Odškodnina za zlom stopalnice

Odškodnina za zlom stopalnice

05.06.2020 Odškodnine

Motoristi ali kolesarji so tisti, ki v nesreči najpogosteje doživijo zlom stopalnice. Za tovrstno poškodbo oškodovancem seveda pripada odškodnina za zlom stopalnice, zneski slednje pa so navadno zelo visoki. Na podlagi statističnih analiz so namreč dokazali, da ima vsak motorist v svojem življenju kar 80 % možnosti, da se bo enkrat srečal s tovrstno poškodbo. Ta številka je tako visoka zato, ker se pogosto zgodi, da se njihova noga ujame pod padajoči motor. Znesek odškodnine za zlom stopalnice se navadno določa na podlagi resnosti in vrste zloma. Pomembna dejavnika pri določanju višine sta tudi starost oškodovanca ter potek in trajanje samega zdravljenja zloma stopalnice. Proces zdravljenja v povprečju traja nekje do 6 mesecev, v tem času pa nastanejo tudi določeni stroški. Ti so vidni predvsem v obliki izgubljenega dohodka (v kolikor oškodovanec za ta čas ni zmožen opravljati svojega dela). Odškodnina za zlom stopalnice je določena tudi na podlagi stroškov, ki nastanejo v procesu rehabilitacije.

Kako do visokega zneska odškodnine za zlom stopalnice 

Eden izmed ključnih dejavnikov za doseg visokega zneska odškodnine za zlom stopalnice je oškodovančevo ravnanje takoj po nesreči. S tem mislimo predvsem na zgodnje zbiranje dokazov in materialov, ki bodo ponazorili škodni dogodek in okoliščine nastanka nesreče. V kolikor oškodovanec ni huje poškodovan, svetujemo, da fotografira kraj škodnega dogodka ali za to prosi priče. Zapisati mora tudi doživljanje nesreče, vsa ta gradiva pa bodo predana skupaj z odškodninskim zahtevkom. Pomembno je, da oškodovanec zbere dokaze in se zglasi pri zdravniku tudi tedaj, ko ima le blago poškodbo in modrice, saj bodo zdravniški izvidi dodani kot pomemben dokaz v postopku pridobivanja odškodnine za zlom stopalnice. Dobro je, da ima škodni dogodek tudi priče, oškodovanec pa naj zbere njihove podatke in zapiše tudi njihova videnja, v kolikor je to mogoče.

Pogoji za pridobitev odškodnine za zlom stopalnice

Odškodnina za zlom stopalnice je vrsta odškodnine, ki jo oškodovanec lahko prejme ne glede na to, kje se je poškodoval (bodisi v prostem bodisi v delovnem času). Odškodnino za zlom stopalnice na delovnem mestu navadno krije zavarovalnica, pri kateri ima delodajalec sklenjeno zavarovalno polico. V kolikor delodajalec ni poskrbel za varno delovno okolje, mora zaradi tega nositi določene posledice. Zlom stopalnice lahko namreč doživite ne glede na to, v katerem sektorju ste zaposleni, če do zloma ni prišlo zaradi vaše krivde in malomarnosti. Poleg odškodnine za zlom stopalnice na delovnem mestu lahko odškodnino za isti zlom prejmete tudi tedaj, ko je do slednje prišlo na javnih površinah. V kolikor želite prejeti odškodnino za zlom stopalnice na javnih površinah, morate dokazati, da so bile okoliščine nevarne. Eden izmed takšnih primerov je zdrs v knjižnici, do katerega lahko pride zaradi mokrih ali spolzkih tal. Če oškodovanec poškodbe nikoli prej ni doživel in ne ve, kako bi po nesreči ravnal, svetujemo, da poišče odškodninskega strokovnjaka. Za dosego visokega zneska odškodnine za zlom stopalnice je izrednega pomena takojšnje in pravilno ukrepanje. Navodila in nasvete vam lahko najbolje posreduje ravno odškodninski strokovnjak, na podlagi slednjih pa obstaja velika verjetnost, da boste prejeli visok znesek odškodnine za zlom stopalnice.

Vabljeni k branju naših ostalih člankov na blogu tukaj https://www.visokaodskodninaplaninsec.si/blog, za tekoče novice pa nam lahko sledite na Facebooku https://www.facebook.com/visoka.odskodnina.planinsec/.

brezplačni telefon


Imate vprašanje? Pišite nam

Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
x
080 26 26