Odškodnina za natrganost mišic - Višina odškodnine za natrganost mišic

natrganost mišic

ODŠKODNINA ZA NATRGANE ALI PRETRGANE MIŠICE


Odškodnina za natrgane ali pretrgane mišice (raztrganina mišičnih tkiv ali pretrgane križne vezi), je zelo pogosta diagnoza pri prometnih nesrečah. Pri poškodbah na delovnem mestu je ta narave poškodbe manj pogosta.

Odškodnina za natrganost ramenskih mišic je zelo pogosta poškodba pri prometni nesreči, predvsem voznika ali sovoznika. Ta diagnoza se pri večini primerov ne pokaže takoj, saj RTG – slikanje ne pokaže te vrste poškodb. Večina poškodovanih oškodovancev šele preko napotnice za UZ – slikanje, CT- slikanje ali MR- slikanje, pridobi na izvidu to diagnozo -RUPTURA OMAE SIN ali DEX. Nekater utrpijo popolno natrganost ramenskih mišic POPOLNA RUTPURA, nekateri pa samo delno natrganost ramenskih mišic – PARCIALNA RUTPURA.

Zanimivo je omeniti, da osebni zdravniki velikokrat ne napišejo napotnico za dodatno slikanje ramena, čeprav ima oškodovanec omejeno gibljivost ramenskega obroča ali morda izpah ramena. Pri omejeni gibljivost do polovice izvedljive zunanje ekstanzije, ki traja nekaj tednov, je pogosto ugotovljena diagnoza natrganost ramenskih mišic, lahko je tudi več različnih raztrganin mišičnih tkiv, torej dve rupturi ali več na istem področju ramena. Nekatere stranke v primeru, da osebni zdravnik ne želi napisati napotnico za dodatno diagnostično slikanje, pregled opravijo samoplačniško, če je njihova gibljivost ramena omejena in nato prinesejo v pisarno dodatne samoplačniške izvide na katerih je zapisana na novo ugotovoljena dodatna diagnoza ruptura. Ker se načeloma natrgane ramenske mišice zacelijo v nekaj tednih ali mesecih, se po vsej verjetnosti osebnim zdravnikom ne zdi urgentno pisati omenjenih napotnic. Mi kot vaš zastopnik in seveda vi sami, pa potrebujemo omenjene dodatne diagnoze in da so zabeležene na medicinskih papirjih, saj vam to dodatno prinese od 3.000,00 € do 25.000,00 €. Pri natrganih ramenskih mišicah so ponavadi potrebne tudi operacije.

ŽELITE BREZPLAČNO PRAVNO MNENJE ZA SVOJ PRIMER?

Višina odškodnine za natrganost ramenskih mišic:
  • Odškodnina za delno natrganost (parcialna ruptura) : od 2.800,00 € do 4.000,00 €,
  • Odškodnina za popolno natrganosti ramenskih mišic (brez operacije): od 5.000,00 € do 12.000,00 €
  • Odškodnina za popolno natrganost ramenskih mišic (vsaj ena operacija – brez vstavitve železnega materiala): od 8.000,00 € do 13.000,00 €
  • Odškodnina za popolno natrganost mišic v ramenu (operacija z vstavitvijo železnega materiala): od 10.000,00 € do 25.0000,00 €.
Pri prometnih nesrečah z motorji in vsekakor tudi pri ostalih udeležencih prometnih nesreč ali poškodovanih delavcev na delovnih mestih, je pogosta poškodba križnih vezi – pretrgane, oziroma natragane križne vezi. Veliko strank ima diagnozo RUPTURA MENISKUS, kjer so ponavadi potrebne operacije z vstavitvijo železne ploščice in vijakov. Zdravljenje traja okoli 8 mesecev. Odvisno seveda od intenzitete natrganosti - pretrganosti križnih vezi, ki kot dejavnik vpliva na višino končne odškodnine. Motoristi pogosto utrpijo raztrganino medialnega meniskusa in raztrganino medialne kolateralne vezi levega kolena (stranske vezi na notranji strani levega kolena).

Poškodba meniskusa

Pogosta poškodba pri prometnih nesrečah je poškodba kolena in stegnenice, zunanjega in notranjega meniskusa, odtrganost dela meniskusa, ali raztrganina medialnega meniskusa in ostale natrganosti križnih vezi, ter poškodbe golenice, mečnice in pogačice.
  • Odškodnina za delno natrganost križnih vezi je podobna kot pri delni natrganosti ramenskih mišic
  • Odškodnina za natrganost – raztrganino križnih vezi (brez operacije): od 7.000,00 € do 12.000,00 €.
  • Odškodnina za natrganosti raztrganino križnih vezi (operacije brez vstavitve železnega materiala): od 10.000,00 € do 17.000,00 €.
  • Odškodnina za natrgane - raztrganino križne vezi (operacija z vstavitvijo železnega materiala): od 12.000,00 € do 25.000,00 €.
Opomba: na vrednosti odškodnine vplivajo tudi dejavniki kot so starost posameznika, čas zdravljenja,trajnost poškodbe in ostali dejavniki.


Objave v medijih
Certifikati in garancije
ŽELITE BREZPLAČNO PRAVNO MNENJE ZA SVOJ PRIMER? POKLIČITE NAS NA NAŠO BREZPLAČNO 24-URNO ŠTEVILKO.
PRAVOČASEN NASVET JE ZELO POMEMBEN.
NE ČAKAJTE, DA NE BO PREPOZNO.
Naši izkušeni pravniki vam pomagajo do pravice in odškodnine, ki si jo zaslužite.
Odškodnina za natrganost mišic - Višina odškodnine za natrganost mišic 0.0 (0%) 0 glasov
Ocenite naše delo, povejte vaše mnenje

brezplačni telefon


Imate vprašanje? Pišite nam

Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
x
080 26 26