POSLOVANJE V ČASU KORONAVIRUSA

Stranke obveščamo, da Visoka odškodnina Planinšec d.o.o., posluje nemoteno v času koronavirusa.

Vsem tistim, ki bi radi postali naša stranka, , sporočamo, da nas lahko pooblastite za zastopanje ter pošljete vso dokumentacijo preko elektronske pošte info@odskodninaplaninsec.si ali navadne pošte ter nas pokličete na 0802626.

Kaj krije AO-plus zavarovanje, ki je pogoj za AO-plus odškodnino

AO-plus odškodnina

AO-plus odškodnina je vezana na AO-plus zavarovanje vozila

AO-plus zavarovanje je osnovni pogoj, če ste povzročitelj prometne nesreče in bi želeli odškodnino za telesne poškodbe


Kdaj nam kot krivcu prometne nesreče pripada pravica do odškodnine za telesne poškodbe?

Izpostavili vam bomo vse pomembne pogoje za upravičenje do odškodnine AO-plus, in sicer:

Prvi pogoj za AO-plus odškodnino (lastna krivda) je AO-plus zavarovanje

V kolikor po prometni nesreči obiščete bolnišnico, osebnega zdravnika, vam lahko pripada denarna pravica zaradi telesnih nevšečnosti, ki so se vam pripetile v prometni nesreči. Obvezno morate imeti na avtomobilski polici sklenjen AO plus – AO+, sicer vam pravice zaradi poškodb ne pripadajo.


ŽELITE BREZPLAČNO PRAVNO MNENJE ZA VAŠ PRIMER?

Drugi pogoj za AO-PLUS odškodnino - zavarovanje ao+

Nujno je, da v roku 24 ur po nastanku prometne nesreče, ki se vam je zgodila, sami pokličete policijo, ali pa zahteve, da se pokliče policija s strani zdravstvenega oseba. Najbolje, da to storite sami, če ste zmožni. Pomembno je, da policija opravi test alkoholiziranosti, saj se mora nujno ovreči domneva, da imate prekomeren alkohol, ki pomeni več kot 0.24mg/l izdihanega zraka. Do te mere vam pravice do odškodnine še pripadajo.

Če ste utrpeli težje poškodbe in ste hospitalizirani, bo policija vsekakor obveščena, oziroma vam bodo v bolnišnici odvzeli kri, iz katere bo razvidno, ali je v vašem telesu prisoten alkohol. Tukaj je zgornja meja, da še imate pravice do odškodnine za poškodbe, 0,5 g/l krvi.

Torej, preverba stopnje alkohola za pravice v primeru lastne krivde je nujen pogoj za dosega upravičenja do odškodnine. Kot primer navajamo sledeče: samo vidna praska na vozilu oz. nobenih vidnih zunanjih poškodb, ali nikakršnih ugotovljenih notranjih poškodb vozila, čeprav ste naredili obisk zdravstva, še ne prinese omenjene pravice. Škoda vozila ne sme biti povsem minimalna. Izjema so motorna vozila.

AO-plus odškodnina - motorno vozilo

Tretji pogoj za AO-PLUS odškodnino - zavarovanje ao+

Na vozilu mora nastati materialna škoda, ki je takšne intenzitete, da je možno utrpeti telesne nevšečnosti vozila, kjer pa materialna škoda vozila ni toliko pomembna, saj lahko pride do zdrsa vozila, ali prevrnitve takšnega vozila, kot so tudi recimo štirikolesniki, traktorji, kjer povzročitelj – voznik pade iz vozila, kar je drugače kot pri avtomobilih. Tukaj škoda na vozilih ni toliko pomembna.

Četrti pogoj za AO-PLUS odškodnino - zavarovanje ao+

Imeti morate diagnoze, ki so priznane po splošnih pogojih za AO-plus. Katere so tiste diagnoze, ki vam ne prinašajo odškodnine iz naslova AO-plus odškodnine, si preberite v nadaljevanju:

Ali so priznane vse diagnoze v primeru lastne krivde (ao+odškodnina), za prometno nesrečo? 

Ne, nekatere diagnoze v primeru zavarovanja ao+, niso priznane:
 lažji nateg vratnih mišic, prsne ter ledvene hrbtenice, razen v primerih, ko je sveže nastala funkcionalna nestabilnost hrbtenice dokazana z ustrezno rentgenološko diagnostiko in to pod pogojem, da je prvi pregled zavarovanca pri zdravniku opravljen najpozneje v roku 48 ur od nastanka prometne nesreče z motornim vozilom, strah, nepremoženjska škoda, ki nastane zaradi pretresa možganov, razen v primeru, če je le-ta diagnosticiran v 24-ih urah po nastanku prometne nesreče. Pri AO+ zavarovanju tudi ni vključen primarni in sekundarni strah. Odškodnina AO-plus psihičnega stanja ne krije.

Vse ostale diagnoze v primeru AO-plus odškodnine seveda so priznane in se upoštevajo pri ocenitvi višine vaše pravične odškodnine za telesne težave.

Dodatno v vednost: Če vam je z motornim vozilo zdrsnilo s cestišča zaradi kamenja, peska, ledu ali kaj podobnega, se tretira, da lahko odškodnino dobite le v primeru sklenjenega ao plus zavarovanja, kot da ste sami krivi, čeprav krivda »dejansko« ni bila vaša. Šteje se, da vaše vožnje niste prilagodili razmeram na cestišču.
Materialni stroški v primeru AO-plus odškodnine niso priznani. Zavarovanje AO+, ne krije nobenih materialnih stroškov (že nastalih in bodočih predvidenih stroškov - izpad prihodka itd.).

Če na vaše vozilo pade drevo, skala, kamenje, utrpite udarec strele, načeloma ne morete pridobit denarne pravice iz zavarovanja AO-plus. V takšnih primerih se štejejo našteti dogodki kot višja sila, ki pa izključuje upravičenje do odškodnine.

Ali ste vedeli, da so nekatere zavarovalnice po letu 2018 zvišale vrednost odškodnin AO-plus, na 100.000,00 eurov?
Do omenjenega leta je bila najvišja možna zakonska vrednost odškodnine AO-plus - 51.000,00 eurov.


080 26 26-VISOKA ODŠKODNINA PLANINŠEC d.o.o. - VAŠ ZANESLJIVI PARTNER V PRIMERU PROMETNE NESREČE - AO-plus odškodnina.


Objave v medijih
Certifikati in garancije
ŽELITE BREZPLAČNO PRAVNO MNENJE ZA VAŠ PRIMER? POKLIČITE NAS 24UR NA DAN NA NAŠO BREZPLAČNO ŠTEVILKO.
PRAVOČASEN NASVET JE ZELO POMEMBEN.
NE ČAKAJTE, DA BO PREPOZNO.
Naši izkušeni pravniki vam pomagajo do pravice in odškodnine, ki si jo zaslužite.
Kaj krije AO-plus zavarovanje, ki je pogoj za AO-plus odškodnino 5.0 (100%) 7 glasov
Ocenite naše delo, povejte vaše mnenje
brezplačni telefon


Imate vprašanje? Pišite nam
Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
x
080 26 26