Odškodnina za prometno nesrečo

Odškodnina za prometno nesrečo

06.04.2020 Odškodnine

Za vsakega izmed nas obstaja v življenju verjetnost, da bo vsaj enkrat doživel prometno nesrečo. Oškodovanec se pri tem mora zavedati, da mu denarno nadomestilo v obliki odškodnine pripada vedno, ko za nesrečo ni neposredno sam kriv. V kolikor želi oškodovanec uveljavljati pravico do denarnega nadomestila, mora vložiti odškodninski zahtevek.

Za koga oz. kakšen primer je primerna?

Odškodninski zahtevek za odškodnino za prometno nesrečo lahko vloži vsak oškodovanec, ki je na podlagi prometne nesreče utrpel fizične ali duševne posledice, okrnitev pravne osebe ali strah. Posledice morajo imeti izvor v škodnem dogodku, definicijo pravno priznane škode pa lahko najdete v Obligacijskem zakoniku. Slednji določa, da lahko do odškodnine za prometno nesrečo dostopate tudi, če se vam je zaradi prometne nesreče zmanjšala telesna aktivnost, vam je v prometni nesreči umrl kdo od bližnjih in ste zaradi tega utrpeli duševne bolečine ali je v prometni nesreči prišlo do okrnitve svobode. Oškodovanec lahko odškodnino prejme tedaj, ko je bil za prometno nesrečo le delno kriv ali pa sploh ni bil kriv. V kolikor je bil oškodovanec za prometno nesrečo delno kriv, slednjemu odškodnina pripada tedaj, ko ima sklenjeno AO+ zavarovanje.

Prvi smiseln korak po prometni nesreči, ki ga vedno svetujemo oškodovancem, je obisk urgence ali osebnega zdravnika. Ta korak je najpomembnejši tedaj, ko je v prometni nesreči prišlo do kakršnih koli telesnih poškodb (četudi so slednje samo praske). Ta korak je ključen, saj omogoča pridobitev potrebne zdravstvene dokumentacije, ki bo služila kot dokazno gradivo za uveljavitev odškodnine za prometno nesrečo. Oškodovancem svetujemo tudi, da presodijo, ali je na kraj prometne nesreče treba poklicati policijo, ki bo naredila zapisnik. Na kraju nesreče je pametno zbrati čim več materiala (kot so fotografije, izjave prič itd.), saj slednji poveča možnosti za izplačilo visokega zneska odškodnine za prometno nesrečo.

Višina odškodnine se določi na podlagi različnih dejavnikov. Mednje sodijo dokazni material (zdravniška potrdila, slike, izjave prič, policijski zapisnik …), starost oškodovanega udeleženca prometne nesreče, proces zdravljenja in stopnja posledic (telesnih ali duševnih) ter učinkovitost dobrega pravnega zastopnika.

Kaj je vsebina/predmet storitve (pravno svetovanje, pregled dokumentacije, zastopanje na sodišču)?

Pravni zastopnik je, kot že zgoraj omenjeno, izredno pomemben dejavnik pri določitvi višine odškodnine za prometno nesrečo. Od vložitve odškodninskega zahtevka dalje govorimo o specifičnih korakih, ki terjajo določene izkušnje in znanje. S tega vidika je pravnega svetovalca pametno imeti, saj vam bo slednji lahko učinkovito pomagal ne le pri izpolnitvi odškodninskega zahtevka, ampak tudi pri drugih korakih, potrebnih za prejem visokega zneska odškodnine. V kolikor znesek odškodnine s strani zavarovalnice ni primerljivo visok, pravni svetovalec stranki pomaga narediti naslednji korak do skupnega uspeha (vložitev civilne tožbe).

Možnost pridobitve ustrezno visoke odškodnine za prometno nesrečo se poveča, če ima stranka ob sebi odškodninskega strokovnjaka. Pravno svetovanje za odškodnine je eden izmed ključnih pogojev, da oškodovanec prejme visoko izplačilo odškodnine za prometno nesrečo. Slednji pomaga tudi pri dosledni in natančni izpolnitvi odškodninskega zahtevka in zbiranju dokaznega gradiva, ki poveča možnosti za visoko odškodnino. V kolikor odškodnina, izplačana s strani zavarovalnice, ni dovolj visoka, pravni svetovalec stranki svetuje, da vloži civilno tožbo na sodišče in jo skozi proces vodi vse do tedaj, ko je končni znesek odškodnine ustrezno visok.

Katere so prednosti poslovanja z nami?

Visoka odškodnina Planinšec se že leta ukvarja s svetovanjem strankam na področju odškodninskega prava. Naša glavna odlika so dolgoletne izkušnje in vrsta uspehov tako pri izplačilu odškodnine s strani zavarovalnice kot tudi dosežki na sodišču po vložitvi tožbe. Naše pravne storitve obsegajo svetovanje strankam skozi celoten proces pridobitve primerljivo visokega zneska odškodnine. Pravno jih zastopamo in jim ponujamo rešitve ter jim dajemo napotke pri izbiri ustreznega dokaznega materiala, izpolnitvi odškodninskega zahtevka in vložitvi civilne tožbe. Ker se z odškodninskim pravom ukvarjamo že dolgo let, točno vemo, kakšni so primerljivi zneski odškodnine, ki bi jo stranka lahko prejela glede na posledice in škodni dogodek.

Odlikuje nas angažiranost za vsako posamezno stranko, kar pomeni, da se vsaki posvetimo individualno in vsak primer obravnavamo posebej (v skladu z njegovimi okoliščinami). Pritožbe in odškodninski zahtevek obravnavamo na podlagi različnih sodb sodišč, znotraj katerih so bile pridobljene najvišje odškodnine za podobne primere. Sistem poslovanja, ki ga uporabljamo, deluje prek digitalnega programa sodne prakse PisRS, znotraj katerega redno sledimo praksi višjih sodišč in določanju različnih odškodnin za različne primere. Visoka odškodnina Planinšec svojim strankam ponuja gotovinska izplačila, naše delo pa že vrsto let kaže odlične rezultate, saj se svojim strankam posvetimo v popolnosti. Ker sta pri nas na prvem mestu ravno zadovoljstvo strank in uspeh pri višini odškodnine, odškodninski zahtevek za svoje stranke vložimo že v roku enega delovnega dne in poskrbimo, da je izplačilo odškodnine kar se da hitro.

Kakšen je cenovni okvir storitve?

Visoka odškodnina Planinšec svojim strankam nudi brezplačen postopek svetovanja. Provizijo stranki računamo šele v primeru uspeha pri dosegu želene višine odškodnine, kar pomeni, da v slednjega resnično verjamemo. Ker želimo s strankami zgraditi dolgoročen in zaupanja vreden odnos, slednjim nudimo brezplačno svetovanje skozi celoten proces. Kontaktirajte nas za več informacij.

brezplačni telefon


Imate vprašanje? Pišite nam

Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
x
080 26 26