Odškodnina za poškodbo živca - ukleščen živec

Odškodnina za poškodovan, ukleščen živec

ODŠKODNINA ZA POŠKODBO ŽIVCA ALI ŽIVCEV


Visoka odškodnina za poškodbo živca je načeloma višja kot odškodnina za klasičen zlom, saj gre pri poškodbah živcev za trajne posledice. Pri poškodbah, ki nastanejo ob prometnih nesrečah ali na delovnem mestu se mnogokrat srečujemo s poškodbo živca ali živcev. Pri močnejših udarcih ali zvinih pride velikokrat do utesnitve katerega od živcev. Pri prometni nesreči je lahko poškodovan živec v predelu vratu ali ramena, pa tudi zapestja, ki se pojavi predvsem pri voznikih, ko ob trku držijo volan v rokah. Pri poškodbah kot so zlomi oziroma premiki vratnih vretenc ali spodnjega dela medvretenčnih ploščic, kosti ali medvretenčne ploščice, le te pritiskajo na določen živec in ga hromijo. Posledice so lahko zelo hude, saj prizadet živec slabo pošilja informacije določenim mišicam oziroma jih sploh ne more več pošiljati. Mišica posledično začne slabeti in se ne odziva več. Ob prometni nesreči velikokrat pri hudem udarcu zaniha zgornji del telesa– hrbtenjača (vsebuje veliko živčevja) ali pa zvin - zlom zapestja, ko voznik drži volan v rokah ob samem trku. Če je poškodovan živec v zapestju, prsti na roki začnejo mrtvinčiti, motorika prstov na roki je oslabljena in inteziteta prijema postane zelo oslabljena. To se dogaja tudi iz razloga zanihanja zgornjega dela hrbtenice, saj doživi hrbtenjača (živčevje) siloviti pretres. Naše stranke imajo ob prometni nesreči pogosto tovrstne težave. Nastopi oslabljenost obeh rok, čutijo se razna drevenenja in mravljinčenja prstov. Tudi pri poškodbah na delovnem mestu je zelo pogosta poškodba živcev na nogah, nekoliko manj v obeh rokah. Vsekakor pa se dogajajo zelo podobne težave z poškodbami živcev na istih predelih tako pri prometnih nesrečah kot pri poškodbah na delovnem mestu. Živci se nahajajo po celem telesu in kjerkoli pride do poškodbe kot je zlom, izpah, zvin, bodisi premik kosti, sklepa in ostalo, se pogosto dogaja, da je določen živec utesnjen, ukleščen. Splošni izraz za poškodovan živec je, da je živec prizadet zaradi utesnitve, ki je zelo pogosta poškodbena posledica prometne nesreči ali poškodbe pri delu.

Ukleščen živec


Odškodnina za ukleščenost živca je lahko zelo visoka. Za poškodovan živec se namreč višina odškodnine začne šele od 5.000,00 € navzgor.

Velikokrat se diagnoza poškodovanega živca ne odkrije že na začetku zdravljenja. Potrebno je opraviti diagnostične preiskave kot je CT – slikanje ali UZ – slikanje.

ŽELITE BREZPLAČNO PRAVNO MNENJE ZA SVOJ PRIMER?

Pri hudo poškodovanih živcih se na nevrološkem oddelku opravijo še dodatne nevrološke preiskave in meritve.

Hudo poškodovan živec lahko povzroči paralizo ali pa določen del telesa omrtvi in tako privede do amputacije. Vsekakor pa poškodbo živca ne smete podcenjevati. Pri prometnih nesrečah je zelo nevarna poškodba živca v predelu C2,C1,C3 in TH4,TH5.

Poznamo več vrst poškodb živcev


Odškodnina za poškodbe perifernih živcev. Zdravljenje lahko traja od nekaj tednov do nekaj mesecev, odvisno od vrste in obsega poškodbe.

Odškodnina za ukleščen živec z utesnitvijo z Ulnarjevim živcem. Živci, ki potujejo od vratu do glave, se lahko zožijo in živci se stisnejo, kar povzroči otrplost, mravljinčenje v roki in prstih.

Odškodnina za diagnozo Išias je načeloma bolezenske narave in ne poškodbene. Išijatični živci, ki tečejo skozi spodnji del hrbta, zadnjice in hrbta vsake noge, se stisnejo in povzročajo bolečine v nogah, mravljinčenje, otrplost ali šibkost.

Poškodba radialnega živca je izredno pogosta poškodba pri prometni nesreči ali poškodbi na delovnem mestu. Gre za ukleščen živec v roki. Omenjeni živec, ki teče po spodnji strani roke in nadzoruje gibanje mišic triceps je odgovoren za podaljšanje zapestja in prstov ter občutek v roki, kar povzroči, v kolikor se ta živec poškoduje, težave z gibanjem, odrevenelostjo, mravljinčasto ali pekočo bolečino. Poškodba živca na roki je resna, saj je normalna uporaba rok izredno pomembna.

Odškodnina za poškodbo peronealnega živca oz. poškodba živca na nogi. Gre za spodnji del živca, ki zagotavlja občutek in motorično funkcijo stopala. Stopalo v primeru poškodbe peronealnega živca začne modriti in postaja črne barve. To se velikokrat dogaja pri poškodbah gležnja na delovnem mestu in pri prometnih nesrečah motoristov, pešcev in kolesarjev.

Odškodnina za sindrom karpalnega kanala, je zelo pogosta pri poškodbah voznikov in pri delavcu, ki se poškoduje med ročnim delovnim procesom.
Značilno je stiskanje sredinskega živca na zapestju, ki povzroča otrplost, šibkost in mravljinčenje prstov v roki.

Sindrom Pronatorja: Stiskanje mediana živca v podlakti, ki povzroči spremenjen občutek v roki.

Zgodnji sindrom živčnega živca: delna ali popolna izguba mišične motorične funkcije v roki; bolečina podlakti zaradi medialnega udarca živcev.

Poškodba hrbtenjače: poškodba lobanjskega živca, ki povzroči disfunkcijo ramen.

Odškodnina za femoralno nevropatijo:ta poškodba femoralnega živca povzroči izgubo občutka v delu noge.

Odškodnina za hudo poškodbo prsnega koša – prsnice lahko povzroči dolgotrajno paraliza prsnega koša, če je poškodovan podolgovati živec.

Poškodba glutealnih živcev, pri čemer poškodovani vrhnji glutealni živčni sistem običajno povzroči mišično oslabelost, težave s poravnavo kolkov in bolečine v hrbtu.

Huda poškodba hrbtenjače in živčnih korenin v prometni nesreči (huda prometna nesreča – čelno trčenje ali prometna nesreča z motorjem je pogost razlog, tudi koelsarji in pešci so ob trku vozila izpostavljeni poškodbi hrbtenjače), ali pa pri poškodbi na delu (padci z višine ali padec težjega bremena na delava itd.), lahko povzroči paraplegijo ali tetraplegijo.


Objave v medijih
Certifikati in garancije
ŽELITE BREZPLAČNO PRAVNO MNENJE ZA SVOJ PRIMER? POKLIČITE NAS NA NAŠO BREZPLAČNO 24-URNO ŠTEVILKO.
PRAVOČASEN NASVET JE ZELO POMEMBEN.
NE ČAKAJTE, DA NE BO PREPOZNO.
Naši izkušeni pravniki vam pomagajo do pravice in odškodnine, ki si jo zaslužite.
Odškodnina za poškodbo živca - ukleščen živec 0.0 (0%) 0 glasov
Ocenite naše delo, povejte vaše mnenje

brezplačni telefon


Imate vprašanje? Pišite nam

Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletna stran uporablja piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razlikujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

x
080 26 26