Odškodnina za zlomljeno rebro

Odškodnina za zlomljeno rebro

05.06.2020 Odškodnine

Glede na statistične podatke je zlomljeno rebro ena izmed najpogostejših oblik poškodbe v prometni nesreči. Tovrstna poškodba je obravnavana kot srednje huda poškodba, posledično pa lahko prejmete precej visok znesek odškodnine za zlomljeno rebro. Če je zlomljeno rebro na vas pustilo posledice, zaradi katerih niste več zmožni opravljati svojega dela, vam posledično pripada odškodnina. Slednjo lahko prejmete predvsem tedaj, ko je zaradi posledic prišlo do upada vašega dohodka. Zlomljeno rebro je pogosto treba zdraviti precej časa, zato lahko oškodovanec v tem primeru prejme visoko odškodnino za dolgotrajno zdravljenje in ovire v njegovem poklicnem ali zasebnem življenju. Eden izmed glavnih razlogov zloma rebra v prometni nesreči je varnostni pas v avtomobilu. Sila trka namreč zavaruje vaš trup pred zletom, a vendar so vaša rebra tukaj najbolj na udaru. Oškodovancem svetujemo, da se takoj po prometni nesreči oglasijo na urgentni službi ali pri svojem osebnem zdravniku, četudi takoj po nesreči ne čutijo nikakršnih bolečin ali posledic. Ta ukrep je pameten zato, ker bo zdravnik na podlagi rentgenske slike takoj presodil, ali gre za blažjo obliko zlomljenega rebra, hkrati pa bo zdravniška dokumentacija služila kot najboljši dokaz za kasnejše uveljavljanje odškodnine za zlomljeno rebro.

Poškodba, ki pogosto sovpada z zlomljenim rebrom, je tudi padec pljuč

Slednja poškodba je precej nevarna, zato je zelo pomembno, da oškodovanec prepozna prve simptome. Med glavne simptome padca pljuč štejemo predvsem kratko sapo in/ali bolečino v prsnem košu. V kolikor oškodovanec čuti katerega izmed simptomov, naj nemudoma obišče zdravnika. Sesedeno pljučno krilo najpogosteje terja operacijo, oškodovanec pa lahko zaradi tega prejme visok znesek odškodnine za zlomljeno rebro in padec pljuč. Kot že omenjeno, je eden izmed glavnih dokazov za pridobitev tovrstne odškodnine ravno rentgenska slika, ki jo opravi zdravnik na zdravniškem pregledu. Oškodovanec lahko prejme tudi odškodnino za zlomljeno rebro, za slednjo pa je kot dokaz treba predložiti rentgensko sliko zdravnika. Glavni simptomi zlomljenega rebra se velikokrat ne pokažejo takoj, zato je pomembno, da oškodovanec po prometni nesreči redno spremlja svoje zdravstveno stanje. Glavni simptomi zlomljenega rebra so bolečina ob globokem vdihu, omotica, zasoplost ali bolečina ob premikanju in prepogibanju.

Znesek odškodnine za zlomljeno rebro

Znesek odškodnine za zlomljeno rebro se določa na podlagi več dejavnikov. Glavna med njimi sta vrsta in stopnja poškodbe. Zlomljeno rebro se na podlagi stopnje tako deli v tri kategorije, v katero izmed teh sodi oškodovanec, določi rentgenska slika. V prvi kategoriji so blage oblike zlomljenih reber, do teh pa pogosto pride zaradi pritiska ob naletu vozila. Druga kategorija vključuje poškodbe mehkih tkiv reber, v tretjo kategorijo pa se uvrščajo poškodbe prsnega koša. Tretja kategorija je tista, v katero so uvrščene hujše poškodbe, zanje pa oškodovanec prejme najvišji znesek odškodnine za zlomljeno rebro.Eden izmed pomembnih dejavnikov za pridobitev visokega zneska odškodnine za zlomljeno rebro je tudi ravnanje oškodovanca takoj po prometni nesreči. Nujno je, da čim prej pokliče odškodninskega strokovnjaka, saj mu bo ta na podlagi svojih izkušenj znal najbolje svetovati, kako ravnati v posameznem primeru. Zgodnje zbiranje materiala in dokaznega gradiva je izrednega pomena za visok znesek odškodnine za zlomljeno rebro.

Oglejte si še ostale prispevke na našem blogu tukaj.

brezplačni telefon


Imate vprašanje? Pišite nam

Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
x
080 26 26