Zlom rebra - Odškodnina, simptomi in nasveti

Odškodnina za zlom rebra

ODŠKODNINA ZA ZLOM REBRA


Odškodnina za zlom reber je najbolj pogost element srednje hude telesne poškodbe pri prometnih nesreči. Velikokrat gre za večkratni zlom reber oziroma večfragmentalni - kompresijski zlom reber. Zlomljena rebra so med najpogostejšimi poškodbami katere lahko utrpite kot poškodbo pri prometni nesreči. Glede na resnost poškodbe morda ne boste mogli dvigovati težkih predmetov, iti na delo ali celo vstati iz postelje, medtem ko se zdravite. Zlomljene Poškodbe zaradi zlomljenih rebr , kot posledica prometne nesreče so lahko zelo resne, saj ovirajo vaše osebno in poklicno življenje.

Z visokim nivojem sile, ki se pojavi na telesu med silovitim trkom, zlasti v predelu prsnega koša, se bodo verjetno zlomila rebra in poškodovala pljuča. Velikokrat gre pri naših strankah za kompresijski zlom reber. Po podatkih Medscapea je približno 10 odstotkov vseh pacientov, ki so bili sprejeti v bolnišnico po topi poškodbi prsnega koša, imeli eno ali več zlomov rebr. Vsekakor zračne blazine in varnostni pasovi prispevajo k zlomljenim rebrom in zlomljenim pljučim.

Padec pljuč je dodatna težave, ki je povezana z zlomom rebra ali reber pri prometni nesreči

Pnevmotoraks, ali kot je bolj splošno znano, propadla pljuča, se pojavi, ko zrak izteka v prostor med pljučnico in steno prsnega koša. Ta zrak, ki pušča, potiska zunaj pljuč in ga sesuje. Padec pljuč je posledica poškodbe sovražne sile ali prodorne poškodbe prsnega koša, ki se ponavadi pojavita med hudimi nesrečami.

Simptomi: Simptomi propadlih pljuč vključujejo nenadno bolečino v prsih in kratko sapo. Če vas je strah, da se je eno od vaših pljuč sesedlo po prometni nesreči, morate takoj poiskati zdravniško pomoč, saj so v nekaterih primerih lahko sesedla pljuča življenjsko nevarna..

Glede na resnost poškodbe se večina zlomljenih pljuč zaceli v enem do dveh tednih.

Morda boste potrebovali operacijo, da boste trajno popravili pljuča.

ŽELITE BREZPLAČNO PRAVNO MNENJE ZA SVOJ PRIMER?

Simptomi, ki kažejo na zlom reber v primeru prometne nesreče

Morda bo težko ugotoviti, ali ste zlomili ali razpokali rebro brez zdravniške pomoči, kot je rentgen. Če imate po prometni nesreči naslednje simptome, je velika verjetnost, da lahko imate eno ali več zlomljenih ali razpokanih reber:
 • bolečine ob globokem vdihu.
 • bolečine, če pritisnete na poškodovano območje.
 • bolečine, če se upogibate ali zvijate svoje telo.
 • občutite omotico ali zasoplost.
Čeprav se lahko vaši simptomi pojavijo takoj po nesreči, v primeru, da v treh dneh po nesreči čutite katerega od zgoraj navedenih simptomov, poiščite zdravniško pomoč.

Če ste torej bili udeleženi v hudi prometni nesreči in imate težave z dihanjem ali občutite pritisk ali stiskajočo bolečino v središču prsnega koša, ki traja več kot nekaj minut, takoj po prometni nesreči poiščite zdravniško pomoč.

Poznamo različne vrste poškodb rebr, ki lahko nastanejo zaradi prometnih nesreč, saj je ena dokaj pogosta posledica le te. Namreč v trenutku trka pride do sile ali udarca voznika ali potnika v svoj varnostni pas z veliko hitrostjo. To povzroči, da se rebro stisnejo ob varnostni pas, kar lahko povzroči resno poškodbo.

Poškodbe rebr se lahko diagnosticirajo s slikarskimi testi, kot so RTG - rentgenski in MRI skeniranje.

Višina odškodnine za poškodbe reber, ki nastanejo ob prometni nesreči je odvisna od vrste poškodbe reber. Poškodbe reber lahko razvrstimo v tri glavne kategorije, med drugim:
 • zlom reber: Čeprav so rebra narejena iz močnih kosti in so zaradi svoje konstrukcije težko lomljiva, če se kost močno obremeni, lahko povzroči zlom. Do zlomov rebra lahko pride pri čelnem naletu ali naletu vozila z zadnje strani.
 • poškodbe mehkih tkiv: Samodejna prometna nesreča lahko povzroči različne poškodbe mehkih tkiv v rebrih, vključno z:
Brizganje: Krvne žile se raztrgajo in krvavijo v okolico tkiva
Costochondral separation: To je resna vrsta poškodbe, pri kateri se samo rebro loči od rdečega hrustanca, ki povezuje rebra s prsnico.
 • poškodba prsnega koša: To je najhujša od vseh poškodb v prsih in se pojavi, ko so na 2 ali več mestih zlomljena 3 ali več reber. Te poškodbe so posledica travme.

Simptomi v primeru zlom reber ob prometni nesreči so sledeči:

Medtem ko lahko nekatere poškodbe rebra kažejo takojšnje simptome, obstajajo tudi drugi, ki se ne pojavijo na površini 1-3 dni po nesreči. Veliko poškodb rebr je težko diagnosticirati, saj povzročajo bolečino in nelagodje tako v zadnjem kot v sprednjem delu področja trupa. Mnogi bolniki napačno povezujejo simptome z ledvičnimi kamni ali težave s srcem. Nekateri pogosti simptomi poškodb rebra vključujejo:
 • bolečine, ko se rebra upognejo ali premaknejo
 • občutek brušenja
 • neugodje na mestu poškodbe
 • »tesen« občutek v predelu prsi
 • občutek mehurčkov v prsnem košu
 • težave z dihanjem


Objave v medijih
Certifikati in garancije
ŽELITE BREZPLAČNO PRAVNO MNENJE ZA SVOJ PRIMER? POKLIČITE NAS NA NAŠO BREZPLAČNO 24-URNO ŠTEVILKO.
PRAVOČASEN NASVET JE ZELO POMEMBEN.
NE ČAKAJTE, DA NE BO PREPOZNO.
Naši izkušeni pravniki vam pomagajo do pravice in odškodnine, ki si jo zaslužite.
Zlom rebra - Odškodnina, simptomi in nasveti 0.0 (0%) 0 glasov
Ocenite naše delo, povejte vaše mnenje

brezplačni telefon


Imate vprašanje? Pišite nam

Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
x
080 26 26