Odškodnina za škodo v poplavah podjetjem in fizičnim osebam

Poplave so povzročile obsežno škodo številnim podjetjem in gospodinjstvom. Visoka odškodnina Planinšec se je specializirala za obravnavo odškodninskih zahtevkov, povezanih s premoženjskimi škodami zaradi poplav.

Škoda podjetjem in fizičnim osebam zaradi poplav

premoženjska škoda zaradi poplav

Kako vam lahko pravno pomagamo v primeru škode, nastale v poplavah?

  • Če imate zavarovano odgovornost za poplave in ste že prejeli poravnalno ponudbo ter s samo ponudbo, ki vam jo ponuja zavarovalnica, niste zadovoljni, lahko napišemo pritožbo zoper ponudbo. V tem primeru počakamo na novo ponudbo in, če ta še vedno ni pravična glede na nastalo škodo zaradi poplave, vložimo opomin pred tožbo, nato pa po potrebi tožbo. Seveda je ključno, da zavarovalna vsota presega vašo ponudbo ali vaš zahtevek za povračilo premoženjske škode. Vaš zahtevek lahko namreč znaša največ do višine določene zavarovalne vsote.
  • V kolikor odškodninskega zahtevka zoper pristojno zavarovalnico, pri kateri imate zavarovano odgovornost, še niste vložili sami, vam lahko sestavimo vrhunski odškodninski zahtevek. Za optimalen rezultat je ključno natančno in prepričljivo utemeljiti ter podrobno specificirati nastalo škodo.
  • Če nimate sklenjenega zavarovanja za kritje škode zaradi poplav, se z odškodninskim zahtevkom obrnemo na državo.

Vrste škode zaradi poplav podjetja: Kakšno škodo zaradi poplave lahko kot podjetje prijavite za odškodnino?

Materialna škoda: To zajema neposredne poškodbe strojev, opreme ali zalog.

Izpad prihodka: Če poplava prepreči normalno delovanje podjetja, lahko pride do izgube prihodka zaradi nemožnosti zagotavljanja storitev ali prodaje izdelkov.

Dodatni stroški: To vključuje stroške čiščenja, najem nadomestne opreme, najem drugih prostorov ali stroške začasne selitve dejavnosti.

 

škoda za poplave

Odškodninski postopek zaradi škode, povzročene s poplavami, je pri nas brezplačen

V vseh primerih je postopek pri nas brezplačen. Razumemo obseg premoženjske škode, ki je nastala zaradi nedavnih poplav, in prepoznavamo težavnost situacije, v kateri so se znašli mnogi. Kot strokovnjaki na pravnem področju smo tu, da ponudimo svojo pomoč in podporo v teh težkih časih.

Naša storitev je zasnovana tako, da vam pomagamo brez finančnega tveganja. Naše plačilo je odvisno od uspeha: Naše plačilo je vezano na uspeh: če nam uspe pridobiti odškodnino ali dodatno izplačilo v primeru, da ste že prejeli kakšno ponudbo, od prejetega zneska prejmemo dogovorjeno provizijo, šele ko prejmete izplačilo od zavarovalnice ali države, nam boste od tega zneska odšteli dogovorjeno nagrado. Na ta način je vaša obveznost do nas vezana izključno na naš uspeh pri pridobivanju odškodnine za vas.

Visoka odškodnina Planinšec za škodo v poplavah 2023, sodeluje z zunanjimi finančnimi cenilci

Sodelovanje z našimi cenilci in finančnimi strokovnjaki nam omogoča natančno oceno škode, ki je nastala zaradi poplav. Premoženjske škode v takšnih situacijah so pogosto zapletene in zahtevajo temeljito analizo, da se pravilno oceni celoten obseg škode.

Zavarovalnice se pri ocenjevanju škode pogosto zanašajo na svoje cenilce, kar pa ne pomeni, da so njihove ocene vedno v korist oškodovancev. Žal se v praksi pogosto pojavljajo situacije, v katerih zavarovalnice ponujajo odškodnine, ki so nižje od dejanske vrednosti škode, kljub temu da je zavarovalna vsota višja. Pomembno je, da se zavedate svojih pravic in ne sprejmete ponudbe, ki ne odraža dejanske vrednosti vaše škode. Zato je ključnega pomena, da se pred podpisom kakršne koli poravnalne ponudbe posvetujete s pravnikom. Ta vam lahko pomaga pri pritožbah, ugovorih in celo pri vložitvi tožbenega zahtevka, če je to potrebno, da dosežete pravično odškodnino.

Zakaj priporočamo, da se za škodo v poplavah obrnete na pravne strokovnjake za odškodnine?  

Če nimate izkušenj z uveljavljanjem odškodninskih zahtevkov za materialno škodo, je priporočljivo, da poiščete strokovno pomoč naših pravnih strokovnjakov (Visoka odškodnina Planinšec), ki vam bodo znali pravilno svetovati.

Če nimate zavarovanja proti poplavam, je mogoče iskati odgovornost državnih ali lokalnih organov, v primeru, da slednji niso ustrezno poskrbeli za protipoplavne ukrepe na ogroženih območjih. S pravnega vidika obstaja potencialna osnova za uveljavljanje odgovornosti države ali občine.

Če zakon državi ali občini nalaga dolžnost izgradnje protipoplavnih ukrepov, vendar to ni bilo narejeno, se lahko šteje, da je bilo ravnanje protipravno, saj je država ali občina opustila svoje zakonske obveznosti. V primeru, da občani zaradi te opustitve utrpijo škodo, imajo pravico zahtevati odškodnino.

odškodnina za poplave podjetjem

Mogoča težava, s katero se lahko srečamo, je možnost, da bi država ali občina poskušali utemeljiti svojo neodgovornost s sklicevanjem na višjo silo, na primer naravno nesrečo, kot je visoka voda, ki bi se zgodila ne glede na izgradnjo protipoplavnih ukrepov. Kljub temu bi morali še vedno prevzeti odgovornost za tisti del škode, ki bi ga bilo mogoče pripisati opustitvi izgradnje protipoplavnih ukrepov.

Škoda v poplavah 2023 in pravna pomoč Visoke odškodnine Planinšec

Če imate sklenjeno zavarovanje za škodo zaradi poplav, se lahko obrnete neposredno na svojo zavarovalnico. Vendar pa vam svetujemo, da to storite s podporo naše pravne ekipe, ki vam bo pomagala zagotoviti, da boste prejeli pravično odškodnino.

Če nimate sklenjenega zavarovanja proti poplavam ali je vaša zavarovalna vsota nižja od dejanske nastale škode, je situacija bolj zapletena. V takih primerih ne morete pričakovati popolnega kritja škode s strani zavarovalnice. Vendar pa bi v takšnih okoliščinah morala razliko pokriti država. Naša pravna ekipa že vlaga odškodninske zahtevke proti državi v imenu tistih, ki imajo omejeno zavarovalno kritje ali sploh nimajo zavarovanja za škodo zaradi poplav. Naš cilj je zagotoviti, da bodo vsi prizadeti prejeli ustrezno odškodnino za svoje izgube.

Sanacija škode zaradi poplav bo potekala še dolgo po letu 2023. Visoka odškodnina Planinšec vam lahko strokovno in učinkovito pomaga dosegati pravična povračila premoženjske škode. 

 

Odškodnina za škodo v poplavah podjetjem in fizičnim osebam 0.0 (0%) 0 glasov
Ocenite naše delo, povejte vaše mnenje

brezplačni telefon


Imate vprašanje? Pišite nam

Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletna stran uporablja piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razlikujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

x
080 26 26