Odškodnina za zlom stegnenice - Višina odškodnine za zlom stegnenice

zlom stegnenice odškodnina

ODŠKODNINA ZA ZLOM STEGNENICE JE VISOKA IN JE RESNA POŠKODBA, PREDVSEM PRI MOTORISTIH IN PEŠCIH

Višina odškodnine za zlom stegnenice je v povprečju 25.000,00 €, saj so večinoma potrebne operacije z vstavitvijo ploščic in vijakov, ki fiksirajo kosti. Skoraj vedno so pri zlomu stegnenice prisotne trajne posledice. Poškodbe stegnenice v prometni nesreči so lahko ena najbolj bolečih vrst poškodb, ki bi jih lahko utrpeli pri prometni nesreči z motorjem ali kot pešec. Če je vaša stegnenica zlomljena zaradi prometne nesreče, ste verjetno utrpeli tudi druge poškodbe zaradi količine sile, ki jo telo potrebuje za zlom stegnenice. Obstaja več različnih vrst zlomov, ki se lahko zgodijo pri poškodbi stegnenice. Pešci in motoristi pa imajo toliko večje tveganje do tovrstnih zlomov, v primerjavi s potniki v avtomobilu. Če ste utrpeli poškodbo stegnenice v prometni nesreči, je naša odškodninski pisarna vsekakor prava izbira.

Anatomija in fiziologija femurja

Kosti stegnenice so dolge kosti, ki tečejo od kolka do kolena. Sestavljene so iz femuralne glave, ki so vstavljene v kolčne sklepe. Vrat stegnenice se imenuje stegenska kost in je najmočnejša kost v telesu. Stegno ima dolgo os, ki poteka po dolžini zgornjega dela noge do njenega distalnega konca, ki se povezuje s kolenskim sklepom. Zaradi moči vaše stegnenice je potrebna precejšnja sila, da se ta zlomi. Zato se huda poškodba stegnenice zgodi pogosto pri silovitih udarcih, ki nastanejo ob prometni nesreči z motorjem, pri pešcih in kolesarjih.

Kako lahko močan udarec v trenutku prometne nesreče povzroči zlom stegnenice?

Ko pride do velikega udarca, se sproščajo pomembne fizične sile. Te sile so lahko dovolj močne, da zlomijo stegnenico. Ameriška akademija ortopedskih kirurgov poroča, da so prometne nesreče vodilni vzrok za zlom kosti stegnenice. Drugi vzrok zlomov kostne stegnenice je padec z višine. Ker morajo biti vpletene velike sile za zlom kosti stegnenice, je verjetnost, da bo škoda storjena tudi za krvne žile, mišice in vezi, kar je lahko celo bolj nevarno od samega zloma.

Zakaj so motoristi in pešci posebej občutljivi za tovrstne poškodbe, kot je zlom stegnenice?

Motoristi in pešci so še posebej dovzetni za trpljenje fermnih stebrov. Obe skupini imata malo možnosti, da bi ju zaščitili pred fizičnimi silami, ki so vpletene v predmetne prometne nesreče. Nasprotno pa imajo vozniki avtomobilov in tovornjakov nekaj zaščite pred »kovinskimi lupinami« svojih vozil, ki pomagajo absorbirati del sile, preden pridejo do njih. Zaradi višine in kota avtomobila, ki vpliva na pešce ali motoriste, se lahko udari osebo neposredno v stegnenico, zlomi kost in povzroči druge poškodbe. Resni zlomi stegnenice povzročijo veliko resnih posledic zaradi izgube krvi, okužb ali krvnih strdkov. Zelo pomembno je, da poškodovane osebe takoj poiščejo zdravniško pomoč, če so doživeli zlom kosti stegnenice.

ŽELITE BREZPLAČNO PRAVNO MNENJE ZA SVOJ PRIMER?

Posledice, ki nastanejo zaradi poškodbe stegnenice in običajen postopek zdravljenja pri naših strankah, ki so doživele zlom stegnenice zaradi prometne nesreče.

Posebno zdravljenje, ki ga lahko dobite za zlom stegnenice po prometni nesreči, je odvisen od njegove lokacije in resnosti poškodb. Če vaš zlom ni povzročil izpodrivanja, lahko zdravnik izbere konzervativno zdravljenje, kot so počitek, bergle. Večina zlomov stegnenice bo zahtevala vsaditev kovinskih palic in vijakov v notranjosti, da se zlomijo kosi in poravnajo kosti. Vijaki se uporabljajo za pritrditev palice na kost na vsakem koncu palice. Če je vaš zlom nad kolenom ali pod bokom, bo zdravnik lahko uporabil kovinske plošče, da kosti ponovno pritrdijo z vijaki. Če vaša kost štrli skozi vašo kožo, vas bo zdravnik verjetno tudi zdravil, da se prepreči morebitna okužba. Po izpustitvi iz bolnišnice ste morda dobili protibolečinsko terapijo antibiotikov. Po začetnem zdravljenju boste morali opraviti tudi fizikalno terapijo in rehabilitacijsko terapijo, da boste lahko spet zmožni hoditi. Lahko se predpišejo tudi zdravila proti bolečinam. Ko se vaša kost zaceli, boste morda morali narediti tudi režim telesne vadbe, da bi povrnili moč mišic v prizadeti nogi.

Gre za dolgotrajno zdravljenje, ki pri naših strankah v povprečju traja 1 leto, saj so ob zlomu stegnice zaradi prometne nesreče običajno vpletene še druge poškodbe.

Skupaj z zlomom stegnenice lahko pride tudi do raztrganin kože in mišic nad kostjo.V tem primeru, to poveča celotno višino odškodnine zaradi poškodbe stegnenice.

Odprti zlom stegnenice prinaša več dodatnih težav in posledično višjo odškodnino.
Če se kost zlomi in se zlomljena kost pokaže skozi kožo, ali ko se prereže v zlomljeno kost, imate sestavljen ali odprt zlom. Odprti zlomi običajno veliko več poškodujejo okoliške vezi, kite in mišice.
Pri težjem zlomu stegnenice poškodovana oseba načeloma nima zmožnosti, da bi se na poškodovano nogo postavila s lastno težo. Lahko je tudi deformirana, v primerjavi z zdravo nogo in ne ravna. Vse te stvari povečajo celotno vrednost primera za namene poravnave.

Kirurški posegi na stegnenici povečajo višino odškodnine. Najpogostejša vrsta kirurškega posega za fiksiranje zlomov stegnenice je odprta interna fiksacija. Med to operacijo vam bo zdravnik vstavil kovinske notranje fiksatorje, da bodo med procesom ozdravitve držale kosti skupaj. Nato sledi še ponavadi ena operacija za odstranitev vstavljenega materiala ali pa je železni material vstavljen doživljenjsko.

Višina odškodnine za zlom stegnenice je v povprečju 25.000,00 € in je odvisna od narave zloma. Lahko gre tudi za večkratne zlome stegnenice, ki prinašajo še višjo odškodnine kot odprti zlom stegnenice.


Objave v medijih
Certifikati in garancije
ŽELITE BREZPLAČNO PRAVNO MNENJE ZA SVOJ PRIMER? POKLIČITE NAS NA NAŠO BREZPLAČNO 24-URNO ŠTEVILKO.
PRAVOČASEN NASVET JE ZELO POMEMBEN.
NE ČAKAJTE, DA NE BO PREPOZNO.
Naši izkušeni pravniki vam pomagajo do pravice in odškodnine, ki si jo zaslužite.
Odškodnina za zlom stegnenice - Višina odškodnine za zlom stegnenice 0.0 (0%) 0 glasov
Ocenite naše delo, povejte vaše mnenje

brezplačni telefon


Imate vprašanje? Pišite nam

Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
x
080 26 26