Poškodba rame - odškodnina in vrste poškodb

Poškodba rame

POGOSTA DIAGNOZA KOT POSLEDICA PROMETNE NESREČA JE POŠKODBA RAMENA

Pogosta diagnoza kot posledica prometne nesreča je poškodba ramena, ki se kaže kot izpah ramena ali natrganost ramenskih mišic.

Ali vaša rama boli po prometni nesreči ali poškodbi pri delu?

Veliko ljudi trpi zaradi bolečine v rami ali težav takoj ali kmalu po razbitju avtomobila, motociklu ali nesreči s kolesom, zdrsu in padcu ali po poškodbi v prometni nesreči. Huda poškodba ramenskega sklepa je povzročila posledice nesreče, kar lahko povzroči več različnih poškodb rame.

Rama je zglob krogle in vtičnice s tremi glavnimi kostmi: nadlahtnica (nadlahtnica), ključnica (ključnica) in lopatica (lopatica). Te kosti držijo skupaj mišice, kite in vezi. Ramenski sklep ima največji obseg gibanja katerega koli sklepa v telesu. Zaradi te mobilnosti je bolj verjetno, da se ramo poškoduje, zlasti akromioklavikularni (AC) sklep, ki leži preko zgornjega dela rame.

Veliko strank pride v naše pisarne z bolečino v levi ali desni rami. Osebni zdravniki velikokrat ne napišejo napotnico za dodatno preiskavo magnetne resonance ali CT slikanja rame ali ultra zvok rame, ki bi pokazal morda dodatne podrobne poškodbe in nove diagnoze. RTG slikanje ne pokaže poškodb mišic ali poškodbo živca in ostale poškodbe. Nemalokrat se zgodi, da gredo naše stranke samoplačniško na omenjena slikanja, kjer se nato res pokažejo diagnoze, kot so: RUPTURA OMAE – natrganost ali pretrganosti ali raztrganine mišičnih tkiv, kit ali vezi. Osebni zdravnik ne napiše dodatne napotnice iz razloga, ker se v roku nekaj mesecev te poškodbe načeloma zacelijo, če seveda niso prehude, kjer so potrebne operacije. Vi pa nujno potrebujete na medicinskem izvidu ugotovljene omenjene poškodbe rame, saj je povprečna vrednosti takšne poškodbe 8.000 EUR. Tudi minimalna oziroma delna ruptura je vredna vsaj 2.500.00 EUR.

Poškodbe rame pri prometni nesreči ali poškodbi pri delu so lahko posledica raznih zvijač, sevov in drugih mišično-skeletnih poškodb, do katerih pride zaradi prometnih nesreč. Nekatere pogoste poškodbe avtomobilske nesreče, ki lahko povzročijo bolečine v ramah, vključujejo:
  • raztrgani rotatorni manšeti: raztrgana rotatorna manšeta je solza v skupini mišic, ki obdajajo ramo. To se lahko zgodi v primeru velikega udara, kot je prometna nesreča;
  • Whiplash - Whiplash tradicionalno povzroča bolečine v vratu in hrbtu, vendar lahko ta bolečina izžareva po ramah in rokah. Whiplash lahko povzroči tudi togost mišic in omejen obseg mobilnosti;
  • poškodbe mehkih tkiv: mehka tkiva so kateri koli del vašega telesa, ki niso kosti. Poškodbe mehkih tkiv lahko vključujejo mišice, kite in vezi. 
Ta vrsta poškodbe se lahko pojavi v avtomobilskih nesrečah, ko je oseba vrnjena okoli kabine avtomobila.

Rotator je sestavljen iz štirih mišic. Sestavljajo ga supraspinatus in infraspinatus mišice ter teres minor in subscapularis mišice. Te mišice delujejo skupaj, da zagotovijo stabilnost ramenskega vtiča in olajšajo gibanje roke.

Ta skupina mišic se lahko poškoduje na več načinov: ponavljajočih se in silovitih premikov; draženje in vnetje kit, ligamentov in bursa; in neposredne udarce na manšeto rotatorja, kot so nesreče.

Učinek trka lahko povzroči nenadne travmatične in destruktivne poškodbe mišic rotatorne manšete, raztrganine tetive in ligamentov ter stiskanje burze. Vse to bo povzročilo bolečine, izgubo gibanja rame in razvoj kostnih izrastkov. Bakterijske kosti se običajno razvijejo zaradi zlomov kosti, ki se niso pravilno pozdravili, poškodb sklepov in nestabilnih sklepov.

Kaj lahko narediš?

Omenjene poškodbe zgornjega dela telesa zaradi nesreč pri vozilih so lahko zelo resne. Če se ne obravnavajo takoj, lahko povzročijo nepravilno celjenje, ki lahko poslabša vaše poškodbe. Prav tako lahko prispevajo k razvoju degenerativnih bolezni v prihodnosti. Te poškodbe potrebujejo čas za zdravljenje in zdravljenje lahko postane drago.

Ni vam treba trpeti zaradi bolečine v ramah in nositi sami stroškov, še posebej, če je bila nesreča povzročena zaradi malomarnosti drugega voznika. Pokličite našo pisarno in eden od naših odvetnikov bo poskrbel za vaša vprašanja glede bolečine v ramah in rokah, bolečine v vratu in ramah, bolečine v ramenskih lopaticah ali solze v rotatorju zaradi prometne nesreče. Naši odvetniki za osebno poškodbo vam lahko pomagajo vložiti tožbo, če bo vaša rama po prometni nesreči poškodovana.


Objave v medijih
Certifikati in garancije
ŽELITE BREZPLAČNO PRAVNO MNENJE ZA SVOJ PRIMER? POKLIČITE NAS NA NAŠO BREZPLAČNO 24-URNO ŠTEVILKO.
PRAVOČASEN NASVET JE ZELO POMEMBEN.
NE ČAKAJTE, DA NE BO PREPOZNO.
Naši izkušeni pravniki vam pomagajo do pravice in odškodnine, ki si jo zaslužite.
Poškodba rame - odškodnina in vrste poškodb 0.0 (0%) 0 glasov
Ocenite naše delo, povejte vaše mnenje

brezplačni telefon


Imate vprašanje? Pišite nam

Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
x
080 26 26