Odškodnina za poškodbo pri delu

Odškodnina za poškodbo pri delu

06.04.2020 Odškodnine

Če ste tudi vi že izkusili poškodbo pri delu, ki je na vas pustila telesne ali duševne posledice, nikar ne čakajte do konca zdravljenja, ampak odškodninski zahtevek vložite že pred koncem. Odškodnina za poškodbo pri delu vam namreč pripada po zakonu.

Za koga oz. kakšen primer je primerna?

Odškodnino za poškodbo pri delu lahko prejme vsakdo, ki je utrpel kakršno koli poškodbo pri delu in je slednja na njem pustila posledice. Višina odškodnine se določa na podlagi različnih dejavnikov, med katere sodijo stopnja telesne ali duševne poškodbe, vrsta zdravljenja, čas procesa zdravljenja, strah, trajnost posledic itd. Med glavne dejavnike pri določitvi višine odškodnine štejemo tudi življenjsko prikrajšanost, ki je nastala na podlagi poškodbe pri delu, oziroma zmanjšanje življenjske aktivnosti. Pri višini izplačila odškodnine je ključno tudi, da ima oškodovana stranka ob sebi izkušenega pravnega strokovnjaka na področju odškodninskega prava.

Oškodovanci bi morali vedeti, da jim odškodnina za poškodbo pri delu pripada že, če na podlagi slednje zgolj obiščejo urgentno službo ali osebnega zdravnika. V tem primeru lahko oškodovanec prejme tudi do 1500 EUR odškodnine. Bolj kot je stopnja poškodbe resna, višjo odškodnino lahko oškodovanec pričakuje. Stopnje poškodb so v posamezne kategorije torej razvrščene glede na posledice, pri čemer je najvišja kategorija (ki oškodovani stranki prinese najvišjo odškodnino) težka invalidnost. Če je oškodovanec na podlagi poškodbe utrpel tudi izgubo dohodka, saj je bil zaradi posledic prikrajšan za nadaljevanje dela, slednjemu pripada tudi nadomestilo za povrnitev izpada dohodka ali povrnitev izgube dobička.

Ključni element pri pridobitvi visokega zneska odškodnine za poškodbo pri delu je tudi pravilno ravnanje oškodovanca takoj po poškodbi. Pomembno je, da oškodovanec poleg zahtevka za odškodnino priloži tudi izjave prič, obrazec R8 o nezgodi (ki ga mora izpolniti delodajalec), zdravniška potrdila in izvide ter poškodbeni list. Poleg zahtevka morajo biti dodani tudi vsi potrebni dokazi, ki pričajo o škodnem dogodku in njegovih posledicah. V kolikor oškodovanec iz kateregakoli razloga poleg zahtevka ne more priložiti izpolnjenega obrazca R8, lahko kot alternativni dokument priloži zapisnik inšpektorja za varstvo pri delu ali policijski zapisnik.

Kaj je vsebina/predmet storitve (pravno svetovanje, pregled dokumentacije, zastopanje na sodišču)?

Kot že omenjeno, je eden izmed ključnih elementov za pridobitev visoke odškodnine za poškodbo pri delu tudi pravni svetovalec. Ta je priporočljiv zato, ker strankam pomaga do popolnosti izpolniti odškodninski zahtevek in priložiti vsa potrebna dokazila, ki so ključna pri pridobitvi želene višine odškodnine. Pravni strokovnjaki imajo s podobnimi primeri ogromno izkušenj, zato vam bodo na podlagi slednjih znali pravilno svetovati in vas vodili skozi celoten proces pridobitve odškodnine. Pomembno je, da oškodovanec tudi ustrezno utemelji, da poškodba pri delu ni nastala zaradi njegove malomarnosti. Tovrstnemu elementu rečemo tudi pravna argumentacija, za katero je pametno imeti odškodninskega pravnika. Če oškodovanec z višino odškodnine, ki jo določi zavarovalnica, ni zadovoljen in pravni strokovnjak presodi, da bi se za njegov primer lahko izplačalo višjo odškodnino, slednji za stranko vloži odškodninsko tožbo neposredno na sodišče. Sodišče na podlagi dokazil ponovno oceni, kolikšna naj bi bila višina odškodnine za poškodbo pri delu. Odškodninska tožba je torej naslednji smiseln korak tedaj, ko stranka ali svetovalec verjame, da je predlagani znesek odškodnine prenizek glede na okoliščine škodnega dogodka.

Katere so prednosti poslovanja z nami?

Visoka odškodnina Planinšec se že vrsto let ukvarja s področjem odškodninskega prava, zato imamo na slednjem ogromno izkušenj in znanja. Delujemo z željo po zadovoljstvu svojih strank, v kar sta usmerjena naša vizija in poslanstvo. Rezultati odličnega dela se kažejo skozi visoke zneske odškodnin, ki smo jih dosegli za svoje stranke. Glavna prednost našega poslovanja se skriva v visoki stopnji ažurnosti, kar pomeni, da smo strankam vedno na voljo. Vsak primer obravnavamo popolnoma individualno zato, ker verjamemo, da ima vsak primer določene specifične lastnosti, ki se jim je treba posvetiti in jih preučiti. Strankam smo po telefonu ali na elektronskem naslovu vedno na voljo, zato smo resnično vpeti v celoten proces pridobitve visokega zneska odškodnine od začetka do konca. Naša konkurenčna prednost je tudi v tem, da strankam nudimo možnost gotovinskega izplačila, na podlagi dolgoletnih izkušenj pa točno vemo, kakšni so primerljivi zneski, ki bi jih posamezna stranka lahko prejela za svoj primer. Strankam svetujemo, da se po nezgodi nemudoma posvetujejo z odškodninskim strokovnjakom, saj je njihovo ravnanje po tem izredno pomembno in v veliki meri določa znesek odškodnine. Celoten postopek pridobitve odškodnine vodimo mi, stranke pa hitro in učinkovito obveščamo o vseh novostih in potrebnih korakih.

Kakšen je cenovni okvir storitve?

Celoten proces pridobitve odškodnine in svetovanja nudimo brezplačno, kar pomeni, da resnično verjamemo v svoj uspeh. Strankam svetujemo brez stroškov, poplačamo pa se šele na koncu postopka, v kolikor smo deležni želenega uspeha. Tovrstna politika poslovanja potrjuje naš trud za zadovoljstvo strank.

brezplačni telefon


Imate vprašanje? Pišite nam

Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
x
080 26 26