Odškodnina za telesne poškodbe

Odškodnina za telesne poškodbe

19.09.2019 Odškodnine

Odškodnina za telesne poškodbe vam po zakonu pripada ne glede na to, kje se vam je zgodila nesreča (na delovnem mestu, v prometni nesreči, na javni ali zasebni površini, kot posledica okolijskih dejavnikov, fizičnega napada in drugo), zakaj je do nesreče prišlo in kdo je zanjo odgovoren, seveda pa morajo biti izpolnjeni osnovni pogoji (podrobnosti v nadaljevanju).

Podatki kažejo, da je še vedno veliko oškodovancev takšnih, ki se neradi odločijo za odškodninsko poravnavo oziroma odškodnino, saj menijo, da je početje nemoralno, da bodo nekoga (povzročitelja nesreče, delodajalca …) s tem oškodovali oz. ga prikrajšali, da je zahtevati odškodnino prezahtevno in terja veliko časa ter je povezano z visokimi stroški.

Vendar vam v Visoki odškodnini Planinšec zagotavljamo, da temu še zdaleč ni tako, da je vaša priložnost in istočasno odgovornost izkoristiti dano pravico in pridobiti zadoščenje za vse nevšečnosti, ki so se vam pripetile, kajti odškodnina za telesne poškodbe vam vsekakor pripada in si jo zaslužite. Predvsem pa vam sporočamo, da v nastali situaciji niste sami in vam lahko pri tem pomagamo.

Kaj je najbolje storiti, ko se poškodujete in vam pripada odškodnina za telesne poškodbe?

  • Zagotovite si vso potrebno dokumentacijo, na osnovi katere se vloži in pridobi odškodnina za telesne poškodbe (policijski zapisnik nesreče ali izpolnjeno evropsko poročilo v primeru prometne nesreče, izpolnjen obrazec ER8 v primeru delovne nesreče, potrdilo oziroma izjava osebnega ali urgentnega zdravnika, izjave očividcev, fotografije nastale škode …).
  • Takoj, ko je to mogoče, se oglasite v pravno odškodninskem podjetju oz. se obrnite nanj, saj vam bodo v podjetju predstavili celoten proces pridobivanja odškodninskega zahtevka, vas seznanili z vašimi pravicami in odgovornostjo, odgovorili na vsa vaša vprašanja ter vam pomagali do lažje odločitve za oddajo odškodninskega zahtevka.

Kaj pa čas, ki preteče od vloge odškodninskega zahtevka do izplačila odškodnine?

Porabljen čas je odvisen od številnih dejavnikov, kot so na primer okoliščine nezgode, vrste, obseg in intenzivnost poškodb ter način in trajanje zdravljenja. Odvisen je tudi od tega, ali je zdravljenje že zaključeno ali ne, od tega, ali vlogo vlagate samostojno ali vam pri tem pomaga pravni strokovnjak in drugo. Za lažjo predstavo vam lahko povemo, da se za primer lažjih poškodb (te so najpogostejše in kar 80 % vseh odškodninskih zahtevkov se nanaša na lažje poškodbe) odškodnina za telesne poškodbe izplača v roku 5–8 tednov (zdravljenje mora biti zaključeno, razen če gre za dolgotrajno zdravljenje in resnejše poškodbe, pri čemer je možno izplačilo avansa).

Kakšna je višina odškodnine, ki jo lahko pričakujete?

Tudi na višino odškodnine vpliva izjemno veliko faktorjev, kot so hitrost reakcije na škodni dogodek in poškodbe, intenzivnost poškodb in bolečin, število pregledov, čas trajanja rehabilitacije, izguba prihodka, dolžina bolniškega staleža, dodatna dokazila o škodnem dogodku (fotografije, izjave prič …), vaša udeležba pri zdravljenju (zahteve po dodatnih preiskavah, pregledih, rehabilitaciji …), vaša starost, zdravstveno stanje pred nezgodo ter številni drugi dejavniki. Lahko pa povemo, da vam lahko že za manjše poškodbe, nastale v nesreči, ki je bila evidentirana in ste zaradi nje obiskali zdravnika, pripada odškodnina do 1.500 €.

Zakaj poiskati pravno strokovno pomoč, ko vam pripada odškodnina za telesne poškodbe?

Preprosto zato, ker lahko le tako dosežete pravično odškodnino v najhitrejšem možnem času, brez nepotrebne izgube časa, energije in denarja. Dokazano je, da obstaja precejšnja razlika v izplačilu odškodnine v primeru, ko oddajate odškodninski zahtevek sami oziroma zato pooblastite pravno podjetje ali osebo.

Visoka odškodnina Planinšec je pravno odškodninsko podjetje, ki:

  • ima vsaj 10 let izkušenj z odškodninskimi zahtevki in je izjemno priznana pravna pisarna (specializirana za prometne in delovne nesreče),
  • je izjemno predano vsakemu primeru posebej, saj ga obravnavata vsaj 2 strokovnjaka iz odškodninskega prava,
  • se ponaša z visoko strokovnim in zaupanja vrednim osebjem, ki deluje pošteno in transparentno,
  • nudi brezplačno svetovanje brez vstopnih in vmesnih stroškov, osebje pa se poplača zgolj na osnovi vnaprej dogovorjene provizije na koncu, in sicer izključno ob izplačilu vaše odškodnine.

Ne izgubljajte časa s postavljanjem nepotrebnih vprašanj, temveč se odločite za Visoko odškodnino Planinšec, kajti resnično smo tu zato, da vam pomagamo, ko vam pripada odškodnina za telesne poškodbe!


Objave v medijih
Certifikati in garancije
ŽELITE BREZPLAČNO PRAVNO MNENJE ZA SVOJ PRIMER? POKLIČITE NAS NA NAŠO BREZPLAČNO 24-URNO ŠTEVILKO.
PRAVOČASEN NASVET JE ZELO POMEMBEN.
NE ČAKAJTE, DA NE BO PREPOZNO.
Naši izkušeni pravniki vam pomagajo do pravice in odškodnine, ki si jo zaslužite.

brezplačni telefon


Imate vprašanje? Pišite nam

Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
x
080 26 26