Odškodnina za zlom ledvenega vretenca - odškodnina vam pripada

Zlom ledvenega vretenca

ODŠKODNINA ZA ZLOM LEDVENEGA VRETENCA JE  ZELO VISOKA


Odškodnina za zlom ledvenega vretenca je pogost pojav pri prometni nesreči ali poškodbi na delovnem mestu. višina odškodnine za zlom ledvenega vretenca je nad 10.000,00 €. Zlom ali premeščanje vretenc lahko povzroči, da kostni fragmenti stisnejo in poškodujejo hrbtenične živce ali hrbtenjačo. Večina zlomov hrbtenice nastane zaradi prometnih nesreč ali padcev. Poškodbe se lahko gibljejo od razmeroma blagih poškodb vezi in mišic, do zlomov in izpahov koščenih vretenc, do izčrpavajoče poškodbe hrbtenjače. Odvisno od tega, kako resna je vaša poškodba, lahko doživite bolečine, težave pri hoji ali ne morete premikati rok ali nog (paraliza). Mnogi zlomi se začnejo s konzervativnim zdravljenjem; vendar pa je za hude zlome morda potrebna operacija, da se kosti ponovno poravnajo.

Kakšni so simptomi?

Simptomi zlomov hrbtenice se razlikujejo glede na resnost in lokacijo poškodbe. Med njimi so bolečine v hrbtu ali vratu, odrevenelost, mravljinčenje, mišični krči, šibkost, spremembe v črevesju/mehurju in paraliza. Pri močnejših poškodbah se lahko dogaja paraliza kot je izguba sposobnosti gibanja rok ali nog , ki lahko kaže na poškodbo hrbtenjače. Vsi zlomi ne povzročijo poškodbe hrbtenjače.

Najbolj pogost vzrok za zlom ledvenega dela hrbtenice je avtomobilska nesreča in sicer kar v 45% primerov.. Odškodnina za zlom ledvenega dela hrbtenice je zato pogost pojav v naših pisarnah, kjer imamo veliko poškodovanih ljudi zaradi poškodb pri prometnih nesrečah.
Naše stranke za ugotovitev in pridobitev diagnoze zloma ledvenega dela hrbtenice opravijo številne dodatne diagnostične preiskave.

Računalniška tomografija (CT), kjer se za razliko od rentgenskih slik jasno vidni živci in diski. Pogosto pa se uporabi MRI, ki je uporaben pri ocenjevanju poškodb mehkega tkiva na ligamentih in diskih ter pri oceni poškodbe hrbtenjače.

Kako večinoma pri prometni nesreči nastane poškodba zloma ledvenega vretenca?

Na primer, ko ob silovitem trku v prometni nesreči hitro zaniha zgornji dela telesa proti varnostnemu pasu, raztegne vretenco in vezi. Izpuščeno vretence lahko povzroči nestabilnost in kompresijo hrbtenjače. Običajno sledi operacija ali pomoč z opornico.

Do velikih zlomov zaradi prometne nesreče pride predvsem na področju hrbtenice T12, L1 ali L5. Zlomi loma so najpogostejši na področju ledvene dela hrbtenice L1, ki je običajna huda popoškodbena posledica prometne nesreče.

Občutljiva je predvsem poškodba hrbtenjače v povezavi s omenjeno diagnozo, saj le ta služi kot informacijski sistem, ki prenaša sporočila med možgani in telesom. Spinalni živci se odcepijo od hrbtenjače, prehajajo med vretenci in lahko posledično okužijo vse dele telesa. Odškodnina je posledično veliko višja, če pride do dodatnih prepletov, ki povzročijo zdravstvene težave, ki so lahko trajne narave.


Objave v medijih
Certifikati in garancije
ŽELITE BREZPLAČNO PRAVNO MNENJE ZA VAŠ PRIMER? POKLIČITE NAS 24UR NA DAN NA NAŠO BREZPLAČNO ŠTEVILKO.
PRAVOČASEN NASVET JE ZELO POMEMBEN.
NE ČAKAJTE, DA BO PREPOZNO.
Naši izkušeni pravniki vam pomagajo do pravice in odškodnine, ki si jo zaslužite.
Odškodnina za zlom ledvenega vretenca - odškodnina vam pripada 0.0 (0%) 0 glasov
Ocenite naše delo, povejte vaše mnenje

brezplačni telefon


Imate vprašanje? Pišite nam

Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletna stran uporablja piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razlikujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

x
080 26 26