Odškodnina za poškodbo na javni površini

Odškodnina za poškodbo na javni površini

06.04.2020 Odškodnine

V kolikor ste bili kot oškodovanec deležni poškodbe na javni površini (kot so bazeni, diskoteke, pločnik …), vam po zakonu pripada odškodnina za poškodbo na javni površini. Višina odškodnine se določa na podlagi stopnje poškodbe in posledic, ki jih je poškodba pustila na vas.

Za koga oz. kakšen primer je primerna?

Odškodnino za poškodbo na javni površini lahko prejme vsak, ki je na podlagi poškodbe utrpel fizične ali duševne posledice na javnem prostoru. Pomembni elementi za pridobitev ustreznega zneska odškodnine za poškodbo na javni površini so poleg izpolnjenega odškodninskega zahtevka tudi izjave prič, ki so prisostvovale poškodbi, izvidi zdravnikov in zdravniška potrdila, bolniški list ter potrdila ZZZS. Pomemben element je tudi fotodokumentacija, ki dokazuje nevarne okoliščine na javni površini, ki so pripeljale do poškodbe, razna potrdila o fizioterapiji ali drugih zdravstvenih terapijah in fotokopija ambulantnega kartona. Ključno je torej, da ima oškodovanec zbranih čim več dokazov, na podlagi katerih bo zavarovalnica odredila višino odškodnine. Dokazi morajo pričati o nevarnosti na javnih površinah in ne o krivdni odgovornosti oškodovanca.

Dobro je vedeti, da je v primeru poškodbe na javni površini pametno poklicati policijo ali reševalce, ki bodo naredili zapisnik, saj bo slednji tudi služil kot pomemben dokaz pri določitvi višine odškodnine. Zavarovalnica pri presojanju o višini v zakup vzame tudi objektivno in krivdno odgovornost upravitelja oziroma lastnika javne površine. To pomeni, da poškodba na javni površini ne sme nastati zaradi malomarnosti in nepazljivosti oškodovanca. Lastniki javne površine imajo z zavarovalnico sklenjeno zavarovalno polico, ki v primeru poškodbe tretje osebe na javni površini krije stroške škode. Če povzamemo, odškodnino za poškodbo na javni površini krije zavarovalnica, pri kateri ima lastnik površine ali upravitelj sklenjeno zavarovalno polico.

Kaj je vsebina/predmet storitve (pravno svetovanje, pregled dokumentacije, zastopanje na sodišču)?

Če želi oškodovanec prejeti kar se da visok znesek odškodnine za poškodbo na javni površini, je tako kot za vse ostale poškodbe pametno, da ima svojega pravnega strokovnjaka. Oškodovane osebe se namreč pogosto ne zavedajo, da jim lahko že zdrs na ledu prinese denarno nadomestilo, s katerim si bodo pokrile morebitne stroške zdravljenja. V kolikor oškodovanec v primeru zdrsa na ledu takoj pokliče reševalno službo ali policijo, slednja naredi ustrezen zapisnik, ki priča o nevarnih okoliščinah, zaradi katerih je prišlo do zdrsa. Oškodovancem svetujemo tudi, da se takoj po nesreči obrnejo na pravnega strokovnjaka in nikar ne čakajo do konca zdravljenja, saj je ukrepanje takoj po poškodbi ključno za pridobitev visokega zneska odškodnine. Pravni strokovnjak za odškodnine bo stranki poleg pomoči pri izpolnitvi odškodninskega zahtevka pomagal tudi pri zbiranju ustreznih dokazil in dokumentacije, če oškodovancu slednjih iz različnih razlogov ni uspelo zbrati. Če oškodovanec z višino odškodnine, določeno s strani zavarovalnice, ne bo zadovoljen, bo pravi strokovnjak v njegovem imenu vložil civilno tožbo na sodišče, ki bo njegov primer ponovno obravnavalo.

Katere so prednosti poslovanja z nami?

Visoka odškodnina Planinšec se že vrsto let ukvarja s področjem odškodninskega prava in ima izkušnje na različnih področjih ter znotraj različnih primerov. Odlikuje nas ažurnost, zato smo svojim strankam na voljo vedno, ko nas potrebujejo. Imamo vse potrebno znanje in izkušnje, zato smo svojim strankam pomagali do pridobitve najvišjih zneskov odškodnin za njihov primer. Pomembna konkurenčna prednost, ki jo nudimo, je tudi možnost gotovinskega izplačila. Provizijo za opravljene storitve zaračunamo šele na koncu celotnega postopka, saj resnično verjamemo v skupen uspeh. V kolikor oškodovanec z določenim zneskom odškodnine s strani zavarovalnice ni zadovoljen, zanj vložimo tudi civilno odškodninsko tožbo in ga zastopamo na sodišču. Prvi korak pravnega svetovanja, ki ga nudimo, je pomoč pri popolni izpolnitvi odškodninskega zahtevka in vložitvi slednjega. V kolikor strankam ni uspelo zbrati vse potrebne dokazne dokumentacije, to zanjo storimo mi. Visoke zneske odškodnin dosegamo zato, ker se vsakemu posameznemu primeru posvetimo individualno, a vendar hkrati spremljamo primerljive zneske odškodnin, ki so bili za podobne primere izplačani na sodišču. Na ta način lahko primerjamo in določimo okvirno višino odškodnine, ki bi jo posamezna stranka lahko prejela za posamezni primer. Oškodovancem svetujemo, da nas v primeru, če so bili deležni poškodbe na javni površini, takoj pokličejo, saj jim bomo znali pravilno svetovati o naslednjih korakih. Pravno svetovanje, ažurnost svetovalca in njegove izkušnje so poleg dokazov torej eni izmed ključnih elementov za pridobitev želene višine odškodnine.

Kakšen je cenovni okvir storitve?

Konkurenčna prednost, ki odlikuje Visoko odškodnino Planinšec, je tudi ta, da se izplačamo šele na koncu celotnega procesa, ko stranka dobi zadosten znesek odškodnine za poškodbo na javni površini. Ker je celoten postopek svetovanja brezplačen, resnično verjamemo v uspeh in je naša glavna prioriteta zadovoljstvo naših strank. Imamo izredno nizke provizije, kar nas uvršča v sam vrh konkurence.

brezplačni telefon


Imate vprašanje? Pišite nam

Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
x
080 26 26