Višina odškodnine za lažje telesne poškodbe

odškodnina za lažje telesne poškodbe

VIŠINA ODŠKODNINE ZA LAŽJE TELESNE POŠKODBE

Kakšna je odškodnina za lažjo telesno poškodbo?


Višina odškodnine za lažje telesne poškodbe pokriva 80 % vseh odškodninskih primerov na področju prometnih nesreč in poškodb pri delu. Kakšna je odškodnina je odvisno od mnogih dejavnikov. Ti dejavniki so narava ali vrsta poškodbe, intenziteta poškodbe, starost oškodovanca, čas aktivnega zdravljenja, trajnost posledic, telesne nevšečnosti med zdravljenjem, pretrpljene telesne bolečine, strah, zmanjšanja življenjskih aktivnosti vsakodnevnega funkcioniranja, skaženost, znižanje pridobitne zmožnosti, nastali stroški, izpad dohodka, bodočo predvideno finančno prikrajšanje, in še več.

Višina odškodnine za lažje telesne poškodbe in zelo lahke telesne poškodbe, se giblje od: 500 € do 4.500,00€.
Povprečna višina odškodnine za lažje telesne poškodbe se giblje okoli 2.500,00€.

Kaj se smatra kot lažja telesna poškodba?

 • nateg in zvin vratnih mišic ali vretenc
 • pretres možganov
 • udarnine
 • strah
 • zvin gležnja
 • zvin zapestja
 • udarnina glave
 • glavoboli, slabost, siljenje na bruhanje ali bruhanje
 • bolečine v spodnjem delu hrbtenice
 • bolečine v ramenskem obroču
 • težave pri rotaciji ramena
 • tiščanje v prsnem košu – blage bolečine v prsnici
Odškodnine za lažje telesne poškodbe vključujejo ponavadi 1. ali 2. tretmaja fizioterapij.

Vse naštete popoškodbene težave so pojavljajo pri prometnih nesrečah z avtomobili. Na delovnem mestu je le redko lažja telesna poškodba od zgoraj naštetih. Prav tako pri motoristih pride skoraj vedno do srednje hude ali hude telesne poškodbe. Višina odškodnine za lažje telesne poškodbe se tako bolj ali manj pojavlja pri prometnih nesrečah z avtomobili.

Pri odškodnini za lažje telesne poškodbe se načeloma pogajamo z zavarovalnico do 3. faze našega odškodninskega postopka. Zavarovalnice večinoma ugodijo našim zahtevam v primeru odškodnin za lažje telesne poškodbe. Pri srednje hudih ali hudih telesnih poškodbah pa nemalokrat tudi vložimo tožbo zoper zavarovalnico, saj gre za veliko višje zneske in bolj kot je željen znesek visok, bolj se zavarovalnice otepajo izplačila tako visokih odškodnin. Vsekakor pa tudi v primeru odškodnin za lažje telesne poškodbe zavarovalnicam ni vseeno koliko bodo izplačevale posamezne denarne zneske odškodnin za lažje telesne poškodbe, glede na dejstvo, da pokrivajo odškodnine za lažje telesne poškodbe približno 70 odstotkov vseh odškodnine. Zavarovalnice tudi pravnim zastopnikom ponudijo v 1. ponudbi velikokrat nepravično višino odškodnine za lažje telesne poškodbe. Šele preko ugovora in pritožbe, se večinoma dosegajo pravične višine odškodnin za lažje telesne poškodbe.

Več o zneskih si preberite na prispevku "odškodnina za poškodbo".


Objave v medijih
Certifikati in garancije
ŽELITE BREZPLAČNO PRAVNO MNENJE ZA SVOJ PRIMER? POKLIČITE NAS NA NAŠO BREZPLAČNO 24-URNO ŠTEVILKO.
PRAVOČASEN NASVET JE ZELO POMEMBEN.
NE ČAKAJTE, DA NE BO PREPOZNO.
Naši izkušeni pravniki vam pomagajo do pravice in odškodnine, ki si jo zaslužite.
Višina odškodnine za lažje telesne poškodbe 5.0 (100%) 2 glasova
Ocenite naše delo, povejte vaše mnenje

brezplačni telefon


Imate vprašanje? Pišite nam

Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
x
080 26 26