoka odškodnina Planinšec se že vrsto let ukvarja s svetovanjem strankam na področju odškodnin in zaradi svojih dolgoletnih izkušenj in znanja dosegamo rekordne zneske pri izplačilih. Vsakemu primeru se posvetimo popolnoma individualno zato, ker ima vsak primer svoje specifične lastnosti, ki jih je potrebno vzeti v zakup za dosego uspeha pri višini odškodnine za hudo telesno poškodbo. Pravne storitve ki jih ponujamo, obsegajo vse od vložitve odškodninskega zahtevka do pravnega svetovanja tekom procesa, pridobitve ustreznih dokazov, ki pričajo o škodnem dogodku in vložitev civilne tožbe, v kolikor je to potrebno. Strankam glede na njihov primer svetujemo, katere korake je potrebno narediti, da je izplačilo odškodnine kar se da visoko. Stranke v primeru hudih telesnih poškodb velikokrat ne vedo, da jim pripadajo različne vrste odškodnin in ne samo odškodnina za hudo telesno poškodbo. Pravni svetovalec je ključen tudi zato, ker na podlagi izkušenj lahko preceni, kdaj izplačilo odškodnine s strani zavarovalnice ni dovolj visoko. V tem primeru svetovalec za stranko vloži civilno tožbo in tako na sodišču doseže želen znesek odškodnine. Naši svetovalci namreč najbolje vedo, kakšen je znesek odškodnine, ki ga lahko posamezna stranka pridobi na podlagi njenih specifičnih lastnosti in dejavnikov.

Katere so prednosti poslovanja z nami?

Glavna konkurenčna prednost Visoke odškodnine Planinšec je ta, da se vsakemu primeru in vsaki stranki posveti v popolnosti, saj vsak primer obravnava popolnoma individualno. Na ta način lahko pravni svetovalci v zakup vzamejo vse specifike, ki določajo posamezen primer. Konkurenčne prednosti, ki nas odlikujejo so tudi ažurnost, dolgoletno znanje in izkušnje, profesionalnost in zadovoljstvo naših strank. Oškodovancem s hudimi telesnimi poškodbami pomagamo pridobiti visoke zneske odškodnin tudi za bodočo materialno škodo, pod katero štejemo izgubo dohodka zaradi nesposobnosti opravljanja svojega dela v prihodnje. Oškodovane stranke lahko slednjo prejemajo doživljenjsko oziroma vse do tedaj, ko ne pride do spremembe okoliščin. Vizija našega poslovanja je v vzpostavljanju dolgoročnega in zaupanja vrednega odnosa s strankami. Stranke obveščamo o vseh potrebnih korakih od začetka procesa pridobitve odškodnine pa do konca.

Kakšen je cenovni okvir storitve?

Ker verjamemo v skupen uspeh in je zadovoljstvo naših strank za nas na prvem mestu, celoten proces pridobitve odškodnine vodimo brezplačno. Provizijo za opravljeno storitev zaračunamo šele na koncu, ko je višina odškodnine najvišja možna, ki jo posamezna stranka lahko dobi za določen primer. Verjamemo, da takšna politika poslovanja omogoča gradnjo zaupanja vrednega odnosa s strankami.

brezplačni telefon


Imate vprašanje? Pišite nam
Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
x
080 26 26