Odškodnina za pretres možganov

Pretres možganov

PRETRES MOŽGANOV POGOSTO SOVPADA Z ZVINOM IN NATEGOM VRATU

Pretres možganov, znaki in posledice


Pretres možganov nastane ob udarcu v glavo ali zelo agresivnem sunku glave. Spremeni se običajni proces delovanja možganov. Pretres možganov ni nujno, da povzroči stanja nezavesti, vendar lahko paralizira vsa čutila, ker se možgani odrgnejo ali celo začnejo krvaveti.

Poznamo blagi pretres možganov, ki ne bo povzročil nezavesti in povzroča le zmedo ter nezmožnost jasnega razmišljanja, manj kot petnajst minut po nezgodi. Zmerni pretres možganov tudi ne povzroči nezavesti, vendar traja več kot petnajst minut in povzroča izgubo spomina. Hudi pretres možganov ima lahko trajne posledice, saj ljudje postanejo nezavestni dalj časa, izgubijo kratkoročni ali dolgoročni spomin in imajo težave pri razmišljanju in funkcioniranju telesa – nevrološke težave telesa.

Kakšna je lahko odškodnina za pretres možganov?


Pretres možganov je sestavni element odškodnine za poškodbo. Odškodnina za pretres možganov pri blagem pretresu je ovrednotena na 1.000,00 €. Odškodnina zaradi zmernega pretresa možganov je ovrednotena od 1.000,00 € do 5.000,00 €. Odškodnina zaradi hudega pretresa možganov se giblje med 5.000,00 € in 100.000,00 €, če so seveda vključene nevrološke težave, ki imajo trajne posledice pri živcih in posledično delovanju mišic.

Kje najbolj pogosto pride do pretresa možganov?

Do pretresa možganov najpogosteje pride v primeru prometne nesreče ali nesreče pri delu. Pretres možganov v primeru prometne nesreče ali poškodbe pri delu je vrsta travmatske poškodbe možgavine, ki jo povzroči neposreden udarec v glavo ali sunek telesa, kjer se glava in možgani hitro premikajo naprej in nazaj. Zdravniki ponavadi opisujejo pretres možganov kot blago poškodbo možganov, ker ni smrtno nevarna. Kljub temu so lahko posledice pretresa možganov zelo resne. Ker so možgani zelo kompleksni, je vsaka poškodba možganov drugačna. Nekateri simptomi se lahko pojavijo takoj, drugi pa se morda ne pojavijo več dni ali celo tednov po pretresu možganov. Večina ljudi, ki doživi blažjo poškodbo pretresa možganov pri prometni nesreči okreva v nekaj dneh ali tednih. Pri starejših ljudeh je okrevanje nekoliko počasnejše. Že pri blagem pretresu možganov je zaželjeno, da se opravi slikanja glave. Nekatere stranke, ki so utrpele težje trke v prometnih nesrečah in imajo prisoten le blag pretres možganov ali glave ostanejo na opazovalnem oddelku en dan ali več dni. V teh primerih se načeloma opravijo zraven RTG – slikanja še CT – slikanja in drugi koristni testi, ki so nevrokognitivne vrste. Pri težjih oblikah pretresa možganov lahko pride do resnih trajnih posledic prizadete možgavine, kjer smo pod našim člankom na spletni podstrani huda poškodba glave opisali predmetno problematiko.


Objave v medijih
Certifikati in garancije
ŽELITE BREZPLAČNO PRAVNO MNENJE ZA SVOJ PRIMER? POKLIČITE NAS NA NAŠO BREZPLAČNO 24-URNO ŠTEVILKO.
PRAVOČASEN NASVET JE ZELO POMEMBEN.
NE ČAKAJTE, DA NE BO PREPOZNO.
Naši izkušeni pravniki vam pomagajo do pravice in odškodnine, ki si jo zaslužite.
Odškodnina za pretres možganov 0.0 (0%) 0 glasov
Ocenite naše delo, povejte vaše mnenje

brezplačni telefon


Imate vprašanje? Pišite nam

Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
x
080 26 26