Odškodnina za hude telesne poškodbe

Odškodnina za hude telesne poškodbe

Odškodnine

Oškodovanci, ki so utrpeli hudo telesno poškodbo pri prometni nesreči in jih je s kraja škodnega dogodka odpeljalo rešilno vozilo ali so bili hospitalizirani, lahko prejmejo visoko odškodnino za hudo telesno poškodbo. Višina odškodnine za hudo telesno poškodbo se določa na podlagi različnih dejavnikov.

Za koga oz. kakšen primer je primerna?

Dobro je, če oškodovanci vedo, da jim v primeru blažjih, srednjih ali hudih telesnih ali duševnih poškodb pripada odškodnina. Poškodba je lahko posledica prometne nesreče ali nesreče pri delu, za prejem odškodnine pa je pomembno, da oškodovanec na zavarovalnico pošlje odškodninski zahtevek. Za vložitev zahtevka morajo obstajati telesne ali duševne posledice ter ustrezno dokazno gradivo za njihov obstoj. Oškodovanec lahko visoko odškodnino za hude telesne poškodbe prejme tudi tedaj, ko je v oskrbi domačih, znesek pa se računa glede na primerljive stroške, ki bi jih oškodovanec imel, če bi najel strokovno zdravstveno oskrbo. Dejavnik določitve višine odškodnine je torej tudi višina stroškov, ki bi jih oškodovanec moral kriti, če bi se namesto za domačo oskrbo odločil za profesionalno zdravstveno nego. 

Najvišji znesek odškodnine se izplača oškodovancem, ki jih invalidska komisija na podlagi posledic in hudih telesnih poškodb uvrsti v 1. kategorijo invalidnosti. V tem primeru oškodovancu pripada renta za izgubljeni dohodek, ki nadomesti prihodnji izgubljeni dohodek z naslova nesposobnosti opravljanja svojega dela. Ko govorimo o hudi invalidnosti, oškodovanec prejme doživljenjsko rento za izgubljeni dohodek, saj se razume, da je trajnost posledic doživljenjska. Oškodovanec, uvrščen v 1. kategorijo invalidnosti, poleg slednje prejme tudi rento za bodoče materialne stroške, s pomočjo katere krije stroške sredstev za zdravstveno pomoč.

Oškodovanec lahko odškodnino za hude telesne poškodbe prejme v obliki enkratnega zneska ali mesečne rente. Če je oškodovanec tekom procesa pridobitve odškodnine še vedno znotraj procesa zdravljenja, lahko prejme tudi odškodnino za bodočo materialno škodo v enkratnem izplačilu. Odškodnine za hude telesne poškodbe se kategorizirajo na tri načine. Prva kategorija zajema odškodnine, ki nadomestijo nastalo materialno škodo, druga kategorija so odškodnine, ki nadomestijo bodočo materialno škodo, v tretjo kategorijo pa spadajo odškodnine za telesne poškodbe. Odškodnine, ki nadomestijo bodočo materialno škodo, so tiste, ki se izplačajo zaradi nezmožnosti prihodnjega opravljanja dela oškodovanca in posledično izgubo dohodka. Pripadajo tudi tistim oškodovancem, ki so pred poškodbo opravljali razna priložnostna dela ali so bili zaposleni za določen čas. Oškodovane osebe, ki so na podlagi škodnega dogodka uvrščene v 1. kategorijo invalidnosti, lahko poleg zgoraj omenjenih odškodnin prejmejo tudi visoko invalidnino.

Kaj je vsebina/predmet storitve (pravno svetovanje, pregled dokumentacije, zastopanje na sodišču)?

Eden izmed glavnih dejavnikov za prejem visokega izplačila odškodnine je tudi dober pravni svetovalec. Visoka odškodnina Planinšec se že vrsto let ukvarja s svetovanjem strankam na področju odškodnin, zaradi svojih dolgoletnih izkušenj in znanja pa pri izplačilih dosegamo rekordne zneske. Vsakemu primeru se posvetimo popolnoma individualno, saj ima vsak svoje specifične lastnosti, ki jih je treba preučiti za dosego uspeha pri višini odškodnine za hudo telesno poškodbo. Pravne storitve, ki jih ponujamo, obsegajo vse od vložitve odškodninskega zahtevka do pravnega svetovanja tekom procesa, pridobitve ustreznih dokazov, ki pričajo o škodnem dogodku, pa do vložitve civilne tožbe, v kolikor je to seveda potrebno. Strankam glede na njihov primer svetujemo, katere korake je treba narediti, da bo izplačilo odškodnine kar se da visoko. Stranke v primeru hudih telesnih poškodb velikokrat ne vedo, da jim pripadajo različne vrste odškodnin, ne samo odškodnina za hudo telesno poškodbo. Pravni svetovalec je ključen tudi zato, ker lahko na podlagi izkušenj preceni, kdaj izplačilo odškodnine s strani zavarovalnice ni dovolj visoko. V tem primeru svetovalec za stranko vloži civilno tožbo in tako na sodišču doseže želen znesek odškodnine. Naši svetovalci namreč najbolje vedo, kakšen je znesek odškodnine, ki ga lahko posamezna stranka pridobi na podlagi specifičnih lastnosti in dejavnikov.

Katere so prednosti poslovanja z nami?

Glavna konkurenčna prednost Visoke odškodnine Planinšec je ta, da se vsakemu primeru in vsaki stranki posveti v popolnosti, saj vsak primer obravnava popolnoma individualno. Na ta način lahko pravni svetovalci v zakup vzamejo vse specifike, ki določajo posamezni primer. Konkurenčne prednosti, ki nas odlikujejo, so tudi ažurnost, dolgoletno znanje in izkušnje, profesionalnost ter zadovoljstvo naših strank. Oškodovancem s hudimi telesnimi poškodbami pomagamo pridobiti visoke zneske odškodnin tudi za bodočo materialno škodo, pod katero štejemo izgubo dohodka zaradi nesposobnosti opravljanja dela v prihodnje. Oškodovane stranke lahko slednjo prejemajo doživljenjsko oziroma vse do trenutka, ko pride do spremembe okoliščin. Vizija našega poslovanja je v vzpostavljanju dolgoročnega in zaupanja vrednega odnosa s strankami. Stranke obveščamo o vseh potrebnih korakih od začetka procesa pridobitve odškodnine pa do konca.

Kakšen je cenovni okvir storitve?

Ker verjamemo v skupen uspeh in je zadovoljstvo naših strank za nas na prvem mestu, celoten postopek pridobitve odškodnine vodimo brezplačno. Provizijo za opravljeno storitev zaračunamo šele na koncu, ko višina odškodnine predstavlja najvišji možni znesek, ki ga lahko posamezna stranka pridobi za določen primer. Verjamemo, da takšna politika poslovanja omogoča gradnjo zaupanja vrednega odnosa s strankami.

https://www.visokaodskodninaplaninsec.si/

brezplačni telefon


Imate vprašanje? Pišite nam

Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletna stran uporablja piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razlikujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

x
080 26 26