Odškodnina zaradi opekline kože

opeklina kože odškodnina

ODŠKODNINA ZARADI OPEKLIN KOŽE

Odškodnina zaradi opeklin kože je pogost pojav, predvsem pri poškodbah na delovnem mestu. Opekline se zgodijo predvsem zaradi kislin ali eksplozije na delovnih prostorih. Teh pojavov je še vedno precej. Opeklin zaradi udarca električnega toka, požara, pa je nekoliko manj.

Odškodnina zaradi opekline pri prometni nesreči nastane načeloma med sprožitvijo zračne blazine (airbaga) v vozilu, pri motoristih pa nastane opeklina kože predvsem zaradi drsenja telesa, ki se dogaja med padcem, seveda pa opekline po telesu nastanejo tudi ob požaru vozila, vendar pri zadnjem primeru le v redkih primerih.

Večinoma se opekline dogajajo na delovnih mestih, kjer pride do opeklin višjih stopenj. Pri opeklinah v prometnih nesrečah pa pride ponavadi do opeklin nižjih stopenj.

Stopnje opeklin

  • opekline prve stopnje so pogosto rdečina kože, bele lehe na koži in manjša bolečina na mestu poškodbe
  • opekline druge stopnje se kažejo kot rdečina s površinskimi mehurji. Bolečina je odvisna od prizadetega oživčevja na točki opekline
  • opekline tretje stopnje povzročijo izgubo pokožnice, poškodovana so tudi podkožna tkiva.Lahko je na površju prisotna trda krasta.Včasih je potrebna operativna presaditev tkiv
  • opekline četrte stopnje poškodujejo tudi mišice, kite, ligamente. Pride do hudih ožganin. Nujna je presaditev tkiva. Prizadeta oseba je v življenjski ogroženosti.
Opeklina predstavlja grobo skaženost telesa, ki je spada pod elementa odškodnine in je posebej specificirana in denarno ovrednotena.

Za višino odškodnine zaradi opeklin je pomembna poleg velikosti površine prizadete kože in stopnje opekline, tudi področje telesa, kjer je opeklina prisotna. Nekdo, ki ima opeklino na obrazu bo opravičen do veliko večjo odškodnine kot nekdo drug, ki ima opeklino recimo na področju hrbta. Prav vsi dejavniki, ki smo jih izpostavili vplivajo na višino odškodnine zaradi opeklin. Prav tako je pomembna starost posameznika in posameznikova duševna intenziteta dojemanja družbe zaradi telesnih sprememb na telesu. Tukaj pride v poštev ponavadi tudi izvid oziroma mnenje psihologa ali psihiatra, ki ga ponavadi izda preko napotnice osebni zdravnik. Gre za težjo obliko popoškodbene duševne travme. Dobrodošle so tudi fotografije, ki jih posameznik naredi, ki se lahko predložijo na zavarovalnico ali kasneje sodišče, skupaj z vso medicinsko in ostalo potrebno dokumentacijo.

Za več informacij nas kontaktirajte https://www.visokaodskodninaplaninsec.si/


Objave v medijih
Certifikati in garancije
ŽELITE BREZPLAČNO PRAVNO MNENJE ZA SVOJ PRIMER? POKLIČITE NAS NA NAŠO BREZPLAČNO 24-URNO ŠTEVILKO.
PRAVOČASEN NASVET JE ZELO POMEMBEN.
NE ČAKAJTE, DA NE BO PREPOZNO.
Naši izkušeni pravniki vam pomagajo do pravice in odškodnine, ki si jo zaslužite.
Odškodnina zaradi opekline kože 0.0 (0%) 0 glasov
Ocenite naše delo, povejte vaše mnenje

brezplačni telefon


Imate vprašanje? Pišite nam

Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
x
080 26 26