Zdravljenje v inštitutu Soča in odškodnina zaradi prometne nesreče ali poškodbe pri delu

Zdravljenje v inštitutu Soča in odškodnina zaradi prometne nesreče ali poškodbe pri delu

10.10.2019 Odškodnine

Srednje hude, hude in zelo hude telesne poškodbe kot posledica prometne ali delovne nesreče v večini primerov zahtevajo daljše obdobje zdravljenja oziroma rehabilitacije, ki se v Sloveniji izvaja v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča (URI Soča), čigar osnovni namen je izvajanje celostne rehabilitacije in tako izboljšati kakovost življenja pacientov po poškodbi ter vračanja v ustrezno življenjsko okolje.

Huda telesna poškodba je tista poškodba, ki oškodovanca poškoduje ali mu prizadene takšno škodo na zdravju, da bi bilo lahko zaradi tega njegovo življenje v nevarnosti, oziroma je uničen ali znatno oslabljen oziroma poškodovan kakšen del njegovega telesa ali organa, ki mu začasno ali trajno zmanjša zmožnost normalnega bivanja in opravljanja dela.

Najpogostejše poškodbe

Najpogostejše poškodbe, ki so razlog za zdravljenje v Soči zaradi prometne nesreče ali poškodbe pri delu, so naslednje:

  • zlomi kosti,
  • raztrganine,
  • poškodba glave,
  • poškodba hrbtenjače,
  • okvara živčevja,
  • opekline,
  • motnje v delovanju organov,
  • izguba vida,
  • amputacije,
  • invalidnost in drugo.

Odškodnina

Če ste se vi ali vaši najbližji poškodovali in ob tem utrpeli srednje hude, hude ali zelo hude telesne poškodbe in je bilo potrebno zdravljenje v Soči zaradi prometne nesreče ali poškodbe pri delu, je za vas izjemno pomemben podatek, da ste po zakonu upravičeni do odškodnine. Pripada vam odškodnina za prometno nesrečo ali odškodnina za hudo poškodbo oz. za vso povzročeno škodo, ki je v tem primeru lahko izjemno visoka. Poleg odškodnine za materialno škodo, ki ste jo utrpeli v nesreči, vam pripada tudi odškodnina za vso nematerialno škodo (fizične poškodbe, bolečine, strah ...), odškodnina za vso nastalo in bodočo materialno škodo (stroški zdravljenja, prevoza, dodatne pomoči na domu ...), odškodnina v obliki mesečne rente zaradi izgubljenega sedanjega in bodočega prihodka ali dobička, odškodnina v obliki mesečne rente za potrebe po strokovni pomoči, odškodnina za svojce oškodovanca in drugo.

Zdravljenje v Soči zaradi prometne nesreče ali poškodbe pri delu traja različno dolgo in je odvisno od intenzivnosti in vrste poškodbe. Veliko oškodovancev, ki so na rehabilitaciji v Soči, ima poškodbo hrbtenjače, ki velja za izredno hudo obliko poškodbe. Okvara hrbtenjače po poškodbi nastane, ko zlomljeno vretence prekine ali poškoduje hrbtenjačo, ki je podaljšek možganov. Kadar okvara nastane višje na hrbtenici, je lahko okvarjeno delovanje vseh štirih udov (tetraplegija), če pa je poškodba nastala nižje na hrbtenici, so lahko roke neprizadete (paraplegija). Višina odškodnine, ki vam pripada za primer tetraplegije ali paraplegije, je zelo visoka in se giblje do 1.000.000 evrov.

V večini primerov lahko oškodovanci, ki se zdravijo v Soči, izkoristijo možnost izplačila akontacije že takoj ob začetku rehabilitacije, ki se ob končnem izplačilu odškodnine valorizira.

Vsi zdravstveni delavci, ki delujejo znotraj zavoda URI Soča, bodo zagotovo storili vse, kar je v njihovi moči, da vam olajšajo in pomagajo pri odstranjevanju posledic nastalih poškodb ter prispevajo k temu, da živite polno in svobodno življenje še naprej.

Visoka odškodnina Planinšec pa je vaše zagotovilo, da pridobite pravično in istočasno najvišjo možno odškodnino za vso nastalo in bodočo škodo, ki si jo vsekakor zaslužite!

Kontaktirajte nas in skupaj bomo poiskali rešitev https://www.visokaodskodninaplaninsec.si/.

brezplačni telefon


Imate vprašanje? Pišite nam

Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
x
080 26 26