Odškodnina za udarnine ali odrgnine kože.


ODŠKODNINA ZARADI UDARNIN V PRIMERU PROMETNE NESREČE

Priporočljivo je čimprej po prometni nesreči ali poškodbi pri delu narediti fotografije udarnin po telesu. Če so udarnine temno modre barva ali celo črne, je lahko to pokazatelj, da je prišlo do bolj resne diagnoze kot so krvni strdki oziroma podkožni hematomi, morda notranji zlomi, natrganosti mišic, poškodba živca in ostalo. V večini primerov se takoj po prometni nesreči udarnine na koži ne vidijo in se pokažejo naknadno. Po nekaj dneh pa so poškodbe na koži lahko zelo izrazite. Če sta dve osebi utrpeli iste poškodbe in si ena oseba ne slika udarnin, druga pa si slika, bo tista oseba, ki je naredila fotografije udarnin po telesu pridobila veliko višjo odškodnino. Udarnine kot posledica poškodbe v prometni nesreči ali poškodbe na delovnem mestu je pogost pojav in ima ravno tako določeno vrednost pri višini odškodnine.

Pri prometni nesreči se udarnine največkrat pojavijo v predelu poteka varnostnega pasu. To pomeni, da so vidne predvsem v predelu trebuha in ramenskega obroča. Manj pogosto pa na drugih predelih telesa. Izjema je tukaj gleženj in stopalnica, kjer je velikokrat zelo otečeno, če gre za hud zvin ali zlom gležnja ali stopala. Tudi, če je poškodovan živec, bodisi premik kosti zaradi zloma, preloma, dislokacije pritiska na določen živec ali je pa je živec ukleščen oziroma je utrpel neposredno hud udarec, lahko privede do počrnelosti določene površine pod katero se nahajajo mišice, saj poškodovani oziroma prizadeti živec ne more pošiljati informacij do mišic in mišice začnejo slabeti. Koža postane temno modra ali pa počrni. To je potrebno nujno pozdraviti z pravilnim zdravljenjem. Torej so udarnine v primeru prometne nesreče, izredno pogost pojav in spadajo pod element odškodnine. Udarnin, ki nastanejo v prometnih nesrečah nikakor ne smete podcenjevati.

Če udarnin po prometni nesreči ne boste slikali, saj udarnine pogosto v določenem času izginejo, ne boste upravičeni do dodatnega odškodninskega zneska, ki vam bi prinesel višjo odškodnino zaradi pridobljenih udarnin.


Objave v medijih
Certifikati in garancije
ŽELITE BREZPLAČNO PRAVNO MNENJE ZA SVOJ PRIMER? POKLIČITE NAS NA NAŠO BREZPLAČNO 24-URNO ŠTEVILKO.
PRAVOČASEN NASVET JE ZELO POMEMBEN.
NE ČAKAJTE, DA NE BO PREPOZNO.
Naši izkušeni pravniki vam pomagajo do pravice in odškodnine, ki si jo zaslužite.
Odškodnina za udarnine ali odrgnine kože. 0.0 (0%) 0 glasov
Ocenite naše delo, povejte vaše mnenje

brezplačni telefon


Imate vprašanje? Pišite nam

Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
x
080 26 26