Odškodnina za poškodbo kolena

Poškodba kolena

ODŠKODNINA ZA POŠKODBO KOLENA LAHKO VKLJUČUJE POŠKODBE, PREDSTAVLJENE V NADALJEVANJU

Naši odškodninski zahtevki kot tipične posledice poškodbe kolena zaradi prometne nesreče pogosto vključujejo naslednje diagnoze:
 • delno ali popolno natrgan meniskus (parcialna ruptura ali popolna ruptura meniskus)
 • počen meniskus
 • natrgane kolenske vezi ali
 • natrgane kolenske kite
 • počen meniskus
 • pretrgane kite
 • pretrgane mišice
 • pretrgane vezi
 • raztrgane kite
 • raztrgane mišice
 • raztrgane vezi
 • in ostale poškodbe
Poškodbe kolen v prometnih nesrečah nastanejo zaradi upogibnih gibov in zaradi poškodbe s silo. Prednji trki lahko povzročijo hude poškodbe kolena, nog, gležnja in stopal, ko je motor avtomobila potisnjen v potniški prostor, zaradi česar se pomika v noge voznika in sovoznika. Koleno na armaturni plošči je posebna poškodba noge, ki se zgodi takrat, ko se koleno udari v armaturno ploščo motornega vozila med čelnim trkom. Ta poškodba je lahko podobna športni poškodbi. Koleno na armaturni plošči se pojavlja skoraj izključno zaradi poškodbe pri zdrobljenju; celo kolena žrtev na varnostnih pasovih lahko zdrsnejo pod varnostnim pasom in zadenejo na armaturno ploščo.

Prav tako vozniki in potniki, ki se vozijo v vozilu, ki trči zaradi stranskih posledic, pogosto prejmejo hude poškodbe kolena. Enako tveganje za pomembne poškodbe nog in kolen velja za motoriste, ki so jih zadela vozila. Teža na poškodovani nogi je skoraj nemogoča in otekanje je zelo očitno. Če se to zgodi, vas bo moral pregledati ortoped, ki lahko pove, ali je potrebna operacija ali opornica za zdravljenje kosti.

Koleno na armaturni plošči lahko povzroči tudi raztrganino zadnjega križnega ligamenta ali zadnjega dela kolena. Ta vez preprečuje, da bi se golenica potisnila nazaj. Če je golenica potisnjena nazaj, se lahko zadnja križna vez raztrga.

Pomembno je omeniti, da nekateri ljudje nimajo simptomov poškodbe kolena zaradi prometne nesreče do tednov ali celo mesecev po nesreči. Simptomi se pojavijo zaradi vnetja tkiv.

Ti simptomi lahko vključujejo otekanje kolenice, bolečino na ali na strani kolena, občutljivost za potiskanje kolenice, modrice na kolenu, togost pri upogibanju kolena.

Z rentgenskim posnetkom ne moremo videti poškodb mehkega tkiva, ki so bile vidne v kolenu. Pregled lahko pokaže samo zlom kolka, ki je neobičajen. Boljši in učinkovitejši test poškodovanega kolena po prometni nesreči je slikanje z magnetno resonanco ali MRI.

MRI-ji lahko pokažejo, kakšna je oblika vaših kolenskih vezi, patele in drugih delov kolena tudi, če je minilo več časa od poškodbe.
Poškodbe mehkih tkiv, kot so modrice, zvini in napetosti, so lahko ostre in boleče, vendar se običajno zdravijo v nekaj dneh ali tednih brez zapletov. Po prometni nesreči je nekaj nelagodja normalno; če koleno boli, ko ga premikate ali se ga dotikate, boste morda imeli več kot poškodbe mehkega tkiva. Če je vaše koleno ali noga oslabljena ali če kolena ali gleženj ne morete več upogibati ali premikati, lahko pride do resnih poškodb sklepov. Dodatno v vednost: če ena noga, zlasti spodnji del noge, postane veliko hladnejša od druge, lahko pride do motenj krvnega strdka v krvnem obtoku.

ŽELITE BREZPLAČNO PRAVNO MNENJE ZA SVOJ PRIMER?

Poškodovana oseba avtomobilske nesreče ima pogosto modrice, bolečine, ki se širijo v mišice, kite in vezi v nogi, kolenu ali gležnju. Odvisno od sile udarca se namreč lahko kite in vezi povežejo ali zvijajo, ali pa se preveč raztezajo nad njihovo predvideno območje.

Druge vrste poškodb kolena so veliko bolj resne.

Vpliv avtomobilske nesreče ali nesreče z motorjem lahko raztrga ali zlomi meniskus, velikokrat je namreč meniskus počen. Pri prometnih nesrečah večinoma pride do raztrganine meniskusa, ki mu sledijo terapije, ki trajajo več mesecev. Pri hujših poškodbah kolena ali hudi obliki raztrganine meniskusa pride do artroskopije, da se obnovi meniskus in odstrani raztrgane ostanke tkiva. Takšno zdravljenje traja okoli eno leto. Več kot 70 odstotkov poškodb kolen, ki nastanejo v prometnih nesrečah, je posledica natrganosti ali raztrganosti sprednje križne vezi (ACL). Eden od štirih ligamentov, ki dajejo prožnost v kolenu, je ACL gosta skupina, ki povezuje zgornje in spodnje kolenske sklepe. Ko se koleno obrne, se ACL razteza in obrne skupaj z njim. Ko se enkrat raztegne, se ponavadi vrne v prvotno obliko.

Ko ACL preveč silovito reagira v avtomobilski nesreči, lahko postane deformiran ali še huje raztrgan. ACL seva je lahko boleča, toda, ko sila trka ACL odmakne od kolenskih sklepov, je bolečina pogosto boleča in izčrpavajoča. Ligamentne solze pogosto zahtevajo operacijo, ki ji sledi dolgo obdobje rehabilitacije.

V prometnih nesrečah pogosto pride do telesnih posledic zaradi poškodb kosti zaradi udarca telesa v notranjost vozila ali drugih trdnih predmetov.

Zapleteni zlomi dolgih kosti in zlomi sklepov v kolku, kolenu ali gležnju pogosto zahtevajo operacijo odprte redukcije in notranje fiksacije (ORIF), kar pomeni operacijo za vstavljanje plošč, zatikov ali palic, da bi skupaj zlomili kosti.

Poškodba kolena po prometni nesreči lahko pusti tudi drugačno obliko poškodbe kot trajno posledico, ki ji pravimo dilokacija kolena, saj se le-to zgodi načeloma pri hudih trkih in pri visokih hitrostih. Dislocirano koleno je kompleksna poškodba, ki pogosto vključuje ligament in poškodbo krvnih žil – nekatere stranke imajo tudi počene žile. Pri izredno hudih primerih poškodb lahko pride do tega, da so arterije blokirane, kar pomeni izgubo pretoka krvi in povzročitev amputacije.


Objave v medijih
Certifikati in garancije
ŽELITE BREZPLAČNO PRAVNO MNENJE ZA SVOJ PRIMER? POKLIČITE NAS NA NAŠO BREZPLAČNO 24-URNO ŠTEVILKO.
PRAVOČASEN NASVET JE ZELO POMEMBEN.
NE ČAKAJTE, DA NE BO PREPOZNO.
Naši izkušeni pravniki vam pomagajo do pravice in odškodnine, ki si jo zaslužite.
Odškodnina za poškodbo kolena 0.0 (0%) 0 glasov
Ocenite naše delo, povejte vaše mnenje

brezplačni telefon


Imate vprašanje? Pišite nam

Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
x
080 26 26