Odškodnina za zlom zapestja

odškodnina za zlom zapestja

ODŠKODNINA ZA ZLOM ZAPESTJA

Odškodnina za zlom zapestja je pogost pojav pri različnih nesreč, predvsem vozniki utrpijo tovrstne zlome. Poškodbe zapestij pri nesreči so nekateri izmed najpogosteje poškodovanih delov telesa, saj so roke najbolj izpostavljene. Obstaja več načinov, kako se lahko poškodujejo vaše roke in zapestja v primeru nesreče. Na primer, v sekundah pred trčenjem ali celo med trčenjem imate roke na volanu, ali jih  obesite na stran ali na strop vašega avta. To povzroča močan pritisk na kosti, kite in vezi v vaših rokah ter zapestjih.

Hude nesreče lahko povzročijo številne poškodbe rok, predvsem zapestij, od modric in ran na predrtju do poškodbe kosti, vezi in kit.

Vsaka izmed vaših zapestij in rok vsebuje 27 kosti, 13 se jih začne v vašem zapestju in se raztezajo v dlani, prste in palce. Te kosti so občutljive in imajo večje tveganje, da se zlomijo ali zdrobijo zaradi topih travm, ki se pogosto pojavijo v prometnih nesrečah. Problem pa niso samo kosti, temveč tudi vezivna tkiva in sklepi. Ti so posebej občutljivi za poškodbe in nadaljnje težave.

Zlomi v zapestjih in rokah se pogosto pojavijo, ko ti deli telesa zadenejo stvari v avtu, kot so volan, zračna blazina ali vetrobransko steklo.

Odškodnina v primeru prometne nesreče kjer ste utrpeli zlom zapestja je vaša pravica, zato nas v primeru zloma kontaktirajte in skupaj bomo poiskali rešitev.

Nekatere najpogostejše vrste zlomov zaradi prometnih nesreč vključujejo:
  • Zlomljeni ali zdrobljeni zapestji
  • Zlomljeni členki
  • Zlomljeni prsti
ŽELITE BREZPLAČNO PRAVNO MNENJE ZA SVOJ PRIMER?

Vrste poškodb zapestja

Poškodbe zapestja so razdeljene v tri kategorije glede na resnost. Prva kategorija je najmanj huda. Pojavi se, ko so vezi, ki povezujejo kosti v zapestju, raztegnjene, vendar ne raztrgane.

Te posledice se pogosto pojavijo, kadar so vezi močno upognjene, kar se lahko pojavi med avtomobilsko nesrečo.

Škoda druge stopnje se pojavi, ko so ligamenti delno raztrgani. Žrtve teh poškodb lahko na koncu izgubijo funkcijo v rokah.

Tretja stopnja poškodbe se pojavi, ko so vezi popolnoma raztrgane. Te poškodbe pogosto spremljajo zlomi sklepov. Žrtve takoj potrebujejo operacijo za zdravljenje teh poškodb, sicer se lahko razvije kronična nestabilnost in izčrpan artritis.

Če pa ste utrpeli hudo poškodbo, boste morda potrebovali več operacij in mesece rehabilitacije. Na žalost, dlje ko zdravljenje traja, dražje to postaja.

Huda poškodba zapestja bo tudi otežila vsakdanje življenje, kajti vsak dan uporabljate svoje roke za mnogo opravil in nalog kot so; oblačenje, tuširanje, nega, prehranjevanja, vožnja, tipkanja,... To vse vpliva na višino odškodnine.

Vaša poškodba bi lahko tudi otežila opravljanje svojega dela, zlasti če opravljate ročno ali kvalificirano delovno nalogo ali  ste na delovnem mestu, kjer veliko tipkate. V nekaterih primerih boste morali delati manj ur, v drugih pa sploh ne boste mogli svojega dela več opravljati.

Eden od virov razkriva, da je 75% poškodb zapestja, lom ulne ali distalnega radija. Ultra je ena od dolgih kosti v podlakti, do konca blizu roke pa mora priti do preloma, da ga lahko razvrstimo kot zlom zapestja. Zdrobitev distalnega radija se pojavi na drugi kosti, vendar bo spet v zapestju. Pri ugotavljanju višine odškodnine za zlomljeno zapestje, je treba ugotoviti, kako resen je prelom.

Dovolite nam, dam vam pomagamo pri visokem denarnem zadoščenju.

Visoka odškodnina Planinšec je za poškodbo zapestja – zlom zapestja, ki se je zgodil pri prometni nesreči ali poškodbi na delovnem mestu, prava izbira.

Preberite si še: sodna praksa v primeru poškodb zapestja

Pogosta vprašanja o odškodnini za zlom in poškodbo zapestja


Kdaj mi pripada odškodnina za zlom zapestja?

Odškodnina za zlom ali poškodbo zapestja v primeru nesreče (v prometu ali na delovnem mestu) vam pripada tako, kot vsaka druga odškodnina za poškodbo

Kakšne vrste poškodb zapestja poznamo?

Poškobe zapestja delimo v tri kategorije glede na njihovo intenziteto. Poznamo prvo stopnjo, drugo stopnjo in tretjo stopnjo poškodbe za pestja. Lahko bi jim rekli tudi blaga, huda in zelo huda poškodba - pri zadnji govorimo o raztrganih vezeh in izredno hudi poškodbi zapestja.


Kakšen je znesek odškodnine za zlom in poškodbe zapestja?

Znesek odškodnin za za takšne poškodbe znaša od 4.000 evrov pa vse do 15.000 evrov. Seveda je odvisno od tipa poškodbe in časa vašega bolniškega staleža oz. zdravljenja.


Objave v medijih
Certifikati in garancije
ŽELITE BREZPLAČNO PRAVNO MNENJE ZA SVOJ PRIMER? POKLIČITE NAS NA NAŠO BREZPLAČNO 24-URNO ŠTEVILKO.
PRAVOČASEN NASVET JE ZELO POMEMBEN.
NE ČAKAJTE, DA NE BO PREPOZNO.
Naši izkušeni pravniki vam pomagajo do pravice in odškodnine, ki si jo zaslužite.
Odškodnina za zlom zapestja 0.0 (0%) 0 glasov
Ocenite naše delo, povejte vaše mnenje

brezplačni telefon


Imate vprašanje? Pišite nam

Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
x
080 26 26