Odškodnina za zlom gležnja, zapestja, rebra, stegnenice, ključnice in ostali zlomi

Odškodnina za zlom rebra

ODŠKODNINA ZA ZLOM GLEŽNJA, ZAPESTJA, STEGNENICE, REBER, KLJUČNICE IN OSTALI ZLOMI, SO HUDA TELESNA POŠKODBA PRI PROMETNI NESREČI ALI NEZGODI NA DELOVNEM MESTU.

Naše stranke pri prometni nesreči večinoma utrpijo zlom reber (pogosto več reber sočasno), ki se mu reče kompresijski zlom reber. Pri zlomu reber po prometni nesreči nastanejo težave s pljuči in prsnem košu, saj zlomljena ali premaknjena rebra povzročajo pritisk na notranje organe.

Pri voznikih je značilna poškodba zlom ključnice, saj se ključnica v trenutku trka zaradi hudega zanihanja in sprožitve varnostne blazine (airbaga) lahko zlomi ali prelomi. Značilen je tudi izpah ramenskega sklepa imenovan luxatio. Vsekakor pa je velikokrat prisotna natrganost ramenskih mišic – ruptura omae dex ali lex.Zlomi: v prometnih nesrečah pride do poškodb zaradi poškodb kosti zaradi udarca telesa v notranjost vozila ali drugih trdnih predmetov. Zapleteni zlomi dolgih kosti in zlomi sklepov v kolku, kolenu ali gležnju pogosto zahtevajo operacijo odprte redukcije in notranje fiksacije (ORIF), kar pomeni operacijo za vstavljanje plošč, zatikov ali palic, da bi skupaj zlomili kosti.

Pri prometnih nesrečah se zlomi velikokrat prepletajo. Lahko gre za navadne zlome, ki se zacelijo v roku enega do treh mesecev, lahko pa gre za težje oblike zlomov po prometni nesreči. Nemalokrat pride do zakompliciranega zloma kot posledica prometne nesreče, kjer je potrebna operacija z morebitno vstavitvijo ploščice, vijakov ali žice. Velikokrat nato sledi še operacija za odstranitev vstavljenega materiala – ponavadi šele po enem ali dveh letih. Pri operacijah potrebujemo, oziroma je zaželjeno pridobiti zapisnike o operativnem posegu, kjer je zapisano številko vstavljenih vijakov, obseg ploščice ali dolžina in obseg žice. Gre za kompleksne popoškodbene zlome ob prometnih nesrečah. Več fragmentalni zlom stegnenice je pri prometni nesreči z motorjem pogost pojav v primerjavi z udeleženci v dvoslednih vozilih, kjer so pogosti zlomi ključnic, reber, prsnice, ramen, kolen. Tudi pri motoristih so pogosto isti zlomi, vendar ne tako pogosto kot pri oškodovancih, ki sedijo v vozilih.

Velikokrat pa je prisoten pri udarcih v glavo ob prometni nesreči, tudi zlom lobanje, kjer seveda tako kot na ostalih telesnih področjih, kjer nastajajo zlomi in druge resne diagnoze, različna kompleksnost zloma. Pri zlomu lobanje zaradi prometne nesreče je pogost zlom lobanjskega svoda. Pri poškodbah na delovnem mestu pa zlom lobanjskega dna.

Pri voznikih v dvoslednih vozilih je velikokrat pri prometni nesreči prisoten tudi zlom zapestja, saj ob trku držijo volan v rokah, kjer pride do močnega udarca v zapestje in tudi zlom nosu zaradi udarca z glavo naprej.

V prometnih nesrečah pride do poškodb kosti zaradi udarca telesa v notranjost vozila ali drugih trdnih predmetov. Zapleteni zlomi dolgih kosti in zlomi sklepov v kolku, kolenu ali gležnju pogosto zahtevajo operacijo odprte redukcije in notranje fiksacije (ORIF), kar pomeni operacijo za vstavljanje plošč, zatikov ali palic, da bi skupaj zlomili kosti. Omenili bi tudi zlom medenice in zlom gležnja kot poškodbi pri prometni nesreči, ki nastaneta predvsem pri pešcih in kolesarjih. Predvsem pešec utrpi ob trku vozila zlom medenice ali zlom kolka v trenutku prometne nesreče. Možna posledica tega zloma ob prometni nesreči je lahko tudi nekoliko krajša spodnja okončina.


Najbolj pogost blag zlom pri prometnih nesrečah je zlom reber, ki nastane ob silovitem trku, ko pride do agresivne sile na prsni koš udeleženca prometne nesreče. Med hude zlome pri prometnih nesrečah spadajo zlom vratnih vretenc, ki ob prometni nesreči nastane zaradi agresivnega nihaja vratu in zlom ključnice.

Veliko je še dodatnih informacij in primerov vezanih na zlome v primeru prometne nesreče, vendar je najbolje, da nas pokličite in vam jih razložimo po telefonu ali osebno v naših poslovalnicah. Saj kot veste, je potrebno prečiti celotno medicinsko dokumentacijo. Mi smo podali le kratek povzetek o zlomih, ki nastanejo pri prometnih nesrečah.

Čimprej nas pokličite na 080 26 26 in se pogovorimo o vašem primeru.


Objave v medijih
Certifikati in garancije
ŽELITE BREZPLAČNO PRAVNO MNENJE ZA SVOJ PRIMER? POKLIČITE NAS NA NAŠO BREZPLAČNO 24-URNO ŠTEVILKO.
PRAVOČASEN NASVET JE ZELO POMEMBEN.
NE ČAKAJTE, DA NE BO PREPOZNO.
Naši izkušeni pravniki vam pomagajo do pravice in odškodnine, ki si jo zaslužite.
Odškodnina za zlom gležnja, zapestja, rebra, stegnenice, ključnice in ostali zlomi 0.0 (0%) 0 glasov
Ocenite naše delo, povejte vaše mnenje

brezplačni telefon


Imate vprašanje? Pišite nam

Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
x
080 26 26