Izbrisani podjetniki - Odškodnina za izbrisane podjetnike


video prispevek

IZBRISANI PODJETNIKI - ODŠKODNINA ZARADI IZBRISA PODJETJA

Izbrisani podjetniki so doživeli nepopravljivo krivico, saj so bili odstranjeni iz poslovnega registra kot podjetniki – družbeniki, zaradi česar so nekateri čez noč ostali brez vsega imetja. Prav tako so z osebnim premoženjem odgovarjali za aktualne dolgove, sami kot upniki pa niso mogli zahtevati poplačila svojih terjatev do dolžnikov. Tudi vizija podjetja, sklenjene pogodbe in dogovori, ki bi prinašale dobičke, so čez noč postali neuporabni.

Problem sega v leto 1999, ko je parlament zaradi prevelike nediscipline in insolvetnosti podjetij sprejel zakon, po katerem je država podjetnike lahko prisilila, da so za dolgove svojih podjetij odgovarjali z osebnim premoženjem. Po tem zakonu so upniki dobili pravico, da so tudi delničarji in družabniki postali odgovorni z vsem svojim premoženjem, čeprav s poslovanjem podjetja niso imeli nič in niso bili odgovorni za njegov propad.

Na vladi odgovarjajo, da se problema zavedajo, vendar bodo počakali na odločitev Evropskega sodišča za človekove pravice. 

Evropsko sodišče za človekove pravice bo najpozneje do poletja razsodilo, ali je Slovenija upravičeno izbrisala 40 tisoč pravnih subjektov. Oškodovanci napovedujejo tožbe v znesku milijarde evrov. Potem ko je ESČP pred dvema letoma razsodilo v prid izbrisanim prebivalcem Slovenije, enako pričakujejo tudi v CINIP (Civilna iniciativa nasilno izbrisanih podjetij, op. p.). V iniciativi napovedujejo, da bo skupna vrednost tožb presegla milijardo evrov, saj je bilo izbrisano tudi premoženje izbrisanih kapitalskih družb, predvsem njihove terjatve do dolžnikov.

UREJUJEMO ODŠKODNINE IZBRISANIM PODJETNIKOM! Dosežite moralno in denarno zadoščenje!


POKLIČITE 080 26 26 ali nam na kratko opišite vašo zgodbo preko spletnega obrazca!


Objave v medijih
Certifikati in garancije
ŽELITE BREZPLAČNO PRAVNO MNENJE ZA SVOJ PRIMER? POKLIČITE NAS NA NAŠO BREZPLAČNO 24-URNO ŠTEVILKO.
PRAVOČASEN NASVET JE ZELO POMEMBEN.
NE ČAKAJTE, DA NE BO PREPOZNO.
Naši izkušeni pravniki vam pomagajo do pravice in odškodnine, ki si jo zaslužite.
Izbrisani podjetniki - Odškodnina za izbrisane podjetnike 0.0 (0%) 0 glasov
Ocenite naše delo, povejte vaše mnenje

brezplačni telefon


Imate vprašanje? Pišite nam

Vedno nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 26 26, ali pa nam pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
x
080 26 26