Zlom nosu - odškodnina in simptomi

Odškodnina za zlom nosu

ODŠKODNINA ZA ZLOM NOSU - SIMPTOMI ZLOMLJENEGA NOSA

Poškodbe obraza - vključno z zlomi - niso redke pri prometnih nesrečah. Zlomljen nos ali zlom nosu se lahko pojavi, če žrtev utrpi nezgodo obraza ali glave. To se lahko zgodi med uporabo zračne blazine, oziroma če žrtev udari na volan, armaturno ploščo, okno ali sedež. Potrebno zdravljenje in čas zdravljenja sta odvisna od resnosti poškodbe. Hudi zlom nosu lahko zahteva invazivno zdravljenje, vključno z rekonstruktivno operacijo, da se popravi deformacija. To lahko povzroči precejšnje zdravstvene stroške in izgubljene prihodke. V tem primeru, se lahko zahteva ukrep za osebno poškodbo. Znaki in simptomi zlomljenega nosa so, da lahko žrtev v trenutku udarca sliši ali čuti razpoko kosti.

Drugi znaki in simptomi lahko vključujejo:
  • otekanje, bolečina in občutljivost na mestu poškodbe,
  • krvavitev,
  • nabrekanje nosu in pod očmi (pri nekaterih žrtev se zdi, da imata dve "črni očesi"),
  • sprememba videza nosu (delno ali krivo),
  • težko diha skozi enega ali oba nosna kanala Iztekanje sluzi iz nosu.
Ne pozabite, da simptomi zlomov nosne sluznice morda ne bodo videti do tri dni po poškodbi.

Kdaj poiskati takojšnjo obravnavo zlomljenega nosa?

Zlom nosu  ponavadi ni smrtno nevarna poškodba. Vendar pa se zlomljen nos lahko pojavi v povezavi z resnejšimi poškodbami, kot so poškodbe možganov, poškodbe vratu ali hrbtenjače. Takšne poškodbe zahtevajo nujno medicinsko pomoč. Poiskati je potrebno nujno oskrbo, če je očitno zlomljen nos spremljalo:
  • Težko dihanje.
  • obilno krvavitev, ki je ni mogoče ustaviti,
  • znaki poškodbe vratu,
  • znaki travmatske poškodbe možganov, kot so izguba zavesti, bruhanje ali spremembe vida.
Iz nosu očistite tekočino. Žrtev mora prav tako poiskati takojšnjo oskrbo, če se zdi, da je prišlo do pomembne spremembe v videzu nosu, ki se zdi, da ni posledica otekanja. Kljub temu bi morale vse žrtve prometnih nesreč obiskati zdravnika kmalu po nesreči, da bi jih ovrednotile, tudi če se ne počutijo poškodovane ali če so bile poškodovane.

Zdravniki običajno ne zahtevajo uporabe rentgenskih žarkov za diagnosticiranje zlomov nosu. Vendar pa so lahko CT-jevi ali MRI-ji potrebni, če zdravnik sumi druge poškodbe avtomobilske nesreče, kot so poškodbe možganov ali poškodbe vratu.

Manjši zlom, ki ne povzroči fizične deformacije ali obilne krvavitve, se lahko zdravi z zdravili, ki vključujejo zaledenitev poškodbe in jemanje zdravila proti bolečinam brez recepta. Zdravnik lahko uporabi metodo, imenovano "zaprta redukcija", da uskladi nosne kosti. To zahteva uporabo lokalnega anestetika za zmanjšanje nelagodja med postopkom.

Hudi zlomi nosu se zdravijo operativno in trajajo več mesecev. Večina blagih zlomov nosu po nesreči se izvajajo ambulantno, pri čemer je predviden čas okrevanja približno teden dni.


Objave v medijih
Certifikati in garancije
ŽELITE BREZPLAČNO PRAVNO MNENJE ZA SVOJ PRIMER? POKLIČITE NAS NA NAŠO BREZPLAČNO 24-URNO ŠTEVILKO.
PRAVOČASEN NASVET JE ZELO POMEMBEN.
NE ČAKAJTE, DA NE BO PREPOZNO.
Naši izkušeni pravniki vam pomagajo do pravice in odškodnine, ki si jo zaslužite.
Zlom nosu - odškodnina in simptomi 0.0 (0%) 0 glasov
Ocenite naše delo, povejte vaše mnenje

brezplačni telefon


Imate vprašanje? Pišite nam

Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
x
080 26 26