Odškodnina za poškodbo očesa

Poškodba očesa

ODŠKODNINA ZA POŠKODBO OČESA V SLUŽBI ALI PRI PROMETNI NESREČI

Poškodbe oči so zelo različne, od blage do hude oblike, posledice pa lahko posamezniku povsem spremenijo življenje. Oči si lahko poškodujemo na delovnem mestu, doma, v prometni nesreči … Poškodbe (udarec, tujek, kislina …) na delovnem mestu so pogoste in se lahko pripetijo kljub previdnosti in preventivi, npr. kljub nošenju zaščitnih očal.

Pri blagi obliki poškodbe očesa imajo posamezniki pogosto težave s solzenjem ali srbenjem očesa, pekoč občutek, vidno oteklino okrog očesa, lahko tudi krvavijo, če poči žilica med beločnico in veznico.

Pri srednje hudih poškodbah očesa je lahko poškodovan očesni živec, ki povzroči trzanje očesnih vek.

Pri hujših poškodbah očesa pa oškodovanci dobijo načeloma trajne posledice, kot so izguba vida (oslepitev v odstotkih), zožitev vidnega polja, poslabšanje globinskega zaznavanja ipd. Slednje lahko vpliva tudi na to (ne)zmožnost opravljanja istega dela oziroma poklica, kar lahko vodi do prekvalifikacije na drugo delovno mesto. Pri tem nastanejo dodatni finančni stroški, kot sta izpad dohodka in predvideni izpad dohodka v prihodnosti.

V vseh primerih je dobro obiskati oftalmologa, saj kakovost svojega vida ni dobro prepuščati naključju. Ta bo po skrbnem pregledu izdal izvid, s podrobno razlago težav – diagnoz. Na višino odškodnine zaradi poškodbe očesa vplivajo prav vse težave, ki se opredelijo v odškodninskem zahtevku tako za nematerialno škodo – (telesna prizadetost), kot za morebitno materialno škodo (že nastali izpad dohodka in izpad dohodka v prihodnosti).

Pomemben element za določitev odškodnine je tudi strah, ki je ob poškodbah oči lahko zelo intenziven, saj gre za občutljiv del telesa, ki lahko nosi težje posledice za posameznikovo duševno in telesno zdravje.

Višina odškodnine za poškodovano oko se precej razlikuje. Najbolje je, da nas pokličete in preverili bomo vašo medicinsko dokumentacijo.

Dobra novica je tudi, da v primeru poškodbe očesa v službi skoraj vedno obstaja upravičenost do odškodnine zaradi objektivne odgovornosti, torej četudi ni nobene krivdne odgovornosti delodajalca ali druge osebe, lahko delavec, ki si je poškodoval oko pridobi denarno odškodnino. Pri poškodbi očesa v prometni nesreči ali pri fizičnem napadu, pa vedno obstaja pravica do odškodnine zaradi poškodbe očesa.


Objave v medijih
Certifikati in garancije
ŽELITE BREZPLAČNO PRAVNO MNENJE ZA SVOJ PRIMER? POKLIČITE NAS NA NAŠO BREZPLAČNO 24-URNO ŠTEVILKO.
PRAVOČASEN NASVET JE ZELO POMEMBEN.
NE ČAKAJTE, DA NE BO PREPOZNO.
Naši izkušeni pravniki vam pomagajo do pravice in odškodnine, ki si jo zaslužite.
Odškodnina za poškodbo očesa 0.0 (0%) 0 glasov
Ocenite naše delo, povejte vaše mnenje

brezplačni telefon


Imate vprašanje? Pišite nam

Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletna stran uporablja piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razlikujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

x
080 26 26