Odškodnina za zlom ključnice - višina odškodnine za poškodbo ključnice

Odškodnina za zlom ključnice

ODŠKODNINA ZA ZLOM KLJUČNICE


Odškodnina za zlom ključnice pogosto zajema trajno posledico, ker večinoma pride pri zlomu ključnice do premika - dislociranega zloma ključnice. V vsakem primeru pripada poškodovani osebi, ki je utrpela zlom ključnice, višina odškodnine od 7.000,00 € navzgor. V primeru trajnih posledic in operacije ključnice, je denarna odškodnina veliko višja.

Če ste v avtomobilski nesreči utrpeli zlomljeno vratno kost, imate pravico zahtevati visoko odškodnino od zavarovalnice.

Zlomljene kosti so lahko zelo resne poškodbe , ki posledično vodijo v težave, kot je artritis. Zlomljena ključnica je običajna poškodba v prometni nesreči. Resnost in vpliv zlomljene ključnice je odvisen od vrste zloma, lokacije zloma in resnosti.

Vrste zlomov kosti ključnice

Obstajajo tri različna področja, na katerih lahko pride do zloma ključnice. Zunanja tretjina ključnice je še posebej ranljiva v prometnih nesrečah, kjer je neposredni vpliv blizu konice ramena. Ta vrsta zloma je znana kot zlom distalne klavikule. Oseba lahko doživi to vrsto zloma, ko udari v armaturno ploščo. Del ključnice, ki je najbližje prsni kosti, se lahko zlomi zaradi neposrednega udarca.

Najpogostejši zlomi vratne kosti so zlomi na sredini ključnice. Ta zlom se zgodi, ko oseba prekrije roko; na primer, pešec, ki ga udari avto in poskuša prekiniti padec s pomočjo roke. Zlomi se pojavijo, ko zlomljena kost prebode kožo ali prodre skozi živce, krvne žile ali pljuča. Tak zlom ključnice lahko povzroči nadaljnje zaplete, kot so težave z dihanjem in okužbe.

Simptomi zlomljene ključnice

Poškodovana oseba, ki utrpi zlom ključne kosti po prometni nesreči, ima lahko naslednje simptome:
  • bolečine
  • modrice
  • otekanje
  • ramena se spustijo naprej, navzdol ali navznoter
  • težave pri premikanju ramena ali roke
  • nenormalna kontura ali izboklina ključnice

Koliko časa traja zdravljenja zloma ključnice po prometne nesreči?

Manjši zlom kosti bo običajno trajal nekaj tednov, toliko da se ponovno vzpostavi delovanje in obseg gibanja prizadetega ramena. V primeru, da je potrebna operacija, lahko okrevanje traja tudi več mesecev. Kirurgija vključuje uporabo kovinskih vijakov, plošč in nožic za premestitev koščnih delcev, tako da postanejo pravilno poravnani. Druge vrste zdravljenja vključujejo uporabo zanke za podporo rok, zdravil za bolečine in fizikalne terapije za krepitev prizadete roke in izboljšanje obsega gibanja.
Čas zdravljena in omenjene operacije vplivajo na višino odškodnine zaradi zloma ključnice. Vsekakor pa na višino odškodnine zaradi zloma ključnice vpliva tudi starost poškodovane osebe in intenziteta poškodbe ključnice. Velikokrat pride po prometni nesreči do zloma ključnice s trajno dislokacijo. Oseba, ki si je poškodovala ključnico se mora pravilno zdraviti in hraniti popolnoma vse medicinske papirje, če želi doseči pravično višino odškodnine, seveda z našo pomočjo.

Vrednosti odškodnine za zlom ključnice se giblje do 25.000,00 €.


Objave v medijih
Certifikati in garancije
ŽELITE BREZPLAČNO PRAVNO MNENJE ZA SVOJ PRIMER? POKLIČITE NAS NA NAŠO BREZPLAČNO 24-URNO ŠTEVILKO.
PRAVOČASEN NASVET JE ZELO POMEMBEN.
NE ČAKAJTE, DA NE BO PREPOZNO.
Naši izkušeni pravniki vam pomagajo do pravice in odškodnine, ki si jo zaslužite.
Odškodnina za zlom ključnice - višina odškodnine za poškodbo ključnice 0.0 (0%) 0 glasov
Ocenite naše delo, povejte vaše mnenje

brezplačni telefon


Imate vprašanje? Pišite nam

Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
x
080 26 26