Odškodnina za zlom medenice

Zlom medenice

ODŠKODNINA ZA ZLOM MEDENICE - VZROKI ZA POŠKODBO

Zlomi medenice so pogosto zaskrbljujoča poškodba za žrtve prometnih nesreč. Uprava za varnost v cestnem prometu sporoča, da skoraj 15% trkov pormetnih nesreč povzroči poškodbo medenice.

Najpogostejši vzroki za te poškodbe so:

Varnostni pasovi - čeprav so varnostni pasovi bistveni za varnost in zaščito voznika in potnikov, lahko povzročijo tudi hude poškodbe medenice. Varnostni pasovi so posebej zasnovani za omejitev medenice in prsnega koša, da preprečite, da bi vas udarne sile vrgle naprej. Vendar pa ima vsako dejanje enako, vendar nasprotno reakcijo, ki lahko vodi do bolečih rezultatov. V tem primeru se sila, ki deluje na vas med trkom, odbije s pasom, ki mora na žalost uporabiti enako količino sile nazaj. Ker nasprotna sila nima kam, kot tam kjer je pas privezan, je na vašo medenično regijo postavljen ogromen pritisk. Ta pritisk je tako velik, da lahko dejansko zdrobi, zlomi in zlomi kost.

Ko sedite v avtu, na motornem kolesu ali na kolesu, je vaša medenica nameščena tik nad osjo vozila. Ko avtomobili trčijo, se na žalost sila udarca na splošno razprši po tej osi. To pomeni, da bo večina sile udarila v natančno raven vaše medenice, kar bo povzročilo ogromne količine vibracij, tlačnega pritiska in poškodbe zaradi udarca skozi medenico. Da bi bila zadeva še hujša, se škoda pomnoži, če so vaši boki delno zviti.

Prednji trki so izredno nevarni trki, saj ogrožajo tveganje zaradi več hudih poškodb, vendar so še posebej težke na medenici. Ko sedite pred vozilom, je medenica obdana s potencialno nevarnimi snovmi. Med čelnim trkom se lahko zračne blazine aktivirajo pri hitrostih, ki ustrezajo tovornemu vlaku, medtem ko se lahko volanski obroč in motor potisnejo neposredno do vaše medenice. Ti navali ne morejo samo zdrobiti vaše medenice, ampak  vas lahko prisilijo, da se obrnete, da bi se izognili posledicam, kar pa lahko še bolj zvije in zdrobi vašo medenico.

Pogosta poškodba medenice je tudi pri pešcih, kolesarjih in motorisih.


Objave v medijih
Certifikati in garancije
ŽELITE BREZPLAČNO PRAVNO MNENJE ZA SVOJ PRIMER? POKLIČITE NAS NA NAŠO BREZPLAČNO 24-URNO ŠTEVILKO.
PRAVOČASEN NASVET JE ZELO POMEMBEN.
NE ČAKAJTE, DA NE BO PREPOZNO.
Naši izkušeni pravniki vam pomagajo do pravice in odškodnine, ki si jo zaslužite.
Odškodnina za zlom medenice 0.0 (0%) 0 glasov
Ocenite naše delo, povejte vaše mnenje

brezplačni telefon


Imate vprašanje? Pišite nam

Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
x
080 26 26