Varno z družino na počitnice

Varno z družino na počitnice

05.08.2020 Odškodnine

Zaščita družine pred morebitno škodo

Družinska potovanja so odličen način preživljanja skupnega časa. Družinski dopust povezuje družinske člane ter omogoča spremembo in beg iz stresnega vsakdanjega življenja. Ne glede na to, ali se odpravite v gore ali na morje, je načrtovanje varnosti družine na poti ključnega pomena za brezskrbno doživetje. S pomočjo spodaj navedenih koristnih nasvetov lahko začnete načrtovanje svojih sanjskih počitnic. Sledite napotkom izkušenih odškodninskih svetovalcev Visoke odškodnine Planinšec in si zagotovite brezskrbne počitnice.

Poiščite potovalna opozorila

Globalna pandemija je omejila tokove gibanja ljudi in uvedla potovalna opozorila vsem tistim, ki se pripravljajo na počitnice. Ko načrtujete družinske počitnice, morate vedeti, kje in kako iskati potovalna opozorila, da se boste čim bolje pripravili na potovanje. Načrtovanje sanjskih počitnic v tem času preprečevanja širjenja virusa je dokaj zahtevna naloga.

Ko ste se že odločili, kam boste svojo družino odpeljali na počitnice, sledite informacijam Centra za nadzor bolezni, ki pripravlja potovalna opozorila. Obstajajo tri stopnje opozoril, ki vas opozarjajo na možne nevarnosti za zdravje:

Stopnja opozorila 1 (zelena) – upoštevajte običajne varnostne ukrepe
Stopnja opozorila 2 (rumena) – uporabljajte izboljšane previdnostne ukrepe
Stopnja opozorila 3 (rdeča) – izogibajte se nepomembnim potovanjem

Spoštovanje omejitev potovanja lahko vašo družino zaščiti pred morebitno škodo.

Druga vrsta potovalnih opozoril vključuje kraje, znane po možnih terorističnih napadih, državljanski vojni in vladnih nemirih. Urad za konzularne zadeve je najboljši vir za preverjanje, če je vaš cilj potovanja varen.

Poleg tega je smotrno preveriti podjetja na območju destinacij potovanj, na katera trenutno vpliva izbruh koronavirusa.

Naredite kopije pomembnih dokumentov

Čeprav si nikoli ne predstavljate, da bi za svoje potovanje naredili kopije dokumentov, jih boste morda potrebovali. Potovalni strokovnjaki predlagajo izdelavo kopij pomembnih dokumentov in njihovo digitalno shranjevanje. Priporočajo tudi dve tiskani kopiji vozniškega dovoljenja, potnega lista, vize in letalske karte, po možnosti shranjene v hotelskem sefu.

Izberite varno namestitev

Kje bivate, ko potujete, je pomembna odločitev. Lokacija in vrsta namestitve lahko močno vplivata na kakovost vašega potovanja. Dober nočni počitek je pomemben za naporne dneve ogledov, nakupovanja ali drugih počitniških dejavnosti.

Stroški nastanitve so odvisni od dolžine potovanja in želene lokacije. Denar med potovanjem raje prihranite pri kakšnih drugih nepotrebnih zadevah, za nastanitev pa je vredno porabiti več. To še posebej velja na potovanjih z otroki.

Bivanje v poceni hotelu na obrobju mesta z veliko kriminala vsekakor ni najpametnejša rešitev, saj zaradi tega ni vredno ogrožati varnosti družine. Pred potovanjem se obrnite na hotel, ki vas zanima, in se pozanimajte o njihovih varnostnih ukrepih. 
Poleg varnosti v sobi se pozanimajte o možnostih in pogojih parkiranja. Hotelsko parkirišče mora imeti ustrezno osvetlitev in biti na varni razdalji od hotela.

Ostanite povezani

Počitnice z otroki zahtevajo dodatne varnostne ukrepe. Ne glede na starost svojega otroka ostanite povezani prek pametnih telefonov, sploh v primeru obiska tematskega parka ali kakšne druge vrste zabave brez nadzora odraslih. Če vaš otrok še ni pripravljen na samostojno raziskovanje ali so pogoji preveč nevarni, se ne ločujte. Če že pride do tega, da se v množici ločite, določite zbirno mesto za srečanje.

Prepričajte se, da zna vaš otrok prepoznati policista in poiskati pomoč, če se izgubi v množici. Zahtevajte, da si zapomni vašo telefonsko številko. Ti in drugi nasveti za zaščito otroka na dopustu lahko pomagajo, da se v nujnih primerih hitreje ponovno najdete.

Omejite, kaj delite na spletu

Družinski dopust je zabaven in vznemirljiv čas. Navdušenje nad vašim potovanjem vas bo morda pripeljalo do objavljanja slik na družbenih omrežjih. Vendar ni boljšega dokaza, da v vašem domu ni nikogar, kot da objavljate svoje fotografije z družinskih počitnic. Čeprav je namen objave deliti svoje izkušnje s prijatelji, se lahko te slike hitro širijo po družbenih medijih.

Prav tako je nevarno označevati druge, ki dopustujejo z vami. Najboljše je, da svoje fotografije s počitnic delite, ko varno prispete domov. S tem lahko preprečite morebitne tatvine.

Razmislite o potovalnem zavarovanju

Potovalno zavarovanje nudi dodatno kritje, ki ga običajno zavarovanje morda ne ponuja. Pustolovske počitnice, ki vključujejo adrenalinske športne aktivnosti, lahko na primer povzročijo resne poškodbe, ki zahtevajo medicinsko oskrbo ali prevoz s helikopterjem.

Če morate počitnice skrajšati, lahko potovalno zavarovanje včasih pokrije stroške finančnih izgub. Potovalno zavarovanje se na splošno predlaga v primerih potovanja v tujino in križarjenja.

Izberite najboljši način prevoza za svojo družino

Ko se odločite za destinacijo, je naslednji pomemben korak izbira prevoza. Potovanje z avtomobilom je odličen način za ogled države, odvisno od razdalje, pogosto pa predstavlja tudi najvarčnejšo izbiro.

Potovanje z avtomobilom seveda ni brez tveganj. Letno se na cestah zgodi na tisoče prometnih nesreč, ki so še pogostejše v poletnih prometnih konicah.

Potovanje z vlakom je še en odličen način za ogled države. Vseeno pa tudi ta sistem prevoza ni brez tveganj. Iztirjenja, požari in nesreče na železniških prehodih vsako leto terjajo dosti žrtev.

Za številne družine je letenje najprimernejša izbira potovanja. Številni popotniki so pripravljeni upoštevati stroge varnostne predpise in pravila glede velikosti svoje prtljage, samo, da bodo prej prispeli do cilja. Tisti, ki se bojijo letenja, se tolažijo s tem, da je možnost smrti v prometni nesreči bistveno večja kot pri letalskih nesrečah.

Ne glede na to, kako se odločite za potovanje, si zaslužite, da pridete na cilj brez strahu pred resnimi poškodbami. Najpogostejše so poškodbe pri prometni nesreči. Huda prometna nesreča, ki je posledica malomarnosti drugih udeležencev v prometu, vas lahko upraviči do odškodnine za telesne poškodbe. Razprava o vašem primeru z odškodninskim svetovalcem za telesne poškodbe je nujna za zaščito vaših interesov.

Nihče ne pričakuje najhujšega, ko načrtuje družinske počitnice. Ko se zgodi tragedija zaradi vinjenega voznika, strojevodje ali okvarjenega dela letala, si brez dvoma zaslužite pravično obravnavo.

Kako vam lahko pomagamo

Če doživite hudo prometno nesrečo z resnimi poškodbami med potovanjem, je to še posebej travmatično. Zaradi poškodb boste lahko pri vsakodnevnih opravilih, kot sta kopanje in prehranjevanje, odvisni od drugih. Poleg zdrsa in padca v avli hotela ter resne prometne nesreče lahko med potovanjem doživite katero ali več naslednjih poškodb:
  • travmatična poškodba možganov,
  • poškodba hrbtenjače,
  • zlomljene kosti,
  • opekline,
  • notranje poškodbe...
Vedno poiščite zdravniško pomoč. Notranje poškodbe zaradi svoje tihe narave sodijo med najnevarnejše vrste poškodb. Pogosto ni vidnih znakov ali simptomov, ki kažejo na notranjo krvavitev ali okvaro organov. Če se ne odreagira pravočasno, lahko notranja poškodba povzroči smrt.

Če se nesreča zgodi na lokaciji, kot je hotel, prosite za opijo zapisnika o nezgodi. Če se policija odzove na vašo nezgodo, natančno povejte, kaj se je zgodilo. V obeh primerih prosite za kontaktne podatke prič in ne govorite z nikomer, ki je odgovoren za vašo nesrečo.

Takoj se obrnite na Visoko odškodnino Planinšec. Čeprav vas lahko zavarovalnice pripravijo do tega, da sprejmete poravnavo, ne podpisujte ničesar, dokler se ne posvetujete s strokovnjakom za odškodnine. S tem lahko izgubite pravico do morebitne tožbe v prihodnosti. Prav tako lahko izgubite možnost, da si zagotovite odškodnino, če zamudite rok, ki ga določa zastaralni rok. Ta pomemben rok omejuje čas, ki ga imate za vložitev civilne tožbe.

Ne oklevajte, pokličite Visoko odškodnino Planinšec

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke. Za pripravo pogajanja o vašem specifičnem primeru je potreben čas. Pravni zastopnik za telesne poškodbe se bo agresivno boril za odškodnino, ki si jo zaslužite. Če se ne moremo pošteno izvensodno poravnati z zavarovalnico, smo pripravljeni iti celo v tožbo.

Če so se vaše sanjske počitnice v nočno moro spremenile po vaši krivdi, vam lahko vseeno pomagamo. Imamo izkušnje, ki jih potrebujete v tem najranljivejšem času svojega življenja. Če ste med potovanjem zaradi malomarnih dejanj ali vedenja druge osebe izgubili ljubo osebo, vam lahko pomagamo pri odškodnini za duševne bolečine ob izgubi bližnje osebe. Noben denar ne more nadomestiti vaše ljubljene osebe, lahko pa olajša vaše finančno breme (zdravstveni stroški, stroški pogrebnine, izguba dohodka …)

Ne zamujajte s prijavo, ko gre nekaj narobe

Ko doživite hude telesne poškodbe ali utrpite izgubo bližnje osebe, je težko jasno razmišljati. Morda se boste počutili preobremenjeni zaradi svojih poškodb in finančne negotovosti. Travmatična poškodba vam lahko prepreči, da bi se vrnili k svoji poklicni poti, ki ste jo imeli nekoč radi. Zaradi hude telesne poškodbe oziroma trajne invalidnosti bo vaša ljubljena oseba morda potrebovala 24-urno pomoč.

Zaradi hude nesreče na počitnicah za zdravniške račune ne bi smeli nujno plačevati iz lastnega žepa. Če se je vaš dopust izkazal za tragičnega, naredite korake do možne pravičnosti tako, da se še danes obrnete na Visoko odškodnino Planinšec, ki vam bo zagotovila najvišjo možno odškodnino za vaše telesne poškodbe.

brezplačni telefon


Imate vprašanje? Pišite nam

Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
x
080 26 26