Odškodnina za izpad dohodka

Izpad dohodka

ODŠKODNINA ZA IZPAD DOHODKA V ČASU BOLNIŠKEGA STALEŽA

Odškodnina za izpad dohodka v času bolniškega staleža se izplača od zavarovalnice, kjer je bilo povzročiteljevo vozilo zavarovano. Samo v primeru lastne krivde ao plus upravičenja vam izpada dohodka zavarovalnica ne krije. Torej, če pride do izpada dohodka zaradi bolniškega staleža iz razloga prometne nesreče, vam lahko naše odškodninsko podjetje od zavarovalnice pridobi celoten bruto izpad dohodka z odbitkom 25 odstotkov akontacije dohodnine. Izpad dohodka vedno uspešno specificiramo v odškodninski zahtevek za telesne poškodbe. Tudi pri ostalih poškodbah, kjer je 3. oseba odgovorna za vašo poškodbo, krije izpad dohodka tista zavarovalnica, pri kateri je morebiti imela 3. oseba (pravna oseba) zavarovano svojo odgovornost za poškodbe 3. oseb (nezgode na javnih ali zasebnih površinah). Če odgovorna oseba ni imela zavarovane odgovornosti, neposredno sama krije zraven denarnega zneska zaradi telesnih poškodb tudi izpad dohodka ali izgubljeni dobiček.

V kolikor pride do izpada dohodka zaradi bolniškega staleža iz drugih razlogov, ki ne spadajo pod omenjene vrste, se v tem članku ne opredeljujemo, saj smo specializirani izključno za prometne nesreče in poškodbe na delovnem mestu ter ostale poškodbe iz odgovornosti.

Potrebna dokumentacija:

  • verodostojen zapisnik o nesreči
  • potrdilo o upravičeni zadržanosti od dela
  • odločba o začasni nezmožnosti za delo ZZZRS
  • osebna izkaznica
  • 3 plačilne liste za obdobje 3-eh mesecev pred nastankom nezgode in vse plačilne liste v času bolniškega staleža
  • če imate s. p. ali d. o. o., potrebujemo računovodski bilančni izkaz izgubljenega dobička v času bolniškega staleža.
Pozor: odškodnina za bodoči izpad dohodka je lahko prisotna pri vseh vrstah nesreč, tako prometnih kot poškodb na delovnem mestu in ostalih nezgod. Gre za bodoči izpad dohodka ali bodoči izgubljeni dobiček, ki jo imenujemo renta. Poznamo mesečno rento do spremenjenih okoliščin, doživljenjsko rento in kapitalizirano renta. Več o renti imamo razloženo na podstrani hude telesne poškodbe (kliknite tukaj) in na našem blogu.


Objave v medijih
Certifikati in garancije
ŽELITE BREZPLAČNO PRAVNO MNENJE ZA SVOJ PRIMER? POKLIČITE NAS NA NAŠO BREZPLAČNO 24-URNO ŠTEVILKO.
PRAVOČASEN NASVET JE ZELO POMEMBEN.
NE ČAKAJTE, DA NE BO PREPOZNO.
Naši izkušeni pravniki vam pomagajo do pravice in odškodnine, ki si jo zaslužite.
Odškodnina za izpad dohodka 5.0 (100%) 25 glasov
Ocenite naše delo, povejte vaše mnenje

brezplačni telefon


Imate vprašanje? Pišite nam

Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletna stran uporablja piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razlikujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

x
080 26 26