Huda prometna nesreča - poškodbe, odškodnina, posebnosti

Huda prometna nesreča

ODŠKODNINA ZA HUDO PROMETNO NESREČO

V Sloveniji se prometne nesreče dogajajo vsak dan, a je na srečo največ tistih, z lažjimi telesnimi posledicami in tistih brez telesnih poškodb.

Približno desetina prometnih nesreč na letni ravni pa je hujših in imajo za posledico srednje hude ali hude telesne poškodbe.

V primeru, da ste bili vi ali vaši najbližji udeleženi v prometni nesreči in ste utrpeli srednje ali hude telesne poškodbe, je za vas izjemno pomemben podatek, da vam pripada odškodnina za hudo prometno nesrečo, ki pa ima svoje posebnosti in specifike, saj so ti primeri bistveno bolj obsežni, zahtevajo daljši čas zdravljenja in rehabilitacije, so zapleteni in tudi zahtevni, o katerih bi vas želeli seznaniti v članku z naslovom »Odškodnina za hudo prometno nesrečo«.

Odškodnina za hudo prometno nesrečo je ovrednoteno denarno nadomestilo, ki vam pripada zaradi vseh nastalih in pretrpljenih telesnih bolečin in poškodb, vseh bodočih telesnih bolečin, prestanih nevšečnosti med zdravljenjem (pregledi, operacije, rehabilitacije,..), vseh trenutnih in bodočih duševnih bolečin, zmanjšane življenjske aktivnosti na zasebnem in poslovnem področju, primarnega in sekundarnega strahu (ta je v primereih nepoznavanja končnega rezultata tekom dalšega obdobja zdravljenja in rehabilitacije ter podoživljanja prometne nesreče izjemno pogosto prisoten) in drugo.

V večini primerov je skupna točka vseh udeležencev hudih prometnih nesreč ta, da so lahko v bolnišnico pripeljani s reševalnim vozilom (lahko tudi nezavestni), so sprejeti na travmatološki oddelek, imajo lahko eno ali več preiskavi oziroma operacij, prisotnost rehabilitacij (recimo v Soči),... in je za sanacijo poškodb potrebno daljše časovno obdobje.

Odškodnina za hudo prometno nesrečo, vam običajno pripada pri naslednjih poškodbah;

 • zlom ali več zlomov kosti,
 • razrtganine mišic in vezivnega tkiva,
 • počena kost,
 • poškodba glave,
 • močnejše udarnine,
 • poškodba živcev,
 • poškodba notranjih organov,
 • hujša poškodba okončin,
 • amputacije,
 • delna invalidnot,
 • popolna invalidnost,
 • ostale telesne težave.
ŽELITE BREZPLAČNO PRAVNO MNENJE ZA SVOJ PRIMER?


Iz česa vse je sestavljena odškodnina za hudo prometno nesrečo, njene specifike in posebnosti;

 • odškodnina za nematerialno škodo (za vse poškodbe, fizične bolečine, duševne bolečine, strah,...),
 • odškodnina za že nastale materialne stroške (izpad dohodka, izgubljen dobiček, vsi dosedanji stroški nakupa zdravil, opreme, pripomočkov,..stroški tuje pomoči in podobno) in predvidene oz bodoče materialne stroške (nakup opreme, pripomočkov, rekonstrukcija in prilagoditve v domačem okolju, potreba po najemu profesionalen pomoči,..),
 • odškodnina v obliki rente za domače ali svojce, ki oškodovancu nudijo pomoč in so tudi sami prikrajšani za nekoč običajno življenje,
 • odškodnina v obliki rente za izgubljeni zaslužek, saj oseba s srednje hudimi do hudimi telesnimi poškodbami, morebiti ne bo mogla več opravljati svojega prejšnjega delavnega mesta oziroma bo za delo na njem nezmožna (če invalidska komisija oceni 1.katergorijo invalidnosti, takšna oseba, po vsej verjetnosti ne bo več zmožna za prodobitno delo),
 • odškodnina v obliki invalidnine, zaradi trajnih poškodb,
 • odškodnina v obliki akontacijskega zneska, ki se lahko uredi že na začetku zdravljenja, v primeru, da bo vaše zdravljenje trajalo dalj časa, ki pa se upopteva oziroma odšteje od končnega izplačila odškodnine.
Odškodnina za hudo prometno nesrečo ima svoje posebnosti in vam v celoti pripada, kadar ste utrpeli srednje ali hude telesne poškodbe, se soočate z dolgotrajnim zdravljenjem ali ste deležni številnih nevšečnosti ter novo nastalih težav, tako na zdravstvenem, kot tudi na finančnem področju.

Ali ste vedeli, da?

 • Vse osebe, ki živijo z poškodovano oziroma nemočno osebo v istem gospodinjstvu in oškodovani osebi nudij 24 urno pomoč, jim pripada in so upravičene, do visokih denarnih odškodnin in zneskov, kot posledica lastnega trpljenja in vsakodnevnega soočenja z trpljenjem oškodovanca?
 • Oškodovancem z hujšimi poškodbami pripadajo akontacije odškodnin že na samem začetku zdravljenja?
 • Je možno izplačilo rente v enkratnem znesku, tako imenovana kapitalizirana renta, kjer je stanje dokočno in se dejanko ne bo spremenilo ali pa v obliki mesečne rente pri katerih, se stanje invalidnosti še lahko spremeni.
 • Ima strah in ostale duševne težave, nastale zaradi posledic prometne nesreče lahko zelo velik vpliv na višino odškodnine?
 • Se odškodnine za hude telesne poškodbe v Sloveniji lahko povzpejo tudi do 1.000.000 €?
Dejstvo je torej, da vam v primeru hujše prometne nesreče pripada odškodnina za hudo prometno nesrečo, ki pa zaradi svoje specifike, kompleksnosti in zahtevnosti nujno potrebuje znanje in izkušnje pravnih strokovnjakov na področju odškodninskega prava. Zato vsem tistim, ki jim pripada oškodnina za hudo prometno nesrečo svetujemo, da si takoj ko je to mogoče, poiščejo tovrstno strokovno pomoč, saj bodo le z njihovo pomočjo prejeli visoko denarno nadomestilo, ki ne samo da vam pripada, temveč si jo tudi zaslužite in jo boste zagotovo potrebovali.


Objave v medijih
Certifikati in garancije
ŽELITE BREZPLAČNO PRAVNO MNENJE ZA SVOJ PRIMER? POKLIČITE NAS NA NAŠO BREZPLAČNO 24-URNO ŠTEVILKO.
PRAVOČASEN NASVET JE ZELO POMEMBEN.
NE ČAKAJTE, DA NE BO PREPOZNO.
Naši izkušeni pravniki vam pomagajo do pravice in odškodnine, ki si jo zaslužite.
Huda prometna nesreča - poškodbe, odškodnina, posebnosti 0.0 (0%) 0 glasov
Ocenite naše delo, povejte vaše mnenje

brezplačni telefon


Imate vprašanje? Pišite nam

Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
x
080 26 26