Odškodnina za poškodbo glave - Huda poškodba glave

VISOKA ODŠKODNINA ZA POŠKODBO GLAVE 

Odškodnina za poškodbo glave po prometni nesreči ali poškodbi pri delu vam pripada v primeru, da se je zaradi poškodbe glave razvil močan popoškodbeni glavobol (morebiti migrena), epilepsija, morebiti izguba kratkoročnega ali dolgoročnega spomina, morda poslabšanje okusa, vonja, sluha, vida ali ostale težave, ki so pogosto posledica pri težjih poškodbah glave. 

Poškodbe glave imajo velike posledice

Pri hudi poškodbi glave imajo ponavadi naše stranke težave z vsakodnevnimi glavoboli, ravnotežjem, spominom, utrujenostjo. Pri nekaterih se zraven naštetih težav pri nekaterih pojavljajo oslabelost mišic jezika, spodnjega dela obraza, otrdelost leve ali desne polovice telesa. Nekatere stranke si lajšajo bolečine z močnimi analgetiki tudi po več letih zdravljenja.

Velikokrat je poleg naštetega prisotna tudi delna ohromelost določenih predelov telesa in posledično oslabljena motoričnost mišičja.

Ker imamo veliko izkušenj na teh področjih vam lahko zelo učinkovito pomagamo, da bodo vaše denarne pravice dosegle obliko visokega denarnega zadoščenja v primeru, da vas doleti poškodba glave.

Zaradi poškodbe glave, lahko poškodovana oseba postane invalid 1.,2. ali 3. kategorije. Višina odškodnine, za poškodbo glave, se lahko razlikuje glede na intenziteto poškodbe.

Poškodba glave - različne stopnje


Pri blagih poškodbah glave govorimo o pretresu možganov (možgavine), ki je zelo pogost pojav pri prometnih nesrečah. Pretres možganov COMMOTIO CELEBRI je diagnoza, ki jo večina ljudi prejme po prometni nesreči in pri lahko traja le nekaj dni. V primeru, da pretres  traja dlje časa, se pretres možganov lahko razvije v trajajoč popoškodbeni glavobol, ki je lahko dolgotrajne narave. Možen je tudi razvoj migren.

ŽELITE BREZPLAČNO PRAVNO MNENJE ZA SVOJ PRIMER?

Odškodnina za lažjo poškodbo glave


Odškodnina za blago obliko poškodbe glave se giblje med 1.000,00 eurov in 10.000,00 eurov.

Pri hudih oblikah poškodbe glave govorimo o diagnozi travma glave. V takšnih primerih poškodb glave, so prizadete osebe hospitalizirane na travmatološkem oddelku in so možne tudi  operacije. Pogosto so tovrstne težave posledica zloma površinske dela lobanje ali svoda oziroma dna lobanje. Osebe z tovrstnimi poškodbami imajo lahko številne nevšečnosti. Prihaja tudi do paraliz.

Hude poškodbe glave lahko vplivajo na živčno – nevrološki sistem poškodovane osebe. Gre za zelo problematično poškodbo, ki lahko vpliva na številne funkcionalne sisteme v organizmu. Pogosto lahko privedejo do izgube spomina, epilepsije, stalnih glavobolov, izgube okusa, vonja, sluha, nastopijo lahko težave z očmi.

Tukaj nastopijo različni zdravniki – specialisti, predvsem specialist travmatolog, nevrolog, oftalmolog, otorinolaringolog, itd. Gre za hudo poškodbo glave (možgavine), ki ima številne centralne živčne sisteme za različne funkcije delovanja telesa.

V odškodnino za telesne poškodbe se pridružuje tudi zahtevek za materialno škodo, ker bo oseba lahko trajnostno omejena pri delovnih zmožnostih, poleg vsakodnevnega funkcioniranja. Gre za bodočo izgubo na zaslužku. Odškodnina za hudo poškodbo glave vsebuje v slednjem primeru tudi materialno odškodnino, ki zajema še bodoči izpad dohodka in kritje stroškov za tujo nego pomoči. V primeru 1. kategorije invalidnosti lahko uredimo doživljenjsko mesečno rento ali rento do spremenjenih okoliščin. V izjemnih primerih pa celo kapitalizirano rento - v enkratnem znesku, kjer je upoštevana celotna predvidena delovna doba poškodovane osebe.

Odškodnina za materialno škodo vsebuje zraven zgoraj bodoče škode, ki smo jo opisali v prejšnjem odstavku, že nastale stroške (izpad dohodka, stroški morebitnega nudenja profesionalne zdravstvene pomoči, itd.). 

Odškodnina za hudo poškodbo glave


Odškodnina za izredno hudo poškodbo glave dosega v skupnem znesku odškodnino do 1.000.000,00 eurov, ki vključuje še kapitalizirano rento. Kapitalizirana renta vključuje bodoči predvideni izgubljeni zaslužek za celotno predvideno delovno dobo in tujo nego pomoči, ki stane na mesec vsaj 1.300,00 eurov, in je doživljenjska. To se doseže predvsem pri mlajših osebah, ker imajo še veliko let delovne dobe in tudi predvidena življenjska doba.

Ali ste vedeli, da bližnjim osebam po obligacijskem zakoniku, pripada odškodnina zaradi duševnih bolečin zaradi invalidnosti bližnje osebe, ki je utrpela tako hudo poškodbo glave, da je prizadeto njeno zdravje do te mere, da potrebuje po poškodbi pomoč bližnjih oseb?


Objave v medijih
Certifikati in garancije
ŽELITE BREZPLAČNO PRAVNO MNENJE ZA SVOJ PRIMER? POKLIČITE NAS NA NAŠO BREZPLAČNO 24-URNO ŠTEVILKO.
PRAVOČASEN NASVET JE ZELO POMEMBEN.
NE ČAKAJTE, DA NE BO PREPOZNO.
Naši izkušeni pravniki vam pomagajo do pravice in odškodnine, ki si jo zaslužite.
Odškodnina za poškodbo glave - Huda poškodba glave 0.0 (0%) 0 glasov
Ocenite naše delo, povejte vaše mnenje

brezplačni telefon


Imate vprašanje? Pišite nam

Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
x
080 26 26